Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Foraje în cariere si mine de suprafata

Foraje HAUSHERR System Bohrtechnik

15.03.2012
Foraje HAUSHERR System Bohrtechnik
Firma Hausherr System Bohrtechnik,cu sediul în localitatea germana Unna din Westphalia, dezvolta si produce instalatii si echipamente de foraj pentru utilizare în cariere, exploatari miniere de suprafata, precum si în ingineria fundatiilor speciale si în explorarea resurselor minerale.
Începând cu 1 iunie 2009, Hausherr System Bohrtechnik este membra a Grupului BAUER si beneficiaza de toate avantajele unui management modern si performant si de oportunitatile unei piete internationale extinse, cu participare la proiecte de anvergura, în care grupul BAUER este angrenat peste tot în lume.
Cu o experienta de peste 60 de ani si o dezvoltare constanta, produsele HAUSHERR sunt o garantie a calitatii, fiabilitatii si competitivitatii. Totodata acestea raspund tuturor cerintelor actuale pe plan international privind ergonomia, siguranta în exploatare si protectia mediului.

Gama de produse Hausherr cuprinde:
* Masini hidraulice pentru foraj rotativ si foraj cu ciocan de fund cu greutate de exploatare de la 3,5 tone pâna la 40 tone - Seria HBM.
* Masini hidraulice pentru foraj cu ciocan de fund cu greutate de exploatare de la 7 tone pâna la 25 tone - Seria HSB.
* Utilaje hidraulice de foraj universale - foraje pentru explorari de suprafata, puturi de apa, captarea energiei geotermale si chiar pentru prelevare de probe. Sunt utilajele cu greutati de exploatare de la 2,5 tone la 12 tone, seriile HBM 20, HBM 40 si HBM 50.
* Accesorii de foraj - tuburi de foraj (prajini), sape de foraj, dispozitive pentru montare/demontare tuburi de foraj.
* Compresoare - cu surub, modulate, montabile pe masinile de foraj, având presiuni de lucru de la 7 bar la 25 bar si debite de la 10 mc/min la 30 mc/min.
Seria HBM - foraj rotativ si cu ciocan de fund
Masinile Hausherr din seria HBM pot fi folosite pentru foraje de gauri pentru explozii în cariere sau pentru foraje de explorare si exploatare în mine de suprafata.
Fiind dotate cu cap hidraulic de rotire, ele pot executa foraje rotative, dar si foraje cu ciocan de fund (DTH). Trecerea de la un sistem la altul este rapida si usor de realizat.
Toate masinile (cu exceptia HBM 60) au sasiul superior rotitor, cu un unghi  de 90°. Acest lucru permite masinii o pozitionare paralela cu peretele carierei, la o distanta sigura fata de acesta. Fiecare masina are un compresor de aer integrat, o magazie de prajini si o cabina de rezistenta de tip FOPS. 

Cabina ergonomica, presurizata, cu aer conditionat, asigura atât protectie cât si confort si vizibilitate perfecta operatorului.
Sursa de putere a masinilor este asigurata de motoare diesel, marca Caterpillar, astfel dimensionate încât sa asigura o rezerva de putere suficienta. 
Optional, masinile pot fi actionate si electric. 
Daca este necesar, sistemul de rulare pe senile poate fi înlocuit cu unul pe roti.
Masinile mari în echipare standard, iar cele mici si medii optional, sunt dotate cu sisteme puternice de colectare a prafului.
Principalele caracteristici ale masinilor HAUSHERR din seria HBM sunt urmatoarele:
* Greutate (t): 16 - 40
* Putere motor (kW): 186 - 470
* Diametru foraj (mm): 76 - 203
* Adâncime foraj (m): 36 - 56

Seria HSB - cu ciocan de fund
Masinile Hausherr din seria HSB pot fi folosite pentru foraje de gauri pentru explozii în cariere si în orice fel de lucrari de exploatari miniere la suprafata.
Metoda specifica de foraj este forajul cu ciocan de fund (DTH).
Toate modelele din aceasta serie sunt în masura sa execute operatiuni de foraj orizontal (modelul HSB 3000 cu unele restrictii).
Modelul HSB 2000, chiar în echipare standard, are sasiul superior rotativ si permite pozitionarea masinii paralel cu peretele carierei, la o distanta de siguranta.
Modelul HSB 2000R are o cinematica spatiala care îi permite sa execute foraje în toate directiile si la unghiuri diferite.
Cu exceptia modelului HSB 100, toate masinile sunt dotate cu compresoare de aer integrate, cu magazie de prajini si cu cabine de rezistenta de tip FOPS / ROPS.
Ca si pentru modelele HBM, masinile din seria HSB sunt dotate cu motoare Caterpillar, astfel dimensionate încât sa asigura o rezerva de putere suficienta.
Toate modelele din seria HSB au sistemul de rulare pe senile oscilant, (+/10°), ceea ce le confera o foarte buna capacitate de trecere pe cele mai dificile terenuri.

Principalele caracteristici ale masinilor HAUSHERR din seria HSB sunt urmatoarele:
* Greutate (t): 7,5 - 25 
* Putere motor (kW): 36 - 354 
* Diametru foraj (mm): 85 - 203 
Adâncime foraj (m): 27 - 45

Utilaje hidraulice de foraj universale
Masinile universale de foraj Hausherr, cu greutati de exploatare de la 2,5 la 12 tone, cu seriile HBM 20, HBM 40 si HBM 50 sunt destinate pentru foraje pentru explorari de suprafata, puturi de apa, captarea energiei geotermale si chiar pentru prelevare de probe.
Odata cu utilajele complexe de foraj, firma HAUSHERR ofera si întreaga gama de scule si accesorii necesare în procesele tehnologice de foraj:
* tuburi de foraj
* sape de foraj

Pentru detalii tehnice si pentru o oferta personalizata privind produsele HAUSHERR, va puteti adresa firmei 
Tractor Proiect Comert, distribuitor autorizat pentru România al BAUER Maschinen Group.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI