Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Romdril

PTC - Ciocane si lanci vibratoare

Ciocane si lanci vibratoare

14.12.2011
PTC - Ciocane si lanci vibratoare
Datorita cresterii preturilor terenurilor, locurile cu terenuri slabe pentru constructii devin din ce īn ce mai atractive pentru dezvoltatori, iar vibrocompactarea sau executia pilotilor de balastru poate īnsemna o solutie foarte buna.
Firma Romdril furnizeaza mai multe solutii de īntarire a solurilor slabe cum ar fi piloti sau micropiloti forati, jet grouting (injectie la adāncime de pāna la 40 m de ciment sub presiune de 500 - 600 bari), grouting (injectie la adāncime de pāna la 20 metri de ciment sub presiune de pāna la 100 bari), soil mixing (amestecarea solului cu ciment sub presiune cu ajutorul unor masini de forat), piloti de balastru (vibropresarea de balastru sau pietre īn jurul unei coloane vibrante sustinute de o macara).
Ca reprezentant īn Romānia al firmei PTC, S.C. Romdril S.R.L. furnizeaza īntreaga gama de utilaje de vibroīmpingere pentru executia pilotilor de balastru, o solutie moderna si des īntālnita chiar si īn Romānia pentru īntarirea solurilor moi (nisip, mlastini, argila slaba etc).
Ciocanele vibratoare marca PTC produc vibratii pe directie verticala si sunt utilizate la īnfigerea sau extragerea de diferite profile cum ar fi palplanse, grinzi H si I, tubulaturi si tevi, piloni de ciment, piloni de lemn.  
Pentru prinderea elementelor care se vibreaza, ciocanele vibratoare marca PTC se pot monta pe excavatoare sau macarale si sunt dotate cu o gama larga de menghine pentru adaptarea la diferitele dimensiuni si diametre ale profilelor.

Tipuri de vibratoare
* cu frecventa standard, ce au momentul excentric cuprins īntre 15-261 kgm si amplitudinea maxima īntre 20,9-31,3 mm;
* cu frecventa īnalta si moment variabil (ideale pentru lucrul īn centrul orasului datorita controlului strict al vibratiilor), ce au momentul excentric cuprins īntre 0 - 8 kgm si 0 - 48 kgm si amplitudinea maxima cuprinsa īntre 11,8 - 16,8 mm;
* cu frecventa īnalta (37 - 38 Hz), ce au momentul excentric cuprins īntre 6,5 - 27 kgm si amplitudinea maxima īntre 19,4 - 22,5 mm;
* cu  frecventa standard si amplitudine variabila, cu momentul excentric cuprins īntre 0-23,5 si 0-130 kgm si amplitudinea maxima īntre 16,5 - 26,8 mm. 

Avantajele sistemului PTC Vibrolance constau īn eliminarea totala a vibratiilor transmise īn cārligul de sustinere; utilizarea extensiilor de 5 metri asigura ajungerea la adāncimea dorita; fiabilitatea ridicata; frecventa de vibratie variabila asigura adaptarea la diferite tipuri de soluri (pentru nisip frecventa īnalta si amplitudine mica, iar pentru argila frecventa joasa si amplitudine mare), mentenanta simpla si redusa datorita modului de proiectare.
PTC Vibrolance poate fi atārnata liber de o macara sau ghidata pe un mast si este vibrata īn pamānt prin propria greutate sau ajutata prin injectia de aer sau apa.
Modul de lucru este urmatorul: se vibreaza cilindrul eventual cu injectie de apa pāna la adāncimea dorita si la ridicare se adauga material cu compactari progresive pāna la suprafata. De la diametrul de 350-400 mm se ajunge la piloti de 600-800 de mm prin īmpingerea īn adāncime si lateral, iar carotajul pilotilor se determina de proiectant īntre 1-1,5 metri distanta unul de altul. Datorita faptului ca lancea este īnchisa jos se realizeaza si compactarea laterala a terenului (displacement). Materialul introdus este bine compactat si metoda este mai ieftina decāt cea a pilotilor de beton forati sau prefabricati.

PTC furnizeaza de asemenea pompele de apa necesare (150 mc/h la 15-30 bari ) antrenate de un motor Diesel separat sau de unitatea de putere hidraulica. 
PTC pune la dispozitie si un sistem de masurare si monitorizare numit Vibrolance Vibcorder pentru controlul ratei de compactare sau a adāncimii de lucru. Acest sistem permite controlul parametrilor īn timpul vibrarii de catre operator, fiind instalat pe macara. Operatorul poate vedea cānd s-a ajuns la adāncimea dorita si poate porni compactarea. Īn plus, datorita memoriei sistemului toate operatiile pot fi īnregistrate si un raport tiparit poate da o dovada a bunei executii. Ca o optiune poate fi masurata si īnclinarea x , y a cilindrului.
Momentul excentric al PTC Vibrolance poate atinge 11,2 m/kg, frecventa de vibrare variaza īntre 1.680 rpm si 3.000 rpm, iar forta centrifugala īntre 116 kN si 354 kN.
De asemenea RomDril livreaza unitati de putere hidraulice comandate de un sistem controlat de microprocesor si radiocomandate, cu motoare Diesel cu puteri maxime de 892 CP. Aceste unitati hidraulice, care īn esenta reprezinta un motor diesel, pompe hidraulice si rezervoare de ulei pot alimenta si alt tip de consumatori hidraulici cum ar fi: pompe, cilindri, ciocane vibratoare, picoane, luvoaieze, demolatoare etc.
S.C. ROMDRIL S.R.L. furnizeaza toate tipurile de palplanse laminate sau ambutisate si toate combinatiile de pereti (teava - palplansa, profil H cu profil Z).

PTC Vibrolance este un sistem hidraulic vibrant compus din:
* o sonda vibratoare cilindrica cu aripi demontabile;
* o unitate hidraulica special proiectata cu motor Diesel de 138 kW sau 242 kW;
* una sau mai multe tevi de extensie;
* un set de furtunuri hidraulice de 30 sau 45 de metri;
* un separator de vibratie care stopeaza trecerea vibratiilor īn bratul macaralei;
* ca optiune un sistem de alimentare cu balastru la baza lancii vibratoare;
* instrumentatie de calcul a vibratiilor si a materialului compresat.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI