Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Noutati

Komatsu va livra 150 camioane AHS pentru Rio Tinto

Komatsu livreaza 150 camioane AHS

13.01.2012
Olga Juc
Komatsu va livra 150 camioane AHS pentru Rio Tinto
Komatsu Ltd.  prin presedintele si CEO Kunio Noji si Rio Tinto prin director executiv: Tom Albanese au semnat la sfârsitul anului 2011, în Japonia, un memorandum pentru trecerea într-o noua etapa în ceea ce priveste adoptarea pe scara larga a sistem electronic de transport Komatsu prin achizitia a cel putin 150 de camioane Komatsu AHS  în operatiunile Rio Tinto Iron Ore Pilbara din vestul Australiei, pâna la sfârsitul anului 2015, instalarea echipamentelor urmând sa înceapa din acest an.
Rio Tinto testeaza Komatsu AHS, primul sistem electronic de transport pentru mine din lume, în Pilbara înca din decembrie 2008. În perioada testelor tehnologia AHS a demonstrat ca poate aduce un plus de valoare afacerii în special în ceea ce priveste, siguranta, sanatatea si productivitatea operatorilor.

Acordul a fost semnat în Tokio de presedintele Komatsu si CEO, Kunio Noji si Directorul Executiv Rio Tinto, Tom Albanesse, în prezenta presedintelui Rio Tinto Iron Ore pentru operatiunile din Pilbare, Greg Lilleyman si a directorilor executivi din ambele companii.
Kunio Noji, Presedinte si CEO Komatsu declara cu aceasta ocazie"suntem foarte încântati de semnarea acestui acord cu Rio Tinto pentru extinderea flotei cu cel putin 150 camioane Komatsu AHS pentru operatiunile lor din Pilbara pâna la finalul anului 2015. Komatsu si Rio Tinto sunt parteneri globali si au dezvoltat o colaborare foarte puternica de-a lungul timpului. Noi suntem încrezatori ca tehnologia noastra inovatoare AHS va ajuta la accelerarea obiectivelor Rio Tinto de a crea Mina Viitorului™ prin îmbunatatirea sigurantei si a întregii activitati de minerit."

Tom Alnanese, director executiv Rio Tinto:"acest acord consolideaza si mai mult parteneriatul îndelungat pe care îl avem cu Komatsu. Noi colaboram cu Komatsu si folosim camioanele lor cu tehnologie avansata în minele noastre de aproape 20 de ani.
Transportul autonom reprezinta o componenta importanta în programul nostru Mina Viitorului™. Aceste 150 de camioane autonome vor lucra cu centrul nostru de operatiuni care integreaza si gestioneaza logistica a 14 mine, trei porturi si doua linii de cale ferata. Aceste tehnologii revolutioneaza industria de minerit, creând locuri de munca atractive si ne ajuta sa îmbunatatim siguranta si performantele în lucru, având grija în acelasi timp de mediul înconjurator, toate echipamentele având emisii reduse de noxe".
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI