Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Utilaje de randament

Un nou portal hidraulic pentru Holleman

Holleman, utilaje de randament

14.12.2011
Madalina Dragomir
Un nou portal hidraulic pentru Holleman
Societatea Holleman, prezenta din anul 1997 pe piata din România, ofera servicii de transport agabaritice, mutari industriale, închirieri de macarale si activitati de service pentru vehicule destinate transportului comercial si utilaje de constructii.
Prezenta în 8 tari europene si cu peste 180 de angajati, compania Holleman investeste permanent în tehnica de ultima generatie, vehicule destinate transportului, dar si utilaje performante. Astfel, reuseste sa faca fata oricaror solicitari de pe piata, raspunzând celor mai complexe situatii precum cele întâlnite în timpul manipularii, dar si montarii sau demontarii echipamentelor agabaritice. 

Pe lânga transportul de utilaje, ansamble sau piese de mari dimensiuni, compania ofera servicii de mutari industriale. Dispunând de un personal calificat, Holleman poate efectua la comanda înlocuiri ale mijloacelor de productie existente, montarea unor echipamente noi direct pe pozitia finala a unor echipamente noi ale clientilor (în cazul celor de dimensiuni mari sau foarte complexe, acestea sosesc pe componente) sau reparatii ale diverselor echipamente industriale de dimensiuni si greutati deosebite. Astfel, dupa studierea temei, pe baza documentatiei clientului, specialistii firmei Holleman fac o planificare atenta si apoi trec la montajul echipamentului. Compania dispune de echipamente si unelte complexe, precum sisteme portal hidraulice mobile, macarale pe senile, macarale hidraulice, trolee cu role, cricuri, vinciuri si palane, tirfoare, aparate de masura si control performante, dar si de personal specializat pentru aceste operatiuni.  Cea mai noua investitie a societatii Holleman este reprezentata de portalul hidraulic mobil model SBL 1100. Acesta ofera un dublu avantaj: permite ridicarea si montarea unor sarcini unitare de pâna la 1.000 tone la înaltimea de 7, 30 metri. Pentru înaltimi de pâna la 12 metri, acesta permite manipularea unor sarcini de 400 tone.
Producatorul portalului hidraulic SBL 1100 este societatea Enerpac, recunoscuta ca un lider mondial în domeniul producerii de echipamente si unelte de forta pentru industrie. Istoria Enerpac începe cu anul 1910, când compania producea pompe de apa pentru legendarul automobil Ford T. Dar afirmarea producatorului american ca lider în domeniul tehnologiilor cu aplicatii industriale a început în anul 1920, prin lansarea pe piata a primelor cricuri hidraulice din lume. În prezent, Enerpac detine 28 de unitati de productie în 22 de tari, având peste 1.000 de angajati.

Portalul hidraulic reprezinta o modalitate sigura, eficienta de a ridica obiecte grele, putând fi montat acolo unde macaralele normale, indiferent de tip, nu pot fi utilizate datorita spatiului insuficient de montaj si manevrare. Acesta reprezinta o varianta moderna a macaralelor portal.
Astfel, picioarele de sprijin ale portalului sunt formate din cilindri hidraulici de mare capacitate, acestia fiind responsabili si cu ridicarea întregii structuri de lucru. Fixarea pe sol si sistemul de deplasare reprezinta un alt mare atu al acestui tip de portal hidraulic, deoarece acesta poate fi montat pe un sistem de role sau, în cazul sarcinilor foarte mari, pe sine. 

Trebuie spus ca modelul achizitionat de catre societatea Holleman reprezinta vârful de gama. Orientarea spre podurile rulante Enerpac nu a fost întâmplatoare, acestea având caracteristici unice constructive, ce asigura o stabilitate deosebita si o siguranta în utilizare absolut necesara când vorbim de manipularea unor sarcini atât de mari. De asemenea, autonomia acestora este remarcabila, putând fi autopropulsate pe roti sau role.
Sistemul de control la distanta Intellilift furnizeaza permanent operatorului informatii cu privire la cursa fiecarui cilindru hidraulic, la greutatea pe fiecare sprijin, intervenind automat pentru a corecta oricare desincronizare a fiecareia dintre cele patru unitati hidraulice de ridicare.
Portalul hidraulic achizitionat de societatea Holleman poate lucra în trei variante de extensie a coloanelor hidraulice: la înaltimea de 7.304 mm greutati de 10.680 kN, la 10.068 mm poate ridica 6.880 kN si la înaltimea maxima de 12.002 mm sarcini de 3.840 kN.

Holleman mutari industriale
Societatea este considerata ca fiind un specialist în manipulari, mutari industriale, montaj industrial sau relocare industriala, printre clienti numarându-se Automobile Dacia, Ford România, BAT Ploiesti, JIT Bucuresti, Brandl Sibiu, Takata Sibiu, Alstom Bucuresti, Presstrade Oradea, Otelinox Târgoviste, Vulcan Bucuresti.
Procesele specifice acestor activitati sunt:
* culegerea primelor informatii de la client;
* inspectarea locului viitoarei lucrari;
* conceperea modului de abordare a proiectului si transmiterea ofertei;
* planificarea personalului si echipamentelor necesare;
* coordonarea proiectului cu clientul;
* începerea operatiunilor cu deconectarea de la agenti;
* demontare sau scoatere din fundatie;
* translatarea catre zona de încarcare;
* împachetarea si încarcarea echipamentului sau a componentelor demontate pe trailer;
* transport;
* descarcare, montare, pozitionare, reglare
* punere in functiune a echipamentului;
* semnarea documentului de confirmare a lucrarii.
Holleman are în dotare tot echipamentul necesar efectuarii acestor operatiuni: macarale de mare capacitate, macarale hidraulice, macarale pe senile, portal hidraulic (gantry crane), portal hidraulic mobil, cricuri hidraulice, etc.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI