Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Performante si economie

Lanturi de protectie Pewag

15.03.2012
Gheorghe Apostol
Lanturi de protectie Pewag
Lanturile de protectie pentru utilaje devin, odata cu venirea sezonului rece la fel de importante ca si anvelopele de iarna.  În mediile de lucru dificile, în care deplasarea se realizeaza în conditii nefavorabile, folosirea lanturilor de protectie este recomandata si binevenita, acestea contribuind la cresterea gradului de tractiune si a aderentei, îmbunatatind controlul si stabilitatea masinii. În plus, datorita contactului redus al anvelopei cu solul, uzura este redusa, iar ciclurile de lucru se desfasoara mai rapid.
Un lant pentru protectia anvelopei este practic o plasa foarte strânsa fabricata dintr-un material rezistent, care acopera toate partile vulnerabile ale anvelopei, pentru a crea o bariera împotriva factorilor externi care o pot deteriora, oferind astfel o protectie optima atunci când se lucreaza, spre exemplu, în mine, cariere sau în santiere cu conditii de lucru foarte solicitante.

Pewag Austria Group este un cunoscut producator de lanturi pentru anvelope, importatorul si distribuitorul oficial pentru România fiind societatea Sanroc. Aceasta este prezenta pe piata din Romania din anul 2000, activitatea Sanroc fiind centrata înca de la început pe importul si distributia echipamentelor si sculelor de perforat pentru constructii si minerit precum si a echipamentelor conexe pentru acest domeniu. Printre produsele comercializate se regasesc foreze pentru suprafata si subteran, încarcatoare si camioane pentru industria miniera, ciocane hidraulice, scule de perforat cu carburi metalice pentru exploatarea rocilor, consumabile si piese de schimb, toate apartinând unor marci recunoscute la nivel international:  Pewag, Robit, Monark, Mitsubishi, Bulroc, Permon, Padley & Venables, Rockmore, Karbo, Robi si Italswiss. Gamele de produse distribuite au fost în special alese pentru a corespunde cerintelor si necesitatilor actuale de piata, diversificarea gamelor de produse facând posibila o dezvoltare mai rapida a companiei. 

În anul 2009, s-au pus bazele colaborarii cu firma Pewag Austria, astfel începând promovarea pe piata din România a lanturilor de protectie a anvelopelor.
Echiparea masinilor cu aceste lanturi de protectie asigura un control mai bun al masinii, îmbunatatind astfel si gradul de siguranta pentru operator. Lanturile sunt produse în mai multe fabrici din Europa, lucru ce asigura o gama de produse mai diversificata si adaptata cerintelor regionale. Datorita materialelor din care sunt realizate, acestea au un grad ridicat de rezistenta, marind productivitatea masinilor pentru transportul materialelor. Principalele beneficii în utilizarea lanturilor de protectie a anvelopelor se traduc prin cresterea productivitatii, maximizarea duratei de viata a anvelopei, aceasta rezistând mai mult, în timp frecventa de mentenanta scade, fiind implicit reduse si costurile de exploatare.
Aplicatiile generale în care pot fi folosite aceste lanturi sunt numeroase: mineritul de suprafata si subteran (de fier, cupru, aur, carbune), constructia tunelelor, transportul deseurilor, în conditii de zapada, gheata, suprafete dure si abrazive, namoloase, santiere, dar si în agricultura, etc.
Beneficii:
* Viata anvelopelor este marita, conducând la o reducere a costurilor;
* Scade gradul de uzura;
* Timpii de stationare ai masinii sunt redusi;
* Îmbunatatirea performantelor de tractiune si stabilitate;
* Îmbunatatirea productivitatii;
* Au un design special pentru a nu deteriora anvelopele.
Anul XIII, nr. 151, sep 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 

TRUCK POWER , Iulie 2018
 
Truck Power, Iulie 2018
 


 
 

PARTENERI