Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Romned

HG8000TZX în actiune

Romned prezinta HG8000TZX

13.01.2012
HG8000TZX în actiune
Evenimentul "International Environmental Press Event", organizat de catre compania americana Vermeer în luna noiembrie a  anului trecut, s-a desfasurat cu ocazia sosirii în Europa a celei mai mari masini de macinat cu alimentare pe orizontala, modelul HG8000.  Utilajul a fost achizitionat de catre compania Vandewiele Gunther BVBA, un important prelucrator de masa lemnoasa cu sediul în Gistel, Belgia. 
Vandewiele Gunther BVBA si-a extins flota de masini de macinat prin achizitia modelului HG8000TX cu alimentare pe orizontala, cel mai mare utilaj din clasa sa. Aceasta livrare a constituit o premiera pentru Vermeer, care nu mai livrase pâna atunci un echipament pe senile de asemenea dimensiuni unui client aflat în afara continentului american.
HG8000/ HG800TX
Noile masini de macinat cu alimentare pe orizontala HG8000/ HG800TX de la Vermeer sunt echipate cu cea mai mare gura de alimentare din clasa lor, ceea ce determina o productivitate mai mare si extinde gama aplicatiilor pentru care acest utilaj poate fi folosit.

Alimentate cu un motor Cat Tier 2 de 1.050 CP, aceste unitati pot gestiona busteni de lemn cu diametre mari, inclusiv resturi cu crengi cu o foarte mare usurinta. În plus, designul cu totul nou încorporeaza câteva caracteristici care ajuta la reducerea volumului de material irosit si a timpului de curatare a punctului de lucru.
Modelul HG8000 este echipat cu o configuratie cu o a cincia roata de remorcare si este disponibil în varianta cu roti simple sau duble, în timp ce modelul HG800TX este dotat cu un sasiu cu senile din otel.

HG8000 si HG800TX sunt dotate cu ciocane reversibile duble si capete de frezat care ofera performante superioare de taiere si o durata de viata aproape dubla comparativ cu variantele traditionale cu ciocane pe o singura parte. Camasa acopera în totalitate marginile, podeaua si partea inferioara a cilindrului de alimentare contribuind la protectia integritatii structurale a utilajului. Camasile pot fi înlocuite cu usurinta atunci când îsi ating limita de uzura.
Proiectate pentru a face fata celor mai dificile aplicatii, modelele HG8000 si HG8000TX au o productivitate superioara.
Cu o înaltime de 127 cm si 182 cm latime, modelele HG8000 si HG8000TX au cele mai mari guri de alimentare comparativ cu orice alte masini de macinat cu alimentare orizontala de pe piata. În plus, acestea sunt dotate cu o banda transportoare cu motor care functioneaza la viteza mica, dar care dispune de un cuplu de torsiune mare pentru o alimentare puternica. Operatorii au astfel posibilitatea de a procesa o cantitate mai mare de material lemnos si produse cu dimensiuni mai mari, rezervate de obicei masinilor de macinat cu alimentare pe verticala.

Benzi transportoare late
Cu o înaltime de descarcare de 5,5 m pentru modelul HG8000 si 4,4 m pentru HG8000TX , benzile transportoare de 168 cm latime sunt printre cele mai late de pe piata, ceea ce permite procesarea unor volume mai mari de masa lemnoasa fara blocaje sau fara a împrastia materialul.

Tambur cu doua axe seria II
Cu ciocane reversibile si capete de frezat, tamburul cu doua axe care echipeaza modelele HG8000 si HG8000TX  are o durata de viata dubla comparativ cu cele traditionale, oferind performante de taiere optime si mentenanta usoara. 

SmartGrind
Noile modele HG8000 si HG8000TX  au o productivitate mai mare datorita sistemului exclusiv Vermeer SmartGrind, care controleaza automat viteza de sfarâmare pe baza nivelului rotatiilor motorului. Exista trei moduri de macinare prestabilite: agresiv, general si remacinare, acestea implicând reducerea timpului de instruire al operatorului si obtinerea unui produs finit  mult mai consistent. Un al patrulea mod de lucru poate fi personalizat în functie de cerintele specifice pentru obtinerea unui anumit produs.

Cilindru de alimentare cu planetara dubla
Pentru mai mult cuplu de torsiune si o putere de procesare mai mare, cilindrul de alimentare este dotat cu mecanisme motoare cu planetara dubla.

Sita cu sistem de ridicare
Sistemul de sortare din dotare este unic pentru modelele HG8000 si HG8000TX deoarece are si un sistem de ridicare manual sau, optional un sistem pneumatic care îi ajuta pe operatori sa economiseasca timp prin schimbarea rapida a sitelor.

Nicovala poate fi înlocuita
Structura heavy duty a nicovalei are placa superioara de 5 cm cu o suprafata de uzura de 2,5 cm care poate fi înlocuita. Întreaga nicovala poate fi înlocuita, chiar de la nivelul solului în cazul unei defectiuni datorate unui material contaminant. Toate elementele metalice utilizate pentru a fixa nicovala sunt amplasate in afara utilajului, departe de calea de acces a materialului. 

Telecomanda
Majoritatea functiilor masinilor de macinat pot fi controlate de la distanta. În plus pentru modelele HG8000 si HG8000TX înaltimea de descarcare este ajustabila prin telecomanda, o caracteristica unica în aceasta industrie care ajuta operatorii sa fie mai productivi în timp ce utilajul lucreaza eficient.

Caracteristici tehnice HG8000
Greutate 46.266 kg
Lungime (la transport) 15,1 m
Lungime (operationala) 19,2 m
Latime 3,6 m
Înaltime 4,1 m
Motor Caterpillar C27 Tier 2
Putere motor 1.050 CP

HG8000TX
Greutate 56.666 kg
Lungime (la transport) 15,4 m
Lungime (operationala) 17,8 m
Latime 3,7 m
Înaltime 3,7  m
Motor Caterpillar C27 Tier 2
Putere motor 1.050 CP
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI