Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Hitachi

Performante imbatabile în cele mai dificile medii de lucru

Hitachi - performante imbatabile

14.12.2011
Mariana Patru
Performante imbatabile în cele mai dificile medii de lucru
Hitachi este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de excavatoare si încarcatoare, confirmând zi de zi fiabilitatea si calitatea superioara a echipamentelor sale.
Excavatoarele Hitachi sunt construite pentru a rezista chiar si în cele mai severe conditii de lucru, oferindu-le utilizatorilor o productivitate optima, precizie si usurinta în operare.  
Norvegia reprezinta testul extrem pentru orice utilaj, datorita climei cu temperaturi care ajung iarna sub -30° C, dar si datorita geografiei specifice aceste tari, a treia din Europa cu cea mai mica densitate a populatiei. Este nevoie de echipamente cu adevarat fiabile si extrem de rezistente, deoarece pentru piese de schimb sau reparatii utilizatorii trebuie sa parcurga distante mari, utilajele Hitachi fiind o prezenta constanta pe santierele din Norvegia.
Un exemplu concludent este prezenta unui excavator Hitachi cu radio-comanda pe santierul de constructie a celei mai mari pârtii de ski din lume în Vikersund, estul Norvegiei. Excavatorul ZX850H a suferit modificari pentru a putea fi controlat la distanta, în locatii unde accesul se realizeaza cu dificultate si este utilizat de compania Haehre Entrepreneur AS pentru a construi pârtia record cu o diferenta de nivel de 250 m. 
Pantele abrupte reprezinta adevaratele provocari ale acestei lucrari, dar si necesitatea de a finaliza proiectul în cel mai scurt timp. Reprezentantii constructorului s-au declarat încrezatori ca utilajul se va ridica la înaltimea asteptarilor. Modelul ZX850H este unul dintre cele doua utilaje Hitachi care lucreaza în prezent  pe acest santier. Cel de-al doilea este un model ZX670LCH-3, utilizat pentru a muta bucatile de roca dupa detonare. Haehre Entrepreneur AS a achizitionat excavatorul ZX850H în 2002, iar astazi detine nu mai putin de 23 de utilaje Hitachi în flota sa, care mai include si un model Hitachi ZX225USR-3, sase echipamente ZX470LCH-3, doua ZX670LCH-3, trei modele ZX870LCH-3, trei echipamente ZX870LCR-3 si sapte excavatoare pe pneuri ZX170W-3. 

Helge Myrhaug, reprezentantul de vânzari al Nasta AS, dealerul autorizat Hitachi în Norvegia declara ca "Modelul ZX850H a fost modificat acum trei ani si este probabil cel mai mare utilaj cu radio-comanda din lume. Acest excavator a fost echipat cu un brat lung si un accesoriu de forat Montabert. Clientul a fost foarte multumit si de modelul ZX670LCH-3. Utilajul de 70 de tone urmeaza a fi înlocuita, iar operatorul Erik Braten mi-a spus ca si-ar dori sa lucreze în continuare tot pe un utilaj Hitachi. Cu aceasta declaratie domnul Braten confirma sloganul companiei "satisfactia clientului garantata".
Pârtia de schi este construita adânc în munte, cu pereti laterali realizati din pietris natural pentru a evita problemele cauzate de vânt în timpul evenimentelor. 
Performantele dovedite si fiabilitatea Hitachi în conditii de lucru dificile stau la baza loialitatii companiei Wiggo Rønningen Maskin AS, companie specializata în lucrari terasiere, de transport, zidarie si producere a betonului, fata de producatorul japonez. Wiggo Rønningen este client Hitachi înca din anul 2000, compania dezvoltând relatii foarte bune cu dealerul norvegian Nanset Standard AS chiar din momentul în care Wiggo a achizitionat primul utilaj, un încarcator frontal Hitachi FR160. 
De atunci flota de utilaje a constructorului norvegian include mai multe modele Hitachi: patru excavatoare (ZX250LC-3, ZX210LC-3, ZX210LC, ZX160LC), un mini-excavator ZX25 si un încarcator frontal ZW220. 
Operatorii companiei Wiggo Rønningen Maskin AS s-au declarat foarte multumiti de performantele utilajelor, dar si de dotarile acestora si confortul pe care-l ofera. 
Glen Ove Haagensen lucreaza ca operator pentru compania norvegiana în Osen, estul Norvegiei de peste un an. Experienta sa în domeniul constructiilor este de peste 25 de ani, iar operarea utilajelor a devenit o traditie de familie, fiul sau lucrând ca ucenic pentru Wiggo Rønningen. 

El opereaza un excavator Hitachi ZX210LC-3 pentru lucrari terasiere, saparea de santuri si terminarea bazei unei statiuni alpine de schi în Osen, unde pâna în 2020 este planificata constructia a 460 de cabane pe o suprafata de 2.000 de hectare. 
"ZX210LC-3 se manevreaza cu precizie datorita sistemului hidraulic, ceea ce îmi permite sa lucrez mai repede, crescând astfel productivitatea. Pot sa realizez multe în timpul schimbului meu de opt ore. Comparat cu masinile altor producatori cu care am lucrat în trecut, cred ca ZX210LC-3 este mai solid si mai durabil. Cabina este spatioasa si ofera o vizibilitate buna. De fapt, în termeni de confort, nu cred ca am lucrat cu un utilaj mai bun", spune Glen Ove Haagensen.  
Kent Olav Tangen este unul dintre cei 13 operatori care lucreaza pe timp de iarna pentru Wiggo Rønningen. Cu o vechime în companie de mai bine de trei ani, acesta opereaza un excavator ZX250LC-3 pe santierul viitoarei statiuni alpine în apropiere de Osen. 
"Îmi place totul la Hitachi ZX250LC-3. Sistemul hidraulic ma ajuta sa lucrez mai repede, iar utilajul este precis si usor de manevrat. Este fiabil si de aceea nu exista timpi morti. În plus, face fata conditiilor de iarna, când temperaturile scad sub -20°C. 
Cabina este confortabila si îmi plac ecranele cu afisare clara, care permit citirea usoara a informatiilor, ca de exemplu a  nivelului uleiului. Camera de  vederi montata în spate este o caracteristica folositoare în ceea ce priveste siguranta, pentru ca pe santier sunt santuri foarte adânci. Ma ajuta sa previn durerile de spate, pentru ca nu mai sunt nevoit sa ma întorc tot timpul ca sa verific ce se afla în spatele meu. 
Fata de alte excavatoare, Hitachi ZX250LC-3 este un echipament bun. Sistemul hidraulic este performant si acesta este cel mai important beneficiu pentru mine. De asemenea, are un consum mult mai redus de combustibil comparativ cu alte marci de utilaje."

Încarcatorul pe roti este folosit de Elin, sotia lui Wiggo, pentru încarcarea camioanelor articulate, transportarea materialelor si îndepartarea zapezii de pe drumurile din interiorul statiunii, în anotimpul rece. "Sotul meu este un client fidel Hitachi de mai multi ani. Wiggo apreciaza atât de mult utilajele Hitachi încât a ales pentru logo-ul companiei un excavator Hitachi portocaliu.
Sunt foarte multumita de performantele încarcatorului ZW220. Este puternic si solid, usor de condus si economic datorita consumului redus. Cel mai important avantaj pentru mine este însa usurinta în manevrare. 
Am avut la dispozitie o perioada de proba de 2 saptamâni, dar dupa doar 2 zile ne-am convins de beneficiile echipamentului si am confirmat comanda. Comparat cu încarcatorul pe care îl aveam înainte este mult mai productiv si mai rapid. Este cel mai bun încarcator pe roti pe care l-am încercat. Cred ca Hitachi fabrica utilaje solide si stabile, care sunt fiabile si performante."

Powertek Group
www.powertek-company.ro
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI