Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
News

O noua gama de oteluri SSAB

SSAB: noua gama de oteluri

13.01.2012
Ema Stancu
O noua gama de oteluri SSAB
Producatorul suedez de oteluri, SSAB îsi extinde gama de oteluri pentru placi, care au acum grosimi cuprinse între 0,7 mm si 130 mm, ceea ce permite accesul mai multor industrii la otelurile Hardox si ofera noi oportunitati actualilor clienti de a-si dezvolta produsele. Acolo unde pâna acum grosimea impunea anumite limite pentru solutiile de design, noul program Hardox de dezvoltare a produselor deschide usi noi.
Hardox este un otel rezistent la uzura cu o densitate foarte mare ceea ce îl face usor de procesat. Nu este doar dur pentru a rezista la uzura, dar prezinta si caracteristici excelente în termeni de rezistenta si elasticitate. În plus, noua versiune mai subtire prezinta o toleranta mai buna a densitatii si a suprafetelor decât Hardox-ul clasic. 
"Am investit într-un proces care permite sa conferim calitatile specifice Hardox unor oteluri foarte subtiri, dar si unor oteluri groase", a declarat Johan Broback care coordoneaza lansarea noii game mai vaste de produse a companiei SSAB. Acesta a evidentiat de asemenea faptul ca acest produs este rezultatul unei colaborari foarte intense cu clientii, precum si a unui schimb de cunostinte între unitatea de productie a placilor placi grele din Oxelosund si fabrica de confectionare a foilor din Borlange.
"Aproape toti clientii nostri se straduiesc sa creeze solutii mai usoare ceea ce înseamna ca potentialul pentru un otel Hardox mai subtire este practic nelimitat" a declarat Patric Waara care face parte dintr-un grup de specialisti care ofera zilnic consiliere clientilor în proiectele de dezvoltare.

Una dintre aplicatiile în care noile versiuni mai subtiri se dovedesc extrem de utile, este cea a suruburilor în industria transporturilor, care acum pot ajunge la dimensiuni de pâna la 0,7 mm grosime, utilizând otel Hardox. Alte exemple includ platforme de camion care pot fi mai usoare prin utilizarea unor placi mai usoare, mentinându-si durata de viata. Exista de asemenea numeroase detalii pentru echipamentele agricole, care pot deveni astfel mai usoare si mai durabile.
"Industria mineritului reprezinta o piata importanta si în extindere pentru otelurile cu densitate mare", a spus Claes Lowgren, Business Development SSAB.  "A crescut cererea pentru utilaje de minerit din ce în ce mai mari, în special pentru a creste eficienta. În acest caz este important sa existe si Hardox în versiuni mai groase care sa faca fata acestor cresteri de dimensiuni. Chiar acum dezvoltam împreuna cu clientii nostri un otel Hardox cu grosime de pâna la 160 mm."
Anul XII, nr. 140, oct 2017
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017

Trenchless Romania, Mai 2017
 
Trenchless mai 2017

Supliment Carburanti & Lubrifianti, Martie 2017
 
Revista M&U - Supliment Carburanti si Lubrifianti Martie 2017
 
 
 
 

PARTENERI