Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Atlas Copco HB 7000

Utilizat în dezvoltarea portuara în Italia

Atlas Copco HB 7000

13.01.2012
Utilizat în dezvoltarea portuara în Italia
Un ciocan hidraulic Atlas Copco HB 7000 este în prezent utilizat într-un proiect de infrastructura de dezvoltare portuara, în orasul italian Livorno. Autoritatea portuara locala începuse în 1985 eliminarea unor sectiuni ale peretilor cheiului si ale structurilor subacvatice pâna la o adâncime de unsprezece metri.
Zidurile cheiului sunt asezate pe o fundatie formata din chesoane, si construite din blocuri uriase din beton cu pereti din beton armat de un metru grosime. Metodele conventionale s-au dovedit inadecvate pentru a elimina acele structuri greu de accesat, scufundate la opt metri adâncime.
Sales SpA, o companie cu sediul la Roma specializata în Lucrari de constructii maritime, a decis sa testeze un ciocan hidraulic Atlas Copco HB 7000 pentru structurile pozitionate la o adâncime între opt si unsprezece metri. În acest sens, compania a folosit platforma plutitoare Francesca, care a fost echipata cu un excavator, cu brat de unsprezece metri. 

De asemenea a fost instalat si un compresor, pentru a ajuta la protejarea mecanismului de percutie a ciocanului hidraulic din apa.
Un sistem GPS a fost utilizat pentru a identifica structurile subacvatice atunci când ciocanul era în functiune, în timp ce monitorul din cabina excavatorului a ajutat operatorul la pozitionarea corecta ciocanului. Desi conditiile vizibilitate erau foarte reduse sub apa, Sales SpA a fost în masura sa finalizeze lucrarile de demolare a peretilor cheiului mod eficient si în timp util.
HB7000 este al doilea cel mai mare ciocan hidraulic din gama Atlas Copco. 
Toate functiile disponibile pentru seria de ciocane hidraulice heavy-duty Atlas Copco sunt integrate în noul HB 7000: sistemul VibroSilenced de control al zgomotului si vibratiilor; PowerAdapt, care opreste ciocanul în caz de suprasarcina; AutoControl, care regleaza frecventa în functie de duritatea pietrei, precum si ContiLube TM II, sistemul integrat de ungere automata. StartSelect permite operatorului sa controleze comportamentul ciocanului hidraulic la pornire si oprire. 
Functia optionala DustProtector protejeaza ciocanul hidraulic împotriva prafului si a patrunderii particulelor de roca în partea de jos a ciocanului.

Anul XII, nr. 140, oct 2017
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017

Trenchless Romania, Mai 2017
 
Trenchless mai 2017

Supliment Carburanti & Lubrifianti, Martie 2017
 
Revista M&U - Supliment Carburanti si Lubrifianti Martie 2017
 
 
 
 

PARTENERI