Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Expozitii internationale

Intermat 2012

18.11.2011
Mariana Patru
Intermat 2012
Producatorii de utilaje pentru prepararea si turnarea asfaltului vor avea la rāndul lor noutati, aici reciclarea si activitatile ecologice fiind un punct cheie. Deja grupul francez Fayat, prin producatorul Marini a anuntat ca la Intermat va lansa o statie modulara cu tehnologie de reciclare a asfaltului la rece, un concept complet nou si ecologic, al carui prototip a fost prezentat īn cadrul "Open Days" anul acesta.  
INTERMAT 2012 va fi evenimentul cheie al anului pentru toti jucatorii din industria de constructii pentru ca aici se va vedea poate cel mai bine starea de fapt a lucrurilor. 
Astfel cu aproximativ o jumatate de an īnaintea deschiderii expozitiei, statisticile arata o crestere a domeniului constructiilor, iar rata de ocupare a spatiului expozitional īn proportie de 90% pare sa confirme acest lucru. 

Previziunile specialistilor pentru sfārsitul anului 2011, mai favorabile decāt īn 2010, arata ca sectorul constructiilor īsi recapata cu pasi marunti dinamismul, cresterea anticipata pentru acest an urmānd a fi de 11%. Piete emergente precum China, India si America Latina au īnregistrat cresteri constante, unele cu mai mult de 10 procente stimulānd astfel dinamica pietei la nivel mondial. 
Dupa criza majora care a zguduit segmentul constructiilor īn Europa īn 2009, sectorul utilajelor de constructii a raportat īn 2010 o crestere de 18%. Cu toate acestea situatia difera de la o tara la alta: īn timp ce Germania si Marea Britaniei au īnregistrat un plus de 19% si respectiv 57% pentru 2010, piata din Spania s-a confruntat cu o scadere de 19 procente, iar vānzarile īn constructii īn Italia au stagnat de-a lungul anului. 
Pe cei 375.000 mp pusi la dispozitie de catre organizatori vor expune 1.500 de companii, dintre care 67% vor fi internationali. Īn 2012 la Intermat vor fi amenajate si patru pavilioane nationale: China, Coreea, Marea Britanie (inclusive Irlanda de Nord) si Statele Unite ale Americii. 
Īn cadrul Intermat 2012 o zona exterioara cu o suprafata de 30.000 mp va fi dedicata demonstratiilor live, care vor pune īn lumina caracteristicile si performantele utilajelor si vor face deliciul spectatorilor. Potrivit statisticilor 4 din 5 vizitatori vor lua parte la aceste "spectacole" demonstrative.

Pre-INTERMAT si Innovation Awards
Cele mai interesante noutati, cele mai spectaculoase sau ideile originale, toate vor fi discutate īn cadrul īntālnirii Pre-Intermat īntre ziaristii de specialitate invitati din īntreaga lume si producatori, care va avea loc īn luna ianuarie la. Īn final, una din salile de conferinte acoperite de piramida de la Louvru vor gazdui juriile care vor delibera cāstigatorii. 
Acest eveniment va avea loc īn zilele de 12 si 13 ianuarie va facilita dialogul īntre presa de specialitate si reprezentantii companiilor expozante. Mai mult de 150 de expozanti vor avea astfel prilejul de a le oferi celor peste 200 de ziaristi din toata lumea o avanpremiera a inovatiilor si noutatilor care vor fi mai apoi prezentate publicului īn cadrul expozitiei. 
Inovatiile din domeniul constructiilor se vor afla la loc de cinste īn cadrul Innovation Awards, unde īn premiera juriul European va fi format din utilizatori si reprezentanti ai companiilor de constructii si īnchirieri. 
Aceasta competitie, prezidata de Presedintele Federatiei Nationale Franceze de Constructii Civile, rasplateste cele mai importante inovatii menite sa īmbunatateasca performantele companiilor din domeniul constructiilor. 
Rezultatele acestei competitii vor fi anuntate oficial presei franceze si internationale pe 13 ianuarie 2012, odata cu īncheierea Pre-Intermat, iar festivitatea de premiere va avea loc īn ziua de deschidere a Intermat 2012, pe data de 16 aprilie.

O alta noutate pentru editia din 2012 a Innovation Awards o constituie faptul ca "Premiul Special pentru Mediu" va deveni "Premiul pentru Sustenabilitate". Acesta va recunoaste initiativele sustenabile exemplare, cum ar fi eco-design-ul produselor, management responsabil, reducerea consumului de energie si diminuarea poluarii, pastrarea si protejarea ecosistemului si a biodiversitatii, etc.
Vor fi acordate premii pentru patru categorii: echipamente; componente si accesorii; servicii; logistica si transport.
Produsele īnscrise īn competitie vor trebui sa demonstreze inovatia īntr-unul din sectoarele: economie, design tehnic si tehnologii utilizate, operare, utilizare, respect pentru mediu. 

Ca si pāna acum juriul va desemna un cāstigator pentru fiecare categorie: Gold Award, Silver Award and Bronze Award.
Intermat pe scurt
* Creare: 1988 
* Frecventa: la fiecare trei ani
* Date de desfasurare: luni 16 pāna sāmbata 21 aprilie 2012 
* Orar: 9 am- 6 pm 
* Loc de desfasurare: Centrul expozitional Paris Nord, Villepinte 
* Suprafata de expunere: 355.000 mp
* Expozanti: 1.470 expozanti, 67% expozanti internationali (conform statisticilor din 2009) 
* Vizitatori: 200,000 de vizitatori se estimeaza īn anul 2012
Anul XII, nr. 140, oct 2017
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017

Trenchless Romania, Mai 2017
 
Trenchless mai 2017

Supliment Carburanti & Lubrifianti, Martie 2017
 
Revista M&U - Supliment Carburanti si Lubrifianti Martie 2017
 
 
 
 

PARTENERI