Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Romdril

Reprezentant CASAGRANDE īn Romānia

Romdril reprezentant Casagrande

14.12.2011
Reprezentant CASAGRANDE īn Romānia
Romdril, reprezentant unic īn Romānia al marcii Casagrande a vāndut deja doua utilaje din noua serie XP: un utilaj de forat piloti B250XP si un utilaj pentru foraje cu diametre mici C6XP.
Modelul Casagrande B250XP reprezinta cea mai puternica masina de forat existenta īn Romānia la aceasta ora, facānd parte din recenta campanie de schimbare a gamei de masini Casagrande bazata pe cele mai noi principii de proiectare mecanice hidraulice si electronice. 
Echipat cu sasiu "heavy duty", utilajul B250XP are un moment al cuplului rotativ de 250 kNm cu o viteza maxima de rotatie de 33 rpm la forare si de 120 rpm la descarcare. Vinciul principal are o forta nominala de tragere de 250 kN si o viteza maxima a cablului de 90m/min. Noul utilaj B250XP face parte din clasa masinilor "inteligente" deoarece pe lānga controlul electronic al echipamentului este echipat cu un sistem care ghideaza si asista operatorul īn timpul procesului de foraj, cu indicatii simple si intuitive īn conditii de siguranta totala.

Sistemul de control total
O alta inovatie introdusa de Casagrande este "Sistemul de Control Total". Deoarece toate comenzile sunt guvernate prin semnale electrice, se poate monitoriza si controla īntreaga masina. Beneficiile sunt flexibilitate si precizie sporite, posibilitatea de a personaliza programul īn functie de lucrarea care trebuie efectuata, operare facila si īn completa siguranta. Legat de siguranta īn exploatare, trebuie mentionat de asemenea ca masina este echipata cu senzori de sarcina care masoara fortele din cablurile vinciurilor si limiteaza operatiunile potential periculoase. Calculatoarele montate pe utilaj, pe lānga controlul verticalitatii si adāncimii, ofera o protectie avansata la orice operatiune executata gresit precum si indicatii complete asupra functionarii motorului (consum, starea filtrelor, parametri), asupra sistemului hidraulic (starea valvelor, presiunii, debitului) indicatii de eroare si date despre service.

Avantajele Casagrande B250XP
* Productivitate foarte mare - datorita fortei foarte mari de extractie si a cuplului mare de rotatie masina poate folosi borsape de capacitate foarte mare, iar datorita vitezei mari de descarcare timpul de executie al forarii este extrem de mic (10-12 piloti de 1.080 mm la 24 m adāncime pe schimb)
* Acces facil īn cazul interventiilor - masina este prevazuta cu un sistem automat de deschidere si īnchidere a usilor laterale si a platformei de lucru integrate - o usa se ridica si cealalta coboara, aceasta din urma pozitionāndu-se perpendicular pe incinta si putānd fi folosita ca platforma de lucru. Usile se pot bloca īn pozitii, iar deschiderea creata permite acces total la instalatie. Sistemul a fost patentat la nivel international deoarece este unicul de acest tip.

* Operare prietenoasa - toate comenzile sunt plasate ergonomic, iar sisemele electronice sunt simplu de īnvatat si de īnteles, chiar si de catre operatorii cu mai putina experienta. 
* Autodiagnostic - masina este dotata cu senzori la sistemele mecanice si de pozitionare, dar si la sistemele hidraulice, anuntānd orice posibila defectiune.
* Versatilitate - īn caz de necesitate masina poate fi transformata īn echipament pentru executie de pereti diafragma (max 1.200 mm, 40 m adāncime) CFA (diametrul maxim 1.200 mm), Soil Mixing, displacement piles (piloti cu compactare laterala). 
* Silentios si economic - ventilatoarele racitorului de ulei hidraulic functioneaza numai cānd este necesar si corelat cu temperatura, reducānd semnificativ zgomotul masinii. Sistemul hidraulic proportional contribuie la functionarea economica a masinii, o putere mai mica necesara īn foraj īnsemnānd o putere mai mica ceruta motorului si un consum mai mic.

* Timp de asamblare/dezasamblare foarte mic - datorita conceptiei inovatoare a mastului, setarea pentru lucru a masinii necesita doar doua ore.
CASAGRANDE C6XP - utilaj pentru foraje cu diametre mici
Casagrande C6XP este ultima varianta a liniei C6, care a reprezentat un standard international pentru masinile de forat micropiloti si ancore. De-a lungul istoriei Casagrande s-au vāndut peste 2.000 de astfel de utilaje. Īn primavara acestui an masina a fost reproiectata integral, capatānd denumirea de C6XP (extra power), īmbinānd cele mai moderne tehnologii īn materie de mecanica, hidraulica si electronica. Masina a fost dotata cu un calculator PLC (PLC controller), care prezinta informatiile imediate privind starea valvelor hidraulice, a parametrilor motorului, filtrelor si a pozitiei geometrice a masinii. Hidraulica este "load sensing", ceea ce īnseamna ca fiecare miscare a cilindrilor hidraulici este direct proportionala cu miscarea levierelor de control. 
Gradele de libertate ale echipamentului au fost īmbunatatite, datorita unui sistem intermediar de pozitionare a mastului, manevrat de 2 cilindri auxiliari. Greutatea masinii a fost redusa, ca si dimensiunile ei, pentru un acces mai usor pe santiere (puncte de lucru). C6XP are doua capete rotative care permit actionarea prajinilor īntr-un sens si a tubulaturii īn celalalt sens, permitānd forarea tubata īn conditii optime, astfel īncāt sa nu permita solului sa se īntepeneasca īntre tuburi si prajini.

Modelul Casagrande C6XP face parte din campania de īnlocuire si īnnoire a īntregii game de echipamente produse de firma Casagrande Spa Italia.
Considerānd toate aceste aspecte, precum si faptul ca acest proiect este de ultima ora - primavara 2011- aceasta masina reprezinta un etalon pentru echipamentele de acest gen, depasind īn caracteristici tehnice alte masini similare existente pe piata. 
Masina poate fi dotata cu un cap rotativ tip T14EP care furnizeaza un cuplu maxim de 12,16 kNm la 500 rpm. Forta de extragere este de 85 kN. Pompa de presiune mica si debit mare montata pe masina permite abordarea tehnologiilor de foraj cu circulatie de fluid. Diametrul maxim acceptat de menghinele masinii este de 406 mm si mastul masinii poate fi prelungit cu doua extensii pāna la 24 m. Acest lucru permite efectuarea de jet grouting pāna la adāncimi de 18 m, masina fiind echipata cu un panou de comanda si control pentru acest tip de lucrari. Motorul termic diesel este un Deutz TCD 2012 cu o putere de 95 kW la 2.300 rpm care acopera necesarul de putere pentru realizarea performantelor masinii. 
Utilajul se poate configura cu doua capete rotative, cu drifter extern si echipament de testare a solului la penetrare statica si dinamica īn sistem wire-line. 
Masina poate fi livrata īn varianta cu panou cu comenzi hidraulice sau cu telecomanda radio.
Dotarile tehnice de exceptie ale acestui utilaj permit folosirea lui pentru lucrari diversificate, precum studii geotehnice, micropiloti, jet grouting, ancoraje, puturi de apa, puturi geotermale.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI