Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Wienerberger ia īn calcul noi investitii īn Romānia

Wienerberger īn Romānia

14.02.2012
Wienerberger īn Romānia
Wienerberger, lider mondial īn sisteme de caramizi si cel mai mare producator de profil din Europa, ia īn calcul realizarea unei noi investitii īn Romānia. 
Primii pasi s-au facut deja īn 2011, prin īnchirierea a 41 de hectare de teren īn judetul Iasi, īn urma unei licitatii publice la care au participat 3 jucatori.
 Wienerberger a cāstigat licitatia, oferind cel mai bun pret.
De la intrarea pe piata locala, īn 1998, si pāna īn prezent compania a investit peste 75 mil EUR pentru a construi o retea de 3 fabrici si o echipa de peste 200 de angajati. 
Avānd īn vedere ca exista īnca o nevoie ridicata de constructii noi, īn ciuda conditiilor de piata nefavorabile Wienerberger considera Romānia o piata deosebit de interesanta si cu potential de crestere pe termen mediu si lung.
Astfel, urmatorul pas de expansiune pe piata va fi investitia greenfield de la Iasi, o regiune care ofera o piata cu un potential bun de crestere si care va contribui la dezvoltarea operatiunilor din Romānia. 
Acum compania īncearca sa finalizeze pasii necesari pentru obtinerea tuturor autorizatiilor, īnainte de a demara constructia propriu-zisa a fabricii. Wienerberger va investi cca. 22 mil. Euro īn acest proiect. Wienerberger Sisteme de Caramizi este cel mai mare producator de blocuri ceramice din Romānia. 
Compania detine īn acest moment trei fabrici la nivel local, acestea fiind  cele mai moderne unitati de acest tip. Fabricile Wienerberger dispun de tehnologii de ultima generatie (BAT - best available technologies), ceea ce īnseamna ca se lucreaza cu pierderi minime de materie prima, eficienta consumului energetic fiind īn permanenta īmbunatatita. Unitatile de productie detinute de companie īn acest moment sunt localizate īn Gura Ocnitei - Dāmbovita, Sibiu si Tritenii de Jos - Cluj.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI