Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Noutati de la Toyota Material Handling Romania

Noutati de la Toyota

15.03.2012
Mariana Patru
Noutati de la Toyota
Toyota Material Handling Europe (TMHE) a început în 2006 operatiunile de administrare a afacerilor Toyota si BT în Europa. Beneficiind de cei peste 100 de ani de experienta cumulata Toyota si BT în domeniul echipamentelor de manipulare a sarcinilor, compania este prezenta în peste 30 de tari din Europa.
TMHE ofera o gama completa de stivuitoare marca Toyota si echipamente pentru depozite si interior marca BT, activitatea fiind sustinuta de servicii si solutii cu valoare adaugata. Principiul "aproape de client" s-a materializat prin cele trei unitati de productie din: Ancenis (Franta)-produce motostivuitoare si electrostivuitoare pentru pietele din Europa, Bologna (Italia)-produce motostivuitoare si electrostivuitoare cu capacitati nominale între 1 si 8,5 tone si Mjölby (Suedia)-una dintre cele mai mari fabrici de echipamente de interior din lume, unde se produc utilajele si transpalete manuale marca BT.

Toyota Material Handling Romania
Compania care astazi poarta numele de Toyota Material Handling Romania si-a început activitatea pe piata locala în octombrie 1996, sub denumirea Material Handling Consulting Romania (MHC Romania). Firma a fost mai întâi distribuitor al echipamentelor de manipulat marfa BT si Hyster si al masinilor industriale de maturat si spalat pardoseli marca Tennant, pentru ca din octombrie 2006 sa comercializeze stivuitoarelor marca Toyota. În anii urmatori compania a trecut prin schimbari majore. Astfel în 2007 s-a început constructia noului sediu, o cladire moderna, complet utilata si odata cu finalizarea constructiei a avut loc si o schimbare de denumire, compania devenind Toyota Material Handling Romania.
Compania ofera o gama larga de produse adaptata nevoilor clientilor, care cuprinde transpalete manuale, transpalete electrice, order pickere, echipamente de remorcare, stackere electrice, stivuitoare electrice cu catarg retractabil, echipamente pentru culoare foarte înguste, echipamente semi-automate, electrostivuitoare cu trei roti, electrostivuitoare cu patru roti, motostivuitoare cu gaz/LPG, motostivuitoare Diesel, echipamente personalizate, sisteme de depozitare. 

În plus, divizia Rental a Toyota Material Handling Romania ofera contracte de închiriere pe termen scurt sau lung si dispune de o flota de 502 echipamente compusa din 173 stivuitoare (electrice, diesel si gaz) si 329 echipamente de interior. 
Noile serii de transpalete BT Optio L pentru Order Picking
Cea mai noua gama de transpalete electrice pentru order picking la nivelul solului oferita de Toyota Material Handling Romania impune noi standarde, nu în ultimul rând datorita importantei rolului operatorului în procesul de picking al marfurilor.
Seriile BT Optio L au fost concepute având obiective clare. În primul rând, aceste transpalete au fost concepute a-i asigura pe clienti ca pot alege modelul potrivit pentru aplicatia lor, beneficiind de o gama vasta de modele configurate special. În al doilea rând, aceste echipamente au fost gândite având la baza conceptul "smooth operator" (operare lina, simpla), venit din recunoastrerea rolului esential pe care îl au operatorii în procesul de order picking, precum si din importanta oferirii unui echipament care poate transforma locul de munca într-unul foarte eficient.

Modelul BT Optio L al fost desemnat pentru anul 2012 castigator al premiului iF Product Design la categoria Vehicule speciale/constructii/agricultura.
Transpaletele electrice BT Optio L ofera caracteristicile de baza necesare unei companii pentru a alege echipamentul optim care se potriveste aranjamentului tipic aplicatiei lor. Un exemplu bun de optiuni oferite de noua gama este modelul standard de transpaleta electrica OSE250, pentru operarea la nivelul solului, care are lungimi de furci de pâna la 3.375 mm si permite tractarea concomitenta a 5 carucioare. Aceste caracteristici ofera utilizatorului posibilitatea cresterii productivitatii datorita numarului de loturi manipulate într-un singur transport.
Ca toate modelele din noua gama Optio L, transpaleta electrica OSE250 ofera optiunea platformei elevabile pentru operator, facilitand ridicarea la pozitiile mai înalte din al doilea nivel de depozitare. Pentru utilizarea ocazionala a celui de-al doilea nivel de depozitare, poate fi folosit noul sistem de treapta pentru un acces fara pericol de alunecare catre platforma lata pentru picking, deasupra compartimentului motorului.
Noua gama de transpalete electrice BT Optio L ofera mai multe modele cu furci care pot fi ridicate pâna la 800 mm. Modelele OSE120 ofera capacitati nominale de 1.200 kg, posibilitatea ridicarii pâna la o pozitie ergonomica pentru manipulare, iar modelul pentru aplicatii intense OSE200X poate oferi aceeasi facilitate ergonomica de ridicare, dar si furci mai lungi si o capacitate nominala de 2.000 kg, permitând transportul simultan a maximum 4 carucioare într-un singur tur. Gama este completata de modele care pot oferi picking la al doilea nivel de depozitare si operator pedestru pentru îmbunatatirea accesului la suportul pentru marfa.

La baza oricarei operatii de picking se afla operatorul implicat în proces. Din acest motiv, noua gama BT Optio L este conceputa având la baza conceptul "Smooth Operator" creat pentru a oferi cele mai bune conditii de munca. Sistemul Frequency-Adapted Suspension (FAS - Suspensie Adaptata Frecventei), conceput de TMHE ofera un standard nou în aplanarea anticipata a vibratiilor, luând în considerare legislatia din ce în ce mai stricta în ceea ce priveste vibratiile echipamentelor în operare.
Noua gama de transpalete electrice încorporeaza sistemul de control Toyota E-man care permite operarea simpla si fara efort. Bratul de comanda este electronic si poate fi pozitionat în functie de conditiile de deplasare. 
Echipamentele din gama BT Optio L sunt dotate cu motoare AC puternice pentru a asigura nivele înalte de accelerare si viteze maxime de deplasare. Noile echipamente sunt produse în fabricile TMHE din Suedia în conformitate cu standardele Sistemului de Productie Toyota (TPS), oferind cea mai înalta calitate si fiabilitate în operare.

Gama BT Movit - echipamente de tractare
Toyota Material Handling Europe (TMHE) a conceput o gama completa de echipamente de transport si tractare cu capacitati de tractare de pâna la 3.000 kg care ofera solutii atât pentru productie cât si pentru aplicatiile de manipulare a marfurilor. 
BT Movit include o gama completa de echipamente de tractare create pentru a creste eficienta atunci când se manipuleaza diverse marfuri. 
Echipamentele de tractare includ versiuni cu rafturi pentru a permite sortarea în timpul procesului de asamblare si echipamente cu sistem de treapta pentru a permite accesul la nivelurile de depozitare superioare. Datorita multitudinii de sarcini manevrate si a diversitatii aplicatiilor, noua gama BT Movit ofera o varietate de autoremorchere. 
Echipamentele de tractare BT Movit seria S sunt derivate din familia de transpalete electrice pentru order picking la nivelul solului BT Optio. Puternicele motoare AC asigura performante maxime. Cu o capacitate maxima de tractare de 3.000 kg, BT Movit S este pregatit pentru utilizarea în aplicatii heavy duty din depozite. Noua serie BT Movit S are la baza conceptul "smooth operator" (operare lina, simpla), creat pentru a oferi cele mai bune conditii de lucru.  
O alternativa unica în noua gama BT Movit este seria N, care ofera o capacitate de tractare de pâna la 1.000 kg. Aceste echipamente cu dimensiuni reduse se remarca printr-o manevrabilitate exceptionala. 
Toyota a lansat ‘Forklift Challenge’ - prima aplicatie pe telefonul mobil a TMHE pentru industria manipularii sarcinilor, special creata pentru a mari gradul de constientizare cu privire la beneficiile Sistemului Activ de Stabilitate Toyota (Toyota SAS).
Pentru mai multe detalii accesati www.toyota-forklifts.ro
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI