Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Noutati

Komatsu lanseaza PC240LC-10

Komatsu lanseaza PC240LC-10

14.12.2011
Komatsu lanseaza PC240LC-10
Komatsu introduce pe piata cel mai nou excavator hidraulic pe senile, PC240LC-10. 
Acest model marcheaza astfel  lansarea pe piata mondiala a seriei 10 de excavatoare hidraulice pe senile Komatsu.
Avānd o greutate operationala de pāna la 26,1 tone, noile PC240LC-10 sunt dotate cu motoare Komatsu de 177 CP (132 kW) care īndeplinesc noile norme europene de emisii de noxe EU Stage IIIB. 
Proiectata avānd la baza platforma renumitelor motoare Komatsu cu EU Stage IIIA, noua serie de excavatoare dezvaluie utilaje mai prietenoase cu mediul īnconjurator, dotate cu motoare mai puternice cu 5% fata de modelele anterioare si care au un consum de combustibil mai mic cu pāna la 10%. Sistemul automat de decelerare este programabil si poate reduce consumul de combustibil, prin functionarea la relanti, cu pāna la 30%.
Īnca o caracteristica deosebita a noilor excavatoare Komatsu PC240LC-10 o reprezinta dotarea cu cea mai noua versiune a sistemului de monitorizare prin satelit, Komtrax. Informatii precum orele de lucru, locatia utilajului, atentionari sau alerte de functionare neconforma sunt transmise de la utilaj, prin tehnologia wireless catre aplicatia web a sistemului Komtrax, pentru analiza. Sistemul de monitorizare prin satelit al utilajelor Komatsu creste astfel disponibilitatea utilajelor, reduce riscul de furt al acestora, permite realizarea unui diagnostic corect al activitatii de catre distribuitor si asigura un flux de informatii foarte folositoare pentru realizarea unei activitati eficiente si productive. 

Caracteristici tehnice deosebite ale noilor excavatoare PC240LC-10
Motor Komatsu care īndeplineste noile norme europene de poluare EU Stage IIIB
Motorul Komatsu SAA6D107E-2 foloseste un sistem electronic de control foarte performant pentru managementul circulatiei aerului, al injectiei combustibilului si parametrilor de combustie si a altor functii post combustie, pentru a optimiza performantele motorului, pentru a reduce emisiile de noxe si pentru a asigura un diagnostic corect si prompt functionarii acestuia.
Lider īn tehnologia hidraulica, Komatsu a conceput un nou sistem turbo cu geometrie variabila (KVGT) si un sistem de recirculare a gazelor de evacuare (EGR) care optimizeaza managementul circulatiei aerului si care asigura o durata mai mare de viata componentelor. Filtrul de particule diesel Komatsu (KDPF) are un design integrat si tine permanent operatorul la curent cu starea sa de functionare, fara a interfera cu activitatile curente ale utilajului. Sistemul de regenerare, disponibil īn modurile activ si pasiv, are si un buton de actionare manuala, pentru situatii deosebite, integrat īn monitorul de comanda.

Sistem hidraulic foarte eficient
Toate componentele majore din structura noilor excavatoare PC240LC-10, inclusiv motorul, pompele hidraulice si supapele sunt proiectate si produse īn īntregime de catre Komatsu. Acest design integrat al componentelor foloseste un sistem hidraulic īn circuit īnchis cu senzori de sarcina, care ridica standardele tehnologiei si eficientei hidraulice la un nivel superior. Sistemul permite reglarea turatiei motorului īn functie de sarcina de lucru a excavatorului, la fiecare din ciclurile de lucru. Īn plus, Komatsu a adus īmbunatatiri suplimentare sistemului hidraulic, ceea ce conduce la cresterea eficientei utilajului.

Confort sporit pentru operator
Operatorul are la dispozitie un post de comanda foarte confortabil, dotat cu scaun cu suspensie pneumatica, cu spatar īnalt pentru o pozitie corecta a spatelui si care  īncorporeaza īn brate doua console de control. Īn plus, scaunul este complet ajustabil si este īncalzit, pentru confortul excelent īn lucru al operatorului.
Noua cabina a excavatorului, certificata ROPS (protectie īn caz de rasturnare) conforma cu ISO 12117:2008, este special conceputa pentru excavatoare hidraulice si asigura un mediu de lucru sigur, confortabil si silentios pentru operator. Acesta va avea astfel  conditii optime de lucru si o productivitate maxima. Amortizoarele vāscoase pe care este montata cabina asigura un nivel de vibratii foarte redus, īmbunatatind astfel controlul asupra utilajului si reducānd oboseala operatorului. Cabina este dotata de asemenea cu doua prize de 12V, pentru a conecta un MP3 sau alte accesorii care folosesc un altfel de dispozitiv standard de conectare.

Tot pentru confortul īn lucru al operatorului, acesta are la dispozitie un nou tip de monitor LCD de comanda de 7tt, cu display īn 25 de limbi, pentru suport global. Operatorul poate selecta foarte usor oricare din cele 6 moduri de lucru, īn functie de aplicatia pe care o realizeaza la momentul respectiv. Aceste moduri de lucru includ: modul Power, modul Economy, modul Heavy Lift, modul de lucru Breaker, iar pentru lucru cu atasamente, modul Power sau Economy. Nou pentru seria 10 de excavatoare hidraulice Komatsu este modul de lucru Economy pentru atasamente, care permite realizarea de operatiuni cu atasamente de lucru, fara reducerea eficientei utilajului.
Noul panou de comanda este un adevarat ghid īn operarea utilajului, un indicator de economie īn operare, pentru urmarirea consumului de combustibil, a starii tehnice si pentru reglarea modului optim de lucru al echipamentului. Īn plus, camera posterioara de luat vederi, īn dotarea standard, permite operatorului sa vada permanent situatia din spatele utilajului.

Activitati de īntretinere si service convenabile
Noile excavatoare PC240LC-10 sunt prevazute cu puncte de īntretinere si service foarte usor de accesat, īn scopul reducerii timpului si costului de interventie.
Radiatorul si ventilatorul hidraulic pentru ulei sunt montate unul lānga altul, facānd astfel īntretinerea si servisarea acestora foarte usor de realizat, atunci cānd aceste operatiuni sunt necesare. Treptele de acces sunt dispuse īn pozitii cāt mai convenabile si naturale pentru un acces sigur si rapid la motor.
Excavatoarele PC240LC-10 sunt dotate cu sistemul exclusiv Komatsu EMMS (Sistem de monitorizare si management al echipamentului), sistem ce permite operatorilor si tehnicienilor sa monitorizeze activitatea echipamentului si sa detecteze din timp eventualele defectiuni. EMMS monitorizeaza permanent toate sistemele critice ale utilajului oferind asistenta tehnica īn caz de defectiuni si reducānd astfel timpii de diagnoza si reparatii.  

Dotari tehnice principale
PC240LCD-10
* Brat Monobloc, 5.850 mm
* Balansier 3.000 mm
* Cupa 1.070 kg
* Senile 700 mm
* Greutate operationala 25.500 kg
* Putere motor (ISO 14396) 189 CP
* Balansier/Forta de
rupere a cupei 129 kN/172 kN (Power Max)
* Adāncime maxima de sapare 6.920 mm
* Latime totala 3.290 mm 

CONTACT
MARCOM RMC'94 SRL 
Str. Drumul Odaii nr. 14 A, Otopeni, jud. Ilfov 
Tel/fax: 021.352.21.64 / 021.352.21.67 
E-mail: marketing@marcom.ro  
www.marcom.ro
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI