Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Job report

Finisorul WIRTGEN - SP 25 executa lucrari pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti

Finisorul WIRTGEN - SP 25

14.12.2011
Finisorul WIRTGEN - SP 25  executa lucrari pe autostrada A3 Bucuresti - Ploiesti
Pentru executia lucrarilor adiacente din beton de ciment (canale, rigole, parapeti, borduri) firma UMB Spedition utilizeaza un utilaj multitalent al grupului Wirtgen-finisorul de beton cu cofraj glisant model SP 250, un utilaj cu o configuratie multifunctionala si mare flexibilitate de utilizare īn orice conditii de santier.
Utilajul dotat cu patru senile (sau trei daca este cazul) montate flexibil si reglabil la sasiu poate executa lucrari atāt īn exteriorul senilelor-OFFSET, cāt si īntre senile-INSET, putānd fi echipat cu o mare varietate de cofraje cu dimensiuni fixe sau variabile executate conform specificatiilor tehnice.
Īn mod concret, la executia santurilor, firma UMB Spedition a dezvoltat o aplicatie originala a utilajului executānd cu el atāt turnarea betonului de ciment cāt si a stratului de nisip suport/egalizare prevazut sub profilul din beton. Īn acest mod se realizeaza o importanta crestere a productivitatii, cāt si o calitate excelenta a parametrilor geometrici ai profilului canalului.

Finisorul prezinta de asemenea o varianta speciala a echipamentului de prindere a cofrajului si al celui de conducere/alimentare a betonului īn cofraj, putānd fi montat atāt pe partea stānga cāt si pe cea dreapta a utilajului. Acesta poate fi de asemenea reglat īn lateral, pāna la 2 m de sasiu si coborāt pe adāncime, pāna la 2 m sub nivelul senilelor, reglajele executāndu-se hidraulic de la pupitrul de control.
O aplicatie interesanta este executia rigolei centrale de evacuare a apelor pluviale din zona mediana a autostrazii, īn zonele de rampe la poduri. Pentru aceasta, dupa turnarea mixturii asfaltice din zona mediana se frezeaza cu freza W 100 F un canal pe adāncimea de 300 mm si latimea de 1.000 mm.
Īn canalul frezat urmeaza sa se execute asternerea stratului suport din nisip, urmata de turnarea rigolei din beton de ciment. Ambele operatii se executa cu aceeasi masina WIRTGEN SP 250, dotata cu cofrajele corespunzatoare.
Īn prima faza se executa "turnarea" / asternerea stratului de suport din nisip, utilajul fiind alimentat cu nisip de la un distribuitor de materiale antiderapante.
Dupa asternerea nisipului la cota pe o lungime de circa 1.000 m (rata zilnica de executie), masina se īntoarce si ghidata pe acelasi fir de referinta montat pentru asternerea nisipului, īncepe operatiunea de betonare a rigolei.
Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI