Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Încarcatoare multifunctionale

Bobcat: putere si confort

Bobcat: putere si confort

13.01.2012
Ema Stancu; Madalina Dragomir
Bobcat: putere si confort
Având la baza peste 50 de ani de experienta în proiectarea si construirea echipamentelor compacte la cel mai înalt nivel, Bobcat a redefinit standardele de pe piata mondiala de încarcatoare multifunctionale si încarcatoare compacte pe senile.
Inovatiile aplicate încarcatorului multifunctional S650 sunt menite sa sporeasca gradul de confort al operatorului si productivitatea utilajului. Spre exemplu, designul cabinei Premium, cea mai mare din gama sa, a fost reconceput, astfel încât sa ofere cu 10% mai mult spatiu pentru operator. Cabina încarcatorului Bobcat este presurizata, astfel ca nivelul de zgomot si praf din interior au fost reduse la minim. De asemenea, dimensiunile usii cabinei au fost marite pentru a facilita accesul operatorului în interiorul utilajului.  Scaunul poate fi ajustat cu 5 centimetri în fata sau spate, pentru a se adapta fiecarui operator în parte.  

Încarcatorul S650, asemeni celorlalte utilaje din seria M, are un model unic al cabinei, adusa în fata, care aproprie operatorul de atasamentele de lucru, oferind, în acelasi timp, o vizibilitate 360° neegalata de alte modele. 
Sistemul hidraulic a fost reproiectat, astfel încât acum depaseste performantele unor încarcatoare din gama mai mare. Debitul pe circuitul standard este crescut, dar în paralel pe retur acesta este mai mic, eficienta hidraulica fiind sporita cu 30 %. Aceste modele înregistreaza o forta la cilindrii hidraulici de actionare a cupei si bratelor crescuta cu 15-20 %, ceea ce înseamna ca utilajul poate ridica mai mult si sapa mai bine decât înainte. 

Maximizarea timpului efectiv de lucru reprezinta un alt aspect important care trebuie luat în calcul atunci când vorbim de îmbunatatirea productivitatii unui utilaj. În acest sens Bobcat ofera o serie de dotari precum închiderea automata si protectie împotriva descarcarii bateriei, sisteme de diagnosticare cu afisare la bord si conectori protejati fata de actiunea mediului exterior. Cresterea timpului efectiv de lucru nu înseamna numai ca utilajul poate sa lucreze mai mult, dar creste în acelasi timp si valoarea lui de revânzare.

Sistemul de transmitere a miscarii cu lant are un design robust, rulmenti complet etansati în final si nu necesita ajustare în timp. Se obtine astfel un sistem cu 38% mai puternic decât sistemele de transmitere a miscarii cu lant. 
În ceea ce priveste suspensiile încarcatoarelor pe senile, optiunea Roller Suspension™ confera o deplasare mult mai confortabila si face fata cu succes materialelor si conditiilor extreme specifice mediului de lucru, marind timpul efectiv de lucru si reducând reparatiile costisitoare.

Încarcatoarele Bobcat sunt recunoscute la nivel mondial ca fiind robuste si durabile. Datorita constructiei heavy duty, protectiei avansate a componentelor si designului superior, utilizarea încarcatoarelor multifunctionale Bobcat S650 prezinta numeroase avantaje: timpul de lucru este optimizat, confortul operatorului este sporit, iar operatiunile de service se realizeaza mai usor. 

Accesul facil la punctele obisnuite de întretinere permite realizarea unor operatiuni rapide de mentenanta. De asemenea, accesul la motorul montat transversal este foarte usor datorita capacului blindat ce se poate deschide lateral, astfel operatiunile de service realizându-se pe o singura parte a masinii.
Functia de înclinare în fata a cabinei ofera un acces usor la sistemul hidraulic. Toate acestea contribuie la simplificarea regimului de întretinere si service, crearea unui design tehnologic complet nou, ceea ce determina o durata de viata crescuta si mai putine întreruperi de functionare datorate defectiunilor tehnice.

Solutii compacte de la Bobcat, pentru perioada de iarna
Bobcat ofera o gama larga de echipamente pentru lucrarile de iarna, combinând accesorii precum suflante de zapada, lame si cupe pentru zapada si sararite cu gama de încarcatoare compacte si oferind astfel solutii pentru a putea face fata conditiilor meteorologice impuse de sezonul rece. Pentru a îmbunatati deplasarea pe zapada, Bobcat ofera optional si senile de otel care se monteaza peste cauciucurile încarcatoarelor  precum si lanturi de zapada pentru fiecare cauciuc.

Modelele de suflante de zapada Bobcat au o latime care variaza între 1.220 si 2.134 mm si sunt acum disponibile cu pachete de motorizare diferite, oferind clientului posibilitatea de a alege combinatia potrivita între suflanta de zapada si sistemul hidraulic de pe încarcator. Suflantele de zapada ofera distante maxime de aruncare a zapezii de la 7,6 la 13,7 m si sunt dotate cu jgheab rotativ si deflector pentru a îndrepta zapada în directia dorita.

Lama pentru zapada Bobcat  este disponibila în sase variante de latimi de la 1.219 la 2.438 mm si este destinata îndepartarii straturilor mici si moderate de zapada de pe trotuare si drumuri publice. O aripa optionala poate converti modelele de 2.134 mm si 2.743 mm în împingatoare de zapada, ideale pentru utilizarea în parcari si alte zone mari.
Lama de zapada Bobcat V care este disponibila în cinci variante de latime si poate fi folosita în cinci configuratii: ca o lama în V, lama tip lopata, lama dreapta si lama dreapta cu unghi de 30° stânga si 30° dreapta.
Cupele de mare capacitate cu latimi între 1.371 si 2.540 mm si capacitati între 0,36 si 1,53 mc sunt utile pentru manipularea zapezii. Acestea au partea din spate înaltata pentru a ajuta la împingerea zapezii si partile laterale drepte pentru a penetra gramezile de zapada. Pentru îndepartarea straturilor subtiri de zapada de 100 mm sau mai putin, maturatoarea unghiulara Bobcat reprezinta un accesoriu ideal pentru curatarea trotuarelor.

Echipamentul hidraulic pentru împrastierea de sare si nisip este ideal pentru dispersarea acestora în spatii înguste precum locurile de parcare si zonele pietonale, acolo unde echipamentele mai mari nu au acces. Acest accesoriu are o capacitate de depozitare de 250 litri. Distanta de împrastiere este controlata de un motor hidraulic si variaza între 5,6 si 8,7 m. Accesoriul Bobcat cu scraper este extrem de eficient pentru dislocarea zapezii tasate si a ghetii, oferind o alternativa mai ecologica comparativ cu utilizarea chimicalelor sau a sarii. Scraperul îndeparteaza noroiul, zapada si gheata si alte materiale tasate cu foarte mare usurinta  lasând în urma o suprafata plana pentru mers sau pentru condus.
Varietatea accesoriilor si a combinatiilor de încarcatoare ofera o gama inegalabila de solutii pentru aproape orice fel de aplicatie, inclusiv curatarea zapezii si a ghetii de pe drumurile urbane si de tara, trotuare, parcari si alte locatii în afara oraselor, terenurile de joaca ale scolilor, terenuri de sport si zone asemanatoare.

Specificatii tehnice
* Forta de ridicare (daN) 2.135 
* Forta de basculare (daN) 2.268 
* Capacitate nominala de functionare (kg) 1.220 
* Masa operationala (kg) 3.777 
* Masa de livrare (kg) 3.540
* Motor tip Kubota/V3307-DI-TE3
* Combustibil Diesel
* Puterea la turatia nominala
(kW/rpm) 55,4/2.400
* Turatie nominala (rpm) 2.400
* Cuplu maximum (Nm/rpm)  264/1.600
* Numar cilindri 4
* Transmisie - pompe hidrostatice cu piston în tandem reglabile continuu, actionând doua motoare hidrostatice complet reversibile

www.ircat.ro
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI