Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Utilaje de cariera

Era gigantilor revine

18.11.2011
Era gigantilor revine
Chiar daca se spune ca nu se face primavara cu o floare, totusi un excavator pe senile de aproape 80 de tone nu poate fi trecut cu vederea.  Noi putem spune ca societatile producatoare de materiale pentru constructii din Romānia se pregatesc pentru vremuri mai bune sau cel putin cei mai prevazatori. Si pentru a-i contrazice pe cei mai pesimisti critici ai industriei noastre, am facut o vizita īn zona muntilor Dobrogei, acolo unde se pot vedea unele dintre cele mai spectaculoase cariere de piatra din tara noastra.
Mai precis, īn apropierea satului Revarsarea, cariera apartinānd societatii Sorocam ofera o priveliste unica atāt prin īntindere, cāt si prin organizarea sa. Cu o capacitate de extractie si prelucrare de 1.000.000 de tone de roca diabaz pe an, aceasta este una dintre cele mai mari din zona. 
Roca bazaltica nu se lasa īnsa usor īmblānzita, duritatea sa fiind recunoscuta, si din acest motiv si recomandata pentru constructia autostrazilor si drumurilor nationale. Cei mai importanti constructori de autostrazi, societati precum Colas, Astaldi sau FCC Construction se numara printre clientii  Sorocam, si deci si ai exploatarii de la Revarsarea.

Istoria societatii Sorocam, īnfiintata īn anul 1991 se īmpleteste cu activitatea de exploatare a agregatelor naturale, compania detinānd cariere si la Bumbesti, īn apropierea orasului Tārgu Jiu, cu o capacitate anuala de productie medie de 300.000 tone sau la Ghimboca, lānga Caransebes, aici productia fiind de 150.000 tone/an. 
Parcul de utilaje propriu este format din patru excavatoare de randament, sapte īncarcatoare frontale, trei concasoare mobile si doua dumpere, alte utilaje fiind īnchiriate atunci cānd ritmul productiei o cere, ne-a declarat domnul Ovidiu Oprea, directorul general al societatii Sorocam. si cum ritmul de lucru chiar si īn perioada actuala este destul de alert, īn cazul carierei de la Revarsarea lucrāndu-se 20 de ore pe zi, timp de cinci zile pe saptamāna, a aparut necesitatea achizitionarii unui utilaj nou, rezistent la uzura impusa de tipul de roca bazaltica, care sa ofere garantia unui minim de īntreruperi neplanificate.

Conducerea societatii Sorocam a ales dupa un studiu atent al pietei marca Liebherr ca raspunzānd cel mai bine cerintelor de exploatare, modelul de excavator pe senile  Liebherr R 964C Litronic fiind considerat ca fiind cel mai util īn aceasta exploatare. Un adevarat colos de aproape 80 tone si o īnaltime de aproape 4 metri, acesta este unul dintre cele mai mari utilaje de acest tip realizate īn serie de catre producatorul german.
Modelul Liebherr R 964C a fost special echipat din fabrica pentru aplicatiile dure de cariera, avānd o cupa de 3,5 mc tip hard-rock, proiectata pentru materiale de mare abraziune precum bazaltul. De asemenea, utilajul dispune de un sistem de gresare automata centralizat, astfel elimināndu-se opririle programate din ciclul de lucru necesare pentru o gresare manuala sau eventualele erori umane. 
Excavatorul pe senile R 964 C Litronic asigura conditii optime pentru operator si un mediu confortabil pentru operatiuni productive, datorita cabinei spatioase, confortabile si a ergonomicitatii ariei de lucru a operatorului. Structura de otel extrem de robusta si motorul Liebherr, foarte puternic, cu 8 cilindri īn V fac din acest utilaj masina ideala pentru constructiile civile si operatiunile de manipulare a materialelor. 
Utilajul, desi a lucrat efectiv patru luni, este considerat ca fiind testat pe teren, acesta avānd deja 1.500 de ore de functionare. O nota buna a primit si echipa de service de la Liebherr Romānia, importatorul unic autorizat al acestor utilaje, aceasta avānd un timp de reactie la interventii neprevazute de maxim 48 ore.
Concluzia conducerii societatii Sorocam: atunci cānd planurile de investitii vor prevedea si achizitionarea unor utilaje noi, marca Liebherr va fi printre cele vizate īn primul rānd. 
Investitiile societatii se īndreapta īn prezent spre cresterea calitatii productiei si a randamentului, precum deschiderea unor noi fronturi de exploatare sau īnlocuirea actualului concasor primar de la Revarsarea cu unul nou, performant, de randament mare.

Excavatorul Liebherr R964 C 
* Greutate operationala (kg) 66.400 - 79.600 
* Putere motor (CP/rpm) 434/1.800
* Capacitate cupa (mc) 2- 5
* Viteza de rotire a partii
superioare (rpm) 0 - 5,6 - stānd pe loc-
* Dimensiuni de gabarit (lungime x latime x īnaltime)
(mm)12.900 x 4.120 x 3.640

LIEBHERR ROMANIA S.R.L.
Str. Horia Closca si Crisan
nr. 61-63, cladirea II, et. 3, Otopeni,
Jud. Ilfov, RO 075100
Telefon: +4 0372 163 721
Fax: +4 0372 163 798
www.liebherr.ro
Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI