Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Oferta de calitate de la Ave Intermed

Calitate de la Ave Intermed

15.03.2012
Madalina Dragomir; Cornelia Rotaru
Calitate de la Ave Intermed
Ave Intermed SRL este distribuitor exclusiv în România al anvelopelor industriale OTR Magna Tyres (Olanda). Având o experienta de peste sapte ani pe piata de profil din România, Ave Intermed si-a creat o retea nationala de distributie si service pentru anvelope industriale (în special cele destinate electro si motostivuitoarelor) si anvelope pentru utilaje din industria materialelor de constructii OTR.
Sediul social al companiei se afla la Bucuresti, unde sunt birourile centrale si depozitul central de anvelope. Tot aici este situat un service complet echipat cu logistica necesara înlocuirii anvelopelor, precum presa fixa si presa mobila absolut necesare pentru înlocuirea în siguranta a anvelopelor de stivuitor. 
Din dorinta de a fi aproape de clientii din întreaga tara, Ave Intermed a deschis filiale la Cluj, Timisoara, Constanta si Brasov, unde detine atât depozite de anvelope cât si prese pentru demontarea/montarea anvelopelor. 

Masini si Utilaje: Domnule director, societatile comerciale administrate de dumneavoastra au în portofoliu numai marci de prim rang pe piata mondiala. Aceasta este o performanta pe care multe firme din România si-o doresc, însa nu este si simplu de realizat. Cum a început colaborarea cu marci renumite precum HYSTER sau Magna Tyres?
Nicolae Popescu: În viata fiecare suntem guvernati de soarta si noroc, însa o vorba româneasca spune ca "norocul si-l face fiecare". În cazul meu este perfect adevarat. Am început sa activez în domeniul comertului si al serviciilor înca din anul 1992 în calitate de angajat urmând ca din anul 1996 sa activez ca si angajator. Am început o afacere practic de la zero, cu un computer, un fax si un autoturism Cielo.
Principiul meu în viata a fosta acela conform caruia "daca vrei, poti". Cu multa perseverenta si seriozitate am creat o companie, Cemps SA, care a construit în timp o retea de distributie si service organizata la nivel national, si-a creat un nume, si-a format un colectiv stabil care a crescut continuu în calitate si profesionalism. Cu o asemenea abordare a activitatii nu a fost greu sa devenim numarul unu pe piata din România, statut recunoscut de majoritatea colaboratorilor nostri si ilustrat de cota de piata pe care o detine pe piata de stivuitoare din România. Pe acest fond am creat cea de-a doua companie, Ave Intermed, care a crescut rapid si care, bazata pe referinta pe care o aveam în piata din România, a reusit sa atraga companii serioase care sa fie reprezentate în România precum Marangoni si Magna Tyres pentru anvelope sau Midac pentru baterii de tractiune. 

M&U : Societatea Ave Intermed detine în portofoliu doua marci importante de producatori de anvelope industriale: Marangoni si Magna Tyres. Putem vorbi de produse complementare în cazul celor doi producatori?
N.P. : Marangoni este un brand de calitate pentru anvelope industriale (pentru anvelope de stivuitoare). Magna Tyres a aparut pe piata din România ca un brand complementar care însa în timp a devenit partenerul de baza Ave Intermed atât datorita raportului calitate-pret al anvelopelor industriale, cât mai ales datorita anvelopelor OTR destinate utilajelor din industria constructiilor si nu numai (încarcatoare, basculante articulate, dumpere, automacarale, utilaje portuare etc. ) care, având constructie radiala, concureaza cu toate brandurile de top de pe piata din România din punct de vedere al calitatii cu preturi atractive. 

M&U: Desi anvelopele reprezinta un consumabil fara de care nu poate functiona nici un fel de vehicul, piata anvelopelor pentru aplicatii industriale este destul de pestrita în România, în sensul în care, desi vorbim de masini care sunt utilizate pentru a sustine afaceri, cei care raspund de buna functionare a lor cumpara de multe ori produse ieftine, fara garantii sau sustinerea unui importator. Ce trebuie sa cunoasca un astfel de cumparator, detinator de parcuri de vehicule comerciale, camioane, utilaje etc, înainte de a cumpara anvelope? Care trebuie sa fie criteriile de alegere pentru a plati pretul corect pentru calitatea necesara unei bune desfasurari a lucrului?
N.P: Din pacate piata din România este o piata de pret si nu una de calitate. Din acest motiv piata este "destul de pestrita". Au aparut furnizori de anvelope care ofera calitate inferioara la preturi foarte mici ca o replica a furnizorilor de top care prezinta calitate la preturi destul de ridicate. În acest context anvelopele Magna Tyres ofera calitate apropiata de furnizorii de top, datorita constructiei radiale si a experientei Magna Tyres de peste 35 ani în constructia bazei anvelopelor, dar subliniez, în final vorbim de un pret foarte avantajos. Acest lucru este posibil datorita politicii grupului Magna Tyres de a avea un profit rezonabil în cele trei companii ale grupului (producator de materii prime, producator de anvelope si comerciant de anvelope). Cumparatorii trebuie sa stie ca pretul foarte scazut reprezinta si calitate scazuta care nu ajuta la scaderea costurilor ci contribuie la cresterea costurilor de mentenanta care, în cazul anvelopelor OTR, reprezinta aproximativ 20% din costurile totale de întretinere.

M&U: În momentul în care un astfel de posibil client se adreseaza societatii Ave Intermed, acesta este consiliat în privinta tipului de anvelope necesare? Care sunt criteriile generale dupa care sunt recomandate anvelopele Manga Tyres?
N.P: În primul rând stabilim foarte exact profilul anvelopelor în functie de aplicatia specifica fiecarui utilaj astfel încât acestea sa creeze eficienta în exploatare si în acelasi timp sa aiba o durata de viata cât mai îndelungata. De asemenea, explicam în detaliu calitatea pe care o ofera anvelopa Magna Tyres datorata constructiei radiale (insertie metalica) în comparatie cu anvelopele ofertate de o parte din concurenta, care au constructie diagonala (insertie de nylon), bineînteles respectând raportul calitate/pret.

M&U: În ce consta plusul de valoare primit de un client Ave Intermed, în afara garantiei calitatii? 
N.P: Ave Intermed nu oferteaza doar o anvelopa de calitate ci si un pachet de servicii care consta în consultanta în alegerea variantei optime de anvelopa, stoc acoperitor în depozitele din Bucuresti, Timisoara, Constanta si Cluj  astfel încât sa se evite opririle neprogramate pe termen lung ale utilajelor, rezolvarea eficienta a eventualelor defecte în TG. În cursul acestui an ne vom dota cu un atelier mobil de înlocuire a anvelopelor la locul de activitate al utilajelor.

M&U: Puteti oferi orice tip de anvelope pentru aplicatii speciale? 
N.P: Grupul Magna Tyres produce si comercializeaza toata gama de anvelope industriale si OTR.Vreau sa salut cu aceasta ocazie preocuparea continua a grupului în a proiecta si  produce orice anvelopa ceruta de piata, acestea fiind utilizate de catre companii mari de utilaje pentru prima echipare în fabrica precum  Liebherr, Terex, Volvo, Grove, Demag sau Hyster. În acest sens vreau sa exemplific cu producerea anvelopei cu dimensiunea de 40.00 R57 (în diametru de 3.594 mm!), anvelopa ce doteaza cisterne de 220 t folosite la constructia de autostrazi în Australia si care sunt produse doar de trei mari producatori mondiali de anvelope !

M&U: Putem vorbi de cote de piata în cazul anvelopelor pentru aplicatii industriale? 
N.P: Din pacate Institutul National de Statistica nu ne pune la dispozitie asemenea date. Pot doar sa va spun ca Ave Intermed a comercializat un numar de aproximativ 20.000 anvelope industriale începând cu anul 2005 (Marangoni si Magna Tyres) si aproximativ 200 anvelope OTR în cei doi ani de când reprezinta grupul Magna Tyres în România.

M&U: Depinde productivitatea unui utilaj de gradul de uzura sau de presiunea unei anvelope?
N.P: Fiabilitatea în exploatare a anvelopelor OTR Magna Tyres este influentata de mai multi factori. Unul dintre cei mai importanti îl reprezinta respectarea presiunilor prescrise de catre producator. În acest sens compania noastra pune la dispozitia clientilor  o documentatie completa cu privire la influenta negativa a suprapresiunii sau a subpresiunii recomandate care, cu ajutorul unor grafice, prezinta gradul de uzura suplimentara în functie de fiecare valoare de presiune nonconforma. De asemenea punem la dispozitia clientilor cu flote mari de utilaje documentatia specifica inspectiei flotei cu aplicare asupra fiecarui utilaj în parte.

M&U: Care sunt planurile de dezvoltare ale Ave Intermed pentru acest an si pentru viitor?
N.P: În acest an Ave Intermed va începe constructia noului sediu pe terenul deja achizitionat în zona Parcului Industrial de la km. 22 de pe A1 care va cuprinde pe lânga birouri si depozite si un service de înlocuire roti pentru utilaje si camioane. De asemenea  în urmatoarea perioada intentionam sa achizitionam un camion dotat cu un robot cu brate care sa fie capabil sa înlocuiasca anvelope chiar pe santierul pe care activeaza utilajul, adresându-ne în special constructorilor de autostrazi, fiind în acest fel prima companie din România care ofera acest serviciu. Nu în ultimul rând mentionez faptul ca, la propunerea grupului Magna Tyres, Ave Intermed va crea în acest an, împreuna cu o companie a grupului, societatea comerciala Magna Tyres România.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI