Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Komatsu lanseaza PC360-10

Komatsu lanseaza PC360-10

15.03.2012
Komatsu lanseaza PC360-10
Luna februarie 2012 a fost marcata de lansarea celui de-al treilea model de excavator hidraulic pe senile Komatsu al Seriei 10, modelul PC360.
Noul excavator PC360-10 ofera clientilor toate avantajele Seriei 10 precum: consum redus de combustibil, performante tehnice excelente si confort pentru operator, eficienta īn lucru si disponibilitate deosebita, toate acestea īnsemnānd īn final productivitate maxima si costuri totale de operare foarte reduse.
Greutatea operationala maxima a acestui nou model este de 35.570 kg, iar motorul Komatsu SAA6 D114E-5 de 271 CP (202 kW) īndeplineste normele europene de poluare EU Stage IIIB. Proiectate pe baza platformei motoarelor Komatsu cu EU Stage IIIA si folosind cele mai noi si performante tehnologii īn domeniu, motoarele noilor excavatoare PC360-10 ofera o putere mai mare cu 4% fata de predecesoarele lor, modelele PC350-8, sunt mai putin poluante si consuma mai putin combustibil. Forta de tractiune este mai mare cu 10% la noile modele īn timp ce directia si manevrabilitatea au fost de asemenea īmbunatatite, fara a afecta īn vreun fel viteza de deplasare a utilajelor.
PC360-10 este dotat cu cea mai noua versiune a sistemului de monitorizare prin satelit, Komtrax. Informatii precum orele de lucru, locatia utilajului, atentionari sau alerte de functionare neconforma sunt transmise de la utilaj, prin tehnologia wireless catre aplicatia web a sistemului Komtrax, pentru analiza. Sistemul de monitorizare prin satelit al utilajelor Komatsu creste astfel disponibilitatea utilajelor, reduce riscul de furt al acestora, permite realizarea unui diagnostic corect si de la distanta al utilajului de catre distribuitor si asigura un flux de informatii foarte folositoare pentru realizarea unei activitati eficiente si productive. 

Prin ce se remarca noile PC360-10
* Motor Komatsu care īndeplineste normele europene de poluare EU Stage IIIB
Motorul Komatsu SAA6D114E-5, cu care sunt dotate noile PC360-10, foloseste un sistem electronic de control foarte performant pentru managementul circulatiei aerului, al injectiei combustibilului, al parametrilor de combustie si al altor functii post combustie. Astfel au fost optimizate performantele motorului, au fost reduse emisiile de noxe si se poate asigura oricānd un diagnostic corect si prompt al functionarii acestuia.
Sistemul turbo cu geometrie variabila (KVGT) si sistemul de recirculare a ga-zelor de evacuare (EGR) optimizeaza managementul circulatiei aerului si gazelor de combustie si asigura o durata mai mare de viata componentelor. Astfel, consumul de combustibil este acum mai mic cu pāna la 10% fata de modelele anterioare.
Filtrul diesel de particule Komatsu (KDPF) disponibil īn modurile Activ si Pasiv este special creat pentru a lucra automat īn modul Pasiv, foarte eficient, incinerānd particulele sedimentabile, fara a fi necesara īntreruperea activitatii utilajului. Sistemul tine permanent operatorul la curent cu starea lui de functionare si are un buton de actionare manuala, pentru situatii deosebite, integrat īn monitorul de comanda.

* Sistem hidraulic foarte eficient
Toate componentele majore din structura noilor excavatoare PC360-10, inclusiv motorul, pompele hidraulice si supapele sunt proiectate si produse īn īntregime de catre Komatsu. Proiectul integrat al excavatorului foloseste un sistem hidraulic īn circuit īnchis cu senzori de sarcina CLSS, care creste considerabil eficienta hidraulica. Sistemul permite reglarea turatiei motorului īn functie de sarcina de lucru a excavatorului, la fiecare din ciclurile de lucru. Sistemul hidraulic a beneficiat si de alte īmbunatatiri pentru a atinge performante deosebite, pentru a fi mai eficient īn lucru si pentru a consuma mai putin combustibil.

* Confort sporit pentru operator
Operatorul are la dispozitie un post de comanda foarte confortabil, dotat cu scaun cu suspensie pneumatica, complet ajustabil, īncalzit si cu spatar īnalt, care īncorporeaza īn brate doua console de control. Noua cabina a excavatorului, certificata ROPS (protectie īn caz de rasturnare) conform cu ISO 12117:2008, este special conceputa pentru excavatoare hidraulice si asigura un mediu de lucru sigur, confortabil si silentios pentru operator. Amortizoarele vāscoase pe care este montata cabina asigura un nivel de vibratii foarte redus, īmbunatatind astfel controlul utilajului si reducānd oboseala operatorului. Cabina este dotata cu doua prize de 12V si cu un dispozitiv de conectare MP3. Tot pentru eficienta īn lucru a operatorului, acesta are la dispozitie un nou tip de monitor LCD de comanda de 7’’, cu display īn 25 de limbi, inclusiv īn limba romāna. De la acesta, operatorul poate selecta foarte usor oricare din cele 6 moduri de lucru disponibile: Power, Economy, Heavy Lift, Breaker, iar pentru lucru cu atasamente, modul Power sau Economy, īn functie de aplicatia de realizat. Nou pentru seria 10 de excavatoare hidraulice Komatsu este modul de lucru Economy pentru atasamente, care permite realizarea de operatiuni economice cu atasamente fara reducerea eficientei īn lucru a utilajului.
Noul panou de comanda ofera permanent informatii despre consumul de combustibil si starea tehnica a echipamentului si recomandari pentru un mod optim de lucru cu utilajul. Camera posterioara de luat vederi (dotare standard) permite operatorului sa controleze permanent situatia din spatele utilajului.

* Activitati de īntretinere si service usor de efectuat
Punctele de īntretinere si service ale excavatoarelor PC360-10 sunt foarte usor de accesat, de la nivelul solului, īn scopul reducerii timpului si costului de interventie. Radiatorul motorului si cel pentru uleiul hidraulic sunt montate unul lānga altul, facilitānd astfel īntretinerea si servisarea acestora, atunci cānd este cazul. Treptele de acces sunt dispuse īn pozitii cāt mai convenabile si naturale pentru un acces sigur si rapid la motor.
De asemenea, noile PC360-10 sunt dotate cu sistemul exclusiv Komatsu EMMS (Sistem de monitorizare si management al echipamentului), sistem ce permite operatorilor si tehnicienilor sa monitorizeze activitatea si regimul de mentenanta ale echipamentului si sa detecteze din timp eventualele defectiuni. EMMS monitorizeaza permanent toate sistemele critice ale utilajului, oferind asistenta tehnica īn caz de defectiuni si reducānd astfel timpii de diagnoza si reparatii.

PC360LC/NLC-10
* Brat Monobloc, 6.450 mm
* Balansier  2.600 mm
* Capacitate maxima cupa 2,66 mc
* Senile 600 mm
* Greutate operationala 35 tone
* Putere motor (ISO 14396) 202 CP
* Forta rupere balansier/
Forta rupere cupa 20.500 kg/26.400 kg
* Adāncime maxima de sapare 6.705 mm

Contact: 
MARCOM RMC'94 SRL 
Str. Drumul Odaii nr. 14 A,
Otopeni, jud. Ilfov 
Tel / fax: 021.352.21.64 / 21.352.21.67 
E-mail: marketing@marcom.ro 
www.marcom.ro
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI