Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Excavatorul pe senile Liebherr R936 - premiera pentru Stage IIIB din clasa de 30 tone

Noul excavator Liebherr R936

14.02.2012
Gheorghe Apostol;Olga Juc
Noul excavator Liebherr R936
Noul excavator Liebherr R 936 va fi prezentat īn premiera mondiala la editia din 2012 a expozitiei Intermat. Cu o greutate operationala de aproximativ 31 tone pentru versiunea standard, acest excavator este succesorul modelului
R 934 C īsi stabileste noi standarde de performanta, economie, confort pentru operator si fiabilitate.
Modelul R 936 este actionat de un motor diesel cu patru cilindri, cu injectie common rail si dezvolta o putere de 218 CP. Conceput de centrul de competenta Liebherr pentru motoare diesel, aceasta unitate este conforma cu standardele de emisii Stage IIIB/ Tier 4 Interim. Printre solutiile folosite pentru a īntruni aceste standarde se numara un sistem de recirculare externa a gazelor si un filtru de particule diesel cu sistem activ de regenerare.
R 936 īnregistreaza performante superioare comparativ cu modelul precedent. Unul dintre factorii care au contribuit la aceasta reusita este sporirea cu 13% a cuplului de oscilatie ajungānd pāna la valori de 95 kNm. Gratie cresterii fortelor de rupere si penetrare cu 6% si respectiv 10%, ciclurile de lucru au devenit mai rapide. A fost lansat de asemenea un nou sistem de dinti Liebherr pentru cupe, care datorita designului a īmbunatatit capacitatea de penetrare a cupei.

Comparativ cu modelul precedent, modelul R 936 are o productivitate mai mare si īn acelasi timp un consum mult mai eficient al combustibilului. Acest lucru a fost posibil datorita interactiunii optimizate dintre componentele hidraulice si cele electronice.
Tehnologia Liebherr "excavator cu sistem integral" reprezinta un sistem inteligent care garanteaza cicluri de miscare line, rapide si eficiente. Aceasta tehnologie are la baza un sistem de control hidraulic pozitiv si o logica de control specifica. Doua circuite hidraulice independente permit controlul componentelor īntr-o maniera eficienta, īn special atunci cānd miscarile sunt suprapuse. Fluxul hidraulic necesar devine disponibil suficient de rapid si cu un uz optim de energie. Īn functie de natura lucrarii, eficienta de utilizare a energiei creste cu pāna la 20%, iar eficienta consumului poate creste simultan cu pāna la 15 % comparativ cu versiunea anterioara. Cabina modelului R 936, care are la baza un nou concept, beneficiaza de dimensiuni generoase si creeaza o senzatie placuta de spatiu. Confortul maxim este asigurat de scaunul cu suspensie pneumatica al operatorului si de dispunerea ergonomica a uneltelor de control. Monitorul color de rezolutie mare cu o diagonala de 7 inci poate fi folosit ca touch screen. Rezolutia mare faciliteaza si afisarea video si ofera posibilitati versatile de verificare, ajustare si monitorizare a tuturor functiilor utilajului. Aici sunt incluse de exemplu, informatii referitoare la consumul de combustibil si unitatea de control pentru sistemul de aer conditionat integrat standard. Acesta are 13 prize de aer si asigura conditii de lucru placute, chiar si atunci cānd afara temperatura este foarte crescuta. Monitorul poate fi folosit de asemenea pentru a afisa imaginea camerei din spatele utilajului, care intra īn dotarea standard.

Modelul R 936 are un concept revizuit de īntretinere care reduce durata zilnica alocata mentenantei si astfel creste disponibilitatea de lucru a excavatorului. Punctele de īntretinere sunt usor de atins, iar specificatia standard a modelului R936 include un sistem automat de gresare centralizata.
Liebherr va prezenta modelul R 936 īn standul sau de la Intermat echipat pentru aplicatii de demolare. Cu bratul principal de 6,50 m si cel secundar de 3,10 m pot fi desfasurate īn siguranta lucrari de pāna la 9 m īnaltime. Cu diferite echipamente de protectie pentru operator si pentru utilaj, acest excavator este ideal chiar si pentru cele mai dificile lucrari de demolare. Acestea includ protectie pentru cilindrul cupei, protectie pentru acoperis si grilaje de protectie pentru partea din fata si de sus a cabinei. 
Modelul R 936 expus, va fi de asemenea echipat cu sistemul de schimbare rapida a accesoriilor Liebherr Likufix. Datorita acestuia, operatorul are nevoie de doar cāteva secunde de a schimba un accesoriu hidraulic cu un altul fara a parasi cabina.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI