Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Intermat 2012

Hitachi lanseaza noua serie de excavatoare Zaxis-5

Hitachi prezinta Zaxis-5

13.01.2012
Mariana Patru
Hitachi lanseaza noua serie de excavatoare Zaxis-5
Noua serie de excavatoare Zaxis -5 de la Hitachi, care va fi lansata oficial în luna aprilie, la Paris, cu ocazia expozitiei internationale Intermat a fost conceputa pentru a da viata viziunilor clientilor. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv, constructorul a adus îmbunatatiri utilajelor urmarind cinci puncte cheie: performanta, productivitate, confort, durabilitate si siguranta.
Proprietarii flotelor au nevoie de utilaje de calitate care sa lucreze eficient chiar si în cele mai dure conditii. În acelasi timp, operatorii au nevoie de un spatiu de lucru mai sigur, mai confortabil si de un utilaj care sa raspunda rapid si precis comenzilor. 
Productivitate mai mare
Hitachi a testat fiecare componenta a noii game de excavatoare pentru a le permite clientilor sa atinga un nivel ridicat de performanta pe orice santier de constructii, indiferent de conditiile de lucru. Astfel, noile utilaje Hitachi se remarca prin puterea crescuta, un cuplu mai ridicat, viteza de deplasare mai mare, dar si prin costurile de operare reduse.  
Alegerea utilajelor potrivite este esentiala pentru orice afacere în domeniul constructiilor, cu atât mai mult cu cât succesul acelei afaceri depinde de productivitatea si fiabilitatea echipamentelor potrivite. Hitachi a conceput noul sistem hidraulic TRIAS, care ofera economii importante de combustibil respectând noile standarde de emisii. Cu ajutorul acestui sistem si al celor mai noi tehnologii electronice s-a obtinut în modul de lucru PWR un consum redus cu 9% comparativ cu modul de lucru P utilizat la seria precedenta de excavatoare Zaxis, mentinând în acelasi timp un nivel ridicat de productivitate. În plus, prin utilizarea modului de lucru ECO este posibila o reducere a consumului cu 18%. 

Performanta ridicata
Un utilaj care lucreaza rapid, cu precizie si fara probleme este visul oricarui operator. Cele mai noi tehnologii au fost dezvoltate special pentru noua generatie de excavatoare Zaxis-5. Sistemul hidraulic auxiliar si alte sisteme hidraulice permit cresterea vitezei de rotire a bratului când sarcina din cupa este mica. Puterea a crescut cu 10 procente pentru a furniza performante de excavare mai bune si o mai mare putere de ridicare. 
Versatilitatea noii game de excavatoare Hitachi este pusa în valoare si de sistemul de suport al accesoriilor de lucru, cu 11 moduri care pot fi înregistrate pentru o mai buna montare a diferitelor accesorii. 
Noua serie Zaxis îndeplineste cele mai recente norme de poluare Stage IIIB fara a compromite productivitatea si eficienta utilajelor pe santierele de constructii.  
Utilajele au fost echipate cu filtre pentru captarea agentilor poluanti din aer, care sunt automat arsi datorita catalizatorului de oxidare si controlului temperaturii de evacuare. 
Pe lânga reducerea nivelului de emisii, sistemul Auto Shut-down contribuie la prevenirea irosirii combustibilului si reduce nivelul de zgomot din cabina. 
Pentru a crea un mediu de lucru mai sigur si confortabil, Hitachi a consultat expertii. Operatorii si clientii din întreaga lume au discutat cu inginerii Hitachi asupra a ceea ce este important pentru ei. Gratie viziunii acestora, noua generatie de excavatoare beneficiaza de o cabina confortabila pentru operator, care ofera vizibilitate crescuta si prezinta numeroase functii practice. 

Scaunul ajustabil cu suspensie pe aer prezinta un nou mecanism de glisare. Spatiul de sub monitor a fost extins, operatorul având mai mult loc pentru picioare.
Repozitionarea monitorului si a usii creste vizibilitatea în jurul utilajului si faciliteaza accesul în si din interiorul cabinei. Camera de luat vederi montata în spatele utilajului reduce unghiurile moarte. 
Hitachi a investit în celei mai noi tehnologii pentru noua generatie Zaxis. Controlul asupra utilajului îi apartine operatorului gratie functiilor monitorului color si a comenzilor ergonomice. Noul monitor multifunctional LCD are un ecran de 7 inch, informatiile fiind usor de vazut si furnizeaza o gama variata de date tehnice si setari în 32 de limbi. Monitorul si comu-tatoarele cu design ergonomic au fost grupate astfel încât operatorul le poate accesa usor cu mâna dreapta.  Comenzile pentru radio-ul stereo cu frecvente AM/ FM pot fi ajustate de pe monitor. 

Cabina este presurizata, prevenind astfel patrunderea prafului în interior si îndeplineste standardele ROPS CRES V (montant central cu structura ranforsata). Operatorul este astfel protejat de potentialele riscuri care pot surveni pe santierul de constructii, în eventualitatea cazului în care utilajul s-ar rasturna sau rostogoli. 
Expertii Hitachi au raspuns cererilor venite din partea utilizatorilor si au integrat în noua gama de excavatoare o serie de caracteristici menite sa reduca din timpul alocat operatiunilor de întretinere. Cu ajutorul monitorului LCD, operatorul poate verifica nivelul de ulei si poate vedea semnalul de alarma care apare atunci când filtrele si uleiul trebuie schimbate, dar si programul reviziilor periodice. La exterior condensatorul de aer conditionat poate fi deschis cu usurinta pentru a curata radiatorul. De la nivelul solului pot fi înlocuite filtrele de carburant sau filtrele de ulei. 
Global e-Service 

Noile excavatoare Zaxis sunt echipate cu sistem de comunicare cu GPRS, care transmite o serie de informatii importante de la utilaj catre serverul principal Hitachi. Pentru un mai bun management al flotei, clientului i se ofera acces la toate informatiile legate de utilajele sale, prin intermediul bazei de date Global e-service.
Informatiile referitoare la echipamente vor fi disponibile pentru utilizator si dealerul sau local printr-o conexiune Internet securizata. Acest lant de comunicare este functional 24/7, 365 zile pe an. 
Acest sistem ajuta la planificarea activitatii, la întretinerea echipamentului si permite o îmbunatatire a asistentei dealerului local în privinta serviciilor oferite si a reparatiilor, toate aceste aspecte contribuind la reducerea timpului de neutilizare a echipamentului si la cresterea profitabilitatii flotei utilizatorului.

Powertek Group
www.powertek-company.ro
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI