Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Interviu VIP

Case Utilaje Constructii

18.11.2011
Dan Pavel; Mariana Patru
Case Utilaje Constructii
Desi ultimii ani nu au fost deloc darnici cu piata constructiilor din Europa, scaderea acesteia fiind abrupta, fiecare piata locala a raspuns acestei provocari în mod deosebit. Importatorii de utilaje din România au resimtit acest adevarat test al rezistentei si au reactionat... pregatindu-se pentru un viitor mai bun.
Activitatea de service a devenit o preocupare centrala, clientii având de câstigat prin ofertele de întretinere preventiva sau de consumabile derulate în urma unor campanii orientate spre fidelizarea clientilor proprii, dar care au urmarit si atragerea altora noi. Astfel, cota de piata a devenit o preocupare centrala, fiecare importator dorind o pozitie cât mai buna în momentul revenirii industriei constructiilor pe crestere. 
Investitiile în spatii de service noi nu au lipsit nici ele, cel mai elocvent exemplu fiind cel al societatii Case Utilaje Constructii, aceasta oferind în prezent fiecarui client o gama larga de servicii, oriunde pe teritoriul tarii, dar si un spatiu de service ultramodern, în cazul interventiilor mai dificile, situat în apropierea municipiului Bucuresti. Astfel, politica de investitii puternice din ultimii ani a adus unicului distribuitor de utilaje Case din România o cota de peste 8% din piata locala, peste cota de vânzari atinsa în oricare alta tara europeana.

Domnul Constantin Mincu, directorul general al societatii Case Utilaje Constructii crede ca anul 2012 va fi unul complicat, estimarile de piata fiind greu de realizat mai mult datorita contextului economic european, dar ca anul 2011 a fost unul bun pentru Case Utilaje Constructii:

"Anul 2011 a reprezentat o crestere cu 40 % a vânzarilor fata de 2010. În acelasi timp suntem înca departe de ce a fost în anii 2007 si 2008, scaderea pietei fata de acea perioada fiind înca foarte mare (cca 67 %)"

Masini si Utilaje: Case Utilaje Constructii este una dintre firmele cu traditie pe piata utilajelor de constructii din România. Care au fost punctele cheie în dezvoltarea si evolutia companiei?
Constantin Mincu: Istoria Case Utilaje Constructii a început în anul 2006, la initiativa unei echipe tinere, dornice sa aduca pe piata din România o serie de produse reprezentative pentru clientii sai. Distribuitor autorizat al utilajelor pentru constructii marca CASE, compania Case Utilaje Constructii a cunoscut pe parcursul acestor ani o dezvoltare continua ajungând astazi unul dintre cei mai importanti jucatori ai pietei de profil. 

În prezent compania noastra pune la dispozitia clientilor sai o gama variata de echipamente pentru constructii, marca CASE, începând de la clasicul buldoexcavator si continuând cu mini-încarcatoare multifunctionale, excavatoare pe senile, excavatoare pe pneuri, excavatoare industriale, excavatoare pentru demolari, încarcatoare frontale, încarcatoare telescopice, buldozere, dumpere. De asemenea, suntem si distribuitor autorizat al urmatoarelor marci de renume: Cesab (stivuitoare), Furukawa (ciocane si accesorii hidraulice), Dumec (autobetoniere), OM-KEESTRACK (statii de concasare si sortare mobile), JMBH (pompe de beton), Rock Oil (lubrifianti), Triman (statii de sortare si concasare fixe), Dulevo (echipamente pentru curatenie stradale si industriale), TELTOMAT (statii de asfalt), HIMOINSA (generatoare electrice), Tower Light (turnuri de iluminat).
Am aratat totdeauna respect fata de clientii nostri si dorinta de a colabora cât mai îndeaproape cu ei. Astfel am reusit sa dezvoltam o retea  puternica de vânzari la nivel national, sustinuta de o flota de vehicule performante destinate activitatii de service. 
În plus, Case Utilaje Constructii, raspunde cu promptitudine în livrarea produselor, consultanta în alegerea produsului si a sistemului de finantare potrivit, dorind sa vina astfel în întâmpinarea cerintelor clientilor cât mai rapid.  
În prezent suntem activi în cele mai importante zone de afaceri din tara prin cele 9 centre de vânzari deschise la Bucuresti, Iasi, Deva, Oradea, Timisoara, Gheorgheni, Arad, Craiova, Cluj Napoca. Totodata, am început în anul 2009 constructia noului centru de Vânzari si Service în zona Afumati-Ilfov din apropierea orasului Bucuresti, si din luna iulie a acestui an ne-am mutat în casa  noua, facând astfel cel mai important pas al anului. 
Mutarea într-un sediu mult mai mare, dotarea service-ului cu echipamente de ultima generatie speram sa reprezinte un atu important pentru fidelizarea clientilor companiei Case Utilaje Constructii.

M&U: Mai avem putin pâna la sfârsitul anului 2011. Ce reprezinta pentru CASE Utilaje acest an?
C.M: În 2011 Case a ocupat în România cel mai bun loc pe o piata locala în Europa, iar pe piata româneasca Case Utilaje Constructii si-a pastrat pozitia în topul importatorilor de utilaje de constructii. Aceste performante s-au datorat si noilor facilitati oferite clientilor. Astfel, începând cu luna iulie a acestui an acestia se pot bucura de un service dotat la cele mai înalte standarde europene, ce se întinde pe o suprafata considerabila (10.000 mp) si care poate veni în întâmpinarea si rezolvarea oricarei probleme de service în cel mai scurt timp posibil. Pe lânga acestea, Case ofera o echipa permanent specializata, a carei experienta si operativitate permite companiei noastre sa intervina cu promptitudine si sa se asigure ca toti clientii sai sunt pe deplin mltumiti. În acelasi timp, dispunem si de un numar considerabil de ateliere mobile, disponibile 24 de ore din 24, dotate si echipate corespunzator pentru a raspunde oricarei solicitari, având si un stoc important de piese de schimb care se ridica la aproximativ 2.000 de repere.

M&U: Daca discutam de oferta societatii Case Utilaje Constructii, aveti si alte marci în portofoliul propriu?
C.M: Case Utilaje Constructii are în portofoliu o gama larga de marci precum: Cesab (stivuitoare), Furukawa (ciocane si accesorii hidraulice), Dumec (autobetoniere), OM -KEESTRACK (statii de concasare si sortare mobile), JMBH (pompe de beton), Rock Oil (lubrifianti), Triman (statii de sortare si concasare fixe), Dulevo (echipamente pentru curatenie stradale si industriale), TELTOMAT (statii de asfalt), HIMOINSA (generatoare electrice), Tower Light (turnuri de iluminat).
Pe lânga oferta de utilaje si echipamente industriale, venim cu o puternica oferta în sprijinul firmelor care doresc sa acceseze fonduri europene, Case Utilaje Constructii oferind asistenta clientilor începând cu consultarea pentru întocmirea proiectului pentru fonduri europene, depunerea dosarului, obtinerea aprobarii si finantarii în vederea încheierii acestui proiect, totul cu un minim efort din partea clientilor nostri. 
De asemenea oferim servicii de închiriere utilaje, precum si stivuitoare, service multibrand, reparatii pompe hidraulice. În plus, suntem distribuitor autorizat Hercules de garnituri hidraulice si pneumatice, kit-uri de garnituri si cilindri pentru aplicatii industriale cum ar fi: echipamente de constructii, aplicatii în agricultura si exploatare, utilaje / reparatii cilindri. 

M&U: Site-ul Case Utilaje Constructii este unul deosebit, în care ati investit bani si mult efort. Cum arata în prezent si ce ofera vizitatorilor noul site?
C.M: Acum doi ani am decis sa realizam un design nou al site-ului nostru www.caseutilaje.ro, pentru a le oferi clientilor oportunitatea de a afla cât mai multe informatii despre companie, produsele si serviciile pe care le punem la dispozitia acestora, dar si despre ofertele promotionale, totul în cel mai scurt timp cu putinta. Un alt scop a fost acela de a ne mentine notorietatea câstigata pe piata.
Astfel site-ul a capatat o noua înfatisare, fiind mult mai usor de accesat de catre utilizatori si oferind informatii clare si complete despre bradurile comercializate. Este un site cu un aspect modern, o noua structura mult mai facila si care ofera informatii la zi despre evenimentele si activitatile organizate de companie.
   
M&U: Ce noutati au fost prezentate de catre Case Utilaje Constructii în acest an pentru piata din România, din punctul de vedere al utilajelor noi si accesoriilor?
C.M: Sfârsitul anului 2010 si începutul anului 2011 a constituit pentru Case o perioada a lansarilor de noi modele mult mai calitative si performante. Astfel s-a lansat noua serie de buldoexcavatoare 580 T, 580 ST, 590 ST, 695 ST, noile încarcatoare frontale 721 F, 821 F, 921 F, 1021 F si 1121 F, modele complet noi care nu au mai existat în gama de produse CASE. 
De asemenea, oferim o gama complet schimbata de miniîncarcatoare multifunctionale, prin adaugarea în oferta a patru noi modele pentru o mai buna acoperire a cererilor clientilor, dar si excavatoarele pe senile CX 210 C, CX 250 C, CX 300 C, CX 350 C, CX 370 C, CASE fiind primul producator de utilaje de constructii care a introdus motoarele TIER IV înca din luna ianuarie 2011. Începând cu anul 2012 se vor schimba din nou o multitudine de utilaje, toate eforturile fiind facute pentru a avea utilaje cu un grad de confort mai ridicat, un consum mai mic si o productivitate mai mare comparativ cu modelele anterioare.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI