Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Masini si Utilaje nr. 69

Eveniment international Vermeer

21.11.2011
Madalina Dragomir; Mariana Patru
Eveniment international Vermeer
Zilele de 2 si 3 noiembrie au marcat în calendarul evenimentelor internationale ale anului 2011 o întâlnire cu presa organizata în Belgia si Olanda  de compania americana Vermeer Corporation. Evenimentul "International Environmental Press Event" a fost organizat cu ocazia sosirii în Europa a celui mai mare utilaj de maruntit lemne, pe senile si a oferit posibilitatea jurnalistilor prezenti sa cunoasca oameni importanti din industrie. 
Vermeer Corporation se poate lauda pe buna dreptate cu 62 de ani de inovatie, prezenta la nivel global si una dintre cele mai variate game de utilaje. Principiul fondator al companiei a fost inovatia, un mod revolutionar de a gândi, de a privi tehnologia si de a vedea lucrurile. Fondatorul Gary Vermeer a avut o viziune pentru compania sa, care a început cu crerarea unor produse menite sa le faca viata mai usoara lui si vecinilor sai. Dupa 60 de ani de inovatie motto-ul sau "trebuie sa existe o cale mai buna!" este la fel de adevarat, iar filozofia sa bazata pe principii, oameni, produse si profit sta si astazi la baza dezvoltarii continue a companiei. 
În prezent Vermeer ofera clientilor sai solutii creative pe patru segmente de business: foraje, protectia mediului, minerit si excavari speciale.

Punctele principale ale evenimentului au fost; vizita la centrul regional al Vermeer pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, -Vermeer EMEA- al carui sediu central se afla în Olanda si care asigura sprijinul necesar distribuitorilor si clientilor Vermeer din aceste regiuni si vizita la compania Vandewiele Gunther BVBA, una dintre cele mai mari companii din industria prelucrarii lemnului din lume, care de curând si-a extins flota prin achizitionarea unei masini de macinat cu alimentare pe orizontala, Vermeer HG8000 TX. 
De asemenea, domnul Heikki Pajuoja, director general al Metsateho O.Y, Finlanda, companie cu peste 60 de ani de experienta în domeniul exploatarii resurselor lemnoase în diverse aplicatii, a sustinut o prezentare a industriei, concentrându-se pe ultimele tehnologii si descoperiri în industria biomasei în Europa. 
În cadrul discursului sau, domnul Steve Heap, vice presedinte de vânzari pentru America Latina, Europa, Orientul Mijlociu si Africa a subliniat ca în 2011 strategia Vermeer pe pietele internationale s-a concentrat pe managementul ciclului de viata al produselor-intensificarea experientei clientului si dupa ce o masina este vânduta, construirea unei retele de distributie la nivel global care sa vina în întâmpinarea nevoilor clientilor si expansiunea globala prin aducerea de solutii Vermeer. 
La centrul regional Vermeer EMEA  jurnalistii prezenti au avut ocazia sa vada expuse cele mai noi produse Vermeer, utilaje din gama TG, printre care si TG5000 E, care poate circula pe drumurile publice, dar si un model HG6000 Tier IV, care a si fost pus la lucru în zona de demonstratii 


HG6000 Tier IV 
Modelul HG6000 Tier IV asigura o procesare eficienta a deseurilor lemnoase. 
Noua masina de macinat cu alimentare pe orizontala creste productivitatea datorita sistemului exclusiv Vermeer SmartGrind, care controleaza automat viteza de sfarâmare pe baza nivelului rotatiilor motorului. 
Utilajul este echipat cu un motor CAT C18 Tier IV cu 6 cilindri care dezvolta  o putere de 755 CP si un cuplu maxim de 3.500kN la 1.900 rmp.
De asemenea, noul echipament Vermeer îmbunatateste performantele de taiere prin utilizarea sistemului patentat cu tamburi cu doua axe seria II cu ciocane reversibile si capete de frezat care faciliteaza mentenanta si dubleaza timpul de uzura al utilajului. Diametrul tamburului este de 92,5 cm, iar viteza tamburlui de 1.086 rpm.
Siguranta pe santier este crescuta datorita sistemului TOD (Thrown Object Deflector) care reduce cantitatea si distanta de aruncare a resturilor lemnoase si permite masinii sa lucreze în zone cu arie de lucru mai restrânsa. Cu ajutorul sistemului FCA (Fuel Chip Attachment) HG6000 devine un utilaj extrem de versatil, care poate fi tranformat într-o masina de produs biomasa lemnoasa în numai jumatate de zi prin schimbarea ciocanelor cu cutite fara a scoate tamburul. Clientii au astfel posibilitatea de a-si diversifica produsul final. 
Stabilizatorii duali reduc presiunea pe sol datorita suportilor mai mari si sunt ajustabili individual pentru terenuri înclinate.  
O banda transportoare mai mare si un diametru crescut al cilindrului asigura o productivitate mai buna a utilajului.  

Date tehnice HG6000 Tier IV 
Greutate 29,483 kg
Lungime 11,7 m
Latime 2,5 m
Înaltime 4 m
Capacitate rezervor combustibil 1.325 l


Noua masina de tocat cu alimentare pe verticala Vermeer TG5000 a ajuns în Europa
Ca parte a efortului de a raspunde nevoilor specifice clientilor din toate colturile lumii, modelul TG5000 Vermeer a fost modificat pentru a îndeplini conditiile impuse de legislatia europeana privind deplasarea pe drumurile publice, specialistii companiei remarcând o preferinta a clientilor pentru transportul usor al utilajelor de la un punct de lucru la altul, fara sa se complice cu autorizatii.

Vermeer anticipeaza ca numarul aplicatiilor pentru modelul TG5000 pe piata europeana va creste, ca urmare a numeroaselor cereri pentru biomasa lemnoasa. Mai mult, sunt din ce în ce mai multi contractori care au început sa foloseasca acest tip de utilaje pentru a marunti materiale dificile, precum deseuri C&D usor contaminate si busteni.
Cel mai compact model din gama de tub grinders este reprezentat de TG5000, gama prezentând numeroase avantaje: 
Fiabilitatea puterii - modelul TG5000 este disponibil cu motor CAT C15 de 540 CP cu propulsie turbo si injectie electronica de combustibil, care ofera performante maxime de putere combinat cu o economie exceptionala de combustibil. Un sistem de racire si un radiator de mare capacitate ajuta la reducerea riscului de supraîncalzire ceea ce permite modelului TG5000 sa lucreze mai mult timp în conditii solicitante.
Siguranta pe santier - ca toate masinile de tocat, Vermeer TG5000 este echipat cu un sistem de protectie împotriva aruncarii obiectelor - TORS. Acest sistem patentat consta într-un rotor deflector si un acoperis, care lucreaza împreuna pentru a reduce cantitatea si distanta obiectelor aruncate. Rotorul deflector este însurubat pe podeaua utilajului. Acoperisul poate fi pozitionat hidraulic fie peste utilajul de maruntit, fie peste motor cu ajutorul unei telecomenzi sau a unei statii de control.

Concasor cu cilindru Duplex -  modelul TG5000 este echipat cu un cilindru patentat Duplex pentru concasor. Un vârf de taiere de 74 cm si o freza de 117 cm taie în interiorul utilajului. Echipat cu opt ciocane unghiulare care taie în 16 directii, acest design al cilindrului asigura o taiere completa si precisa. Designul patentat reduce necesitatea efectuarii unei întretineri zilnice, iar durata de viata a componentelor care se pot uza este crescuta deoarece  cutitele, ciocanele si sectiunea centrala a cilindrului pot fi folosite pe ambele parti.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI