Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Noutati de la Toyota Material Handling Romania

Noutati de la Toyota

15.03.2012
Mariana Patru
Noutati de la Toyota
Toyota Material Handling Europe (TMHE) a īnceput īn 2006 operatiunile de administrare a afacerilor Toyota si BT īn Europa. Beneficiind de cei peste 100 de ani de experienta cumulata Toyota si BT īn domeniul echipamentelor de manipulare a sarcinilor, compania este prezenta īn peste 30 de tari din Europa.
TMHE ofera o gama completa de stivuitoare marca Toyota si echipamente pentru depozite si interior marca BT, activitatea fiind sustinuta de servicii si solutii cu valoare adaugata. Principiul "aproape de client" s-a materializat prin cele trei unitati de productie din: Ancenis (Franta)-produce motostivuitoare si electrostivuitoare pentru pietele din Europa, Bologna (Italia)-produce motostivuitoare si electrostivuitoare cu capacitati nominale īntre 1 si 8,5 tone si Mjölby (Suedia)-una dintre cele mai mari fabrici de echipamente de interior din lume, unde se produc utilajele si transpalete manuale marca BT.

Toyota Material Handling Romania
Compania care astazi poarta numele de Toyota Material Handling Romania si-a īnceput activitatea pe piata locala īn octombrie 1996, sub denumirea Material Handling Consulting Romania (MHC Romania). Firma a fost mai īntāi distribuitor al echipamentelor de manipulat marfa BT si Hyster si al masinilor industriale de maturat si spalat pardoseli marca Tennant, pentru ca din octombrie 2006 sa comercializeze stivuitoarelor marca Toyota. Īn anii urmatori compania a trecut prin schimbari majore. Astfel īn 2007 s-a īnceput constructia noului sediu, o cladire moderna, complet utilata si odata cu finalizarea constructiei a avut loc si o schimbare de denumire, compania devenind Toyota Material Handling Romania.
Compania ofera o gama larga de produse adaptata nevoilor clientilor, care cuprinde transpalete manuale, transpalete electrice, order pickere, echipamente de remorcare, stackere electrice, stivuitoare electrice cu catarg retractabil, echipamente pentru culoare foarte īnguste, echipamente semi-automate, electrostivuitoare cu trei roti, electrostivuitoare cu patru roti, motostivuitoare cu gaz/LPG, motostivuitoare Diesel, echipamente personalizate, sisteme de depozitare. 

Īn plus, divizia Rental a Toyota Material Handling Romania ofera contracte de īnchiriere pe termen scurt sau lung si dispune de o flota de 502 echipamente compusa din 173 stivuitoare (electrice, diesel si gaz) si 329 echipamente de interior. 
Noile serii de transpalete BT Optio L pentru Order Picking
Cea mai noua gama de transpalete electrice pentru order picking la nivelul solului oferita de Toyota Material Handling Romania impune noi standarde, nu īn ultimul rānd datorita importantei rolului operatorului īn procesul de picking al marfurilor.
Seriile BT Optio L au fost concepute avānd obiective clare. Īn primul rānd, aceste transpalete au fost concepute a-i asigura pe clienti ca pot alege modelul potrivit pentru aplicatia lor, beneficiind de o gama vasta de modele configurate special. Īn al doilea rānd, aceste echipamente au fost gāndite avānd la baza conceptul "smooth operator" (operare lina, simpla), venit din recunoastrerea rolului esential pe care īl au operatorii īn procesul de order picking, precum si din importanta oferirii unui echipament care poate transforma locul de munca īntr-unul foarte eficient.

Modelul BT Optio L al fost desemnat pentru anul 2012 castigator al premiului iF Product Design la categoria Vehicule speciale/constructii/agricultura.
Transpaletele electrice BT Optio L ofera caracteristicile de baza necesare unei companii pentru a alege echipamentul optim care se potriveste aranjamentului tipic aplicatiei lor. Un exemplu bun de optiuni oferite de noua gama este modelul standard de transpaleta electrica OSE250, pentru operarea la nivelul solului, care are lungimi de furci de pāna la 3.375 mm si permite tractarea concomitenta a 5 carucioare. Aceste caracteristici ofera utilizatorului posibilitatea cresterii productivitatii datorita numarului de loturi manipulate īntr-un singur transport.
Ca toate modelele din noua gama Optio L, transpaleta electrica OSE250 ofera optiunea platformei elevabile pentru operator, facilitand ridicarea la pozitiile mai īnalte din al doilea nivel de depozitare. Pentru utilizarea ocazionala a celui de-al doilea nivel de depozitare, poate fi folosit noul sistem de treapta pentru un acces fara pericol de alunecare catre platforma lata pentru picking, deasupra compartimentului motorului.
Noua gama de transpalete electrice BT Optio L ofera mai multe modele cu furci care pot fi ridicate pāna la 800 mm. Modelele OSE120 ofera capacitati nominale de 1.200 kg, posibilitatea ridicarii pāna la o pozitie ergonomica pentru manipulare, iar modelul pentru aplicatii intense OSE200X poate oferi aceeasi facilitate ergonomica de ridicare, dar si furci mai lungi si o capacitate nominala de 2.000 kg, permitānd transportul simultan a maximum 4 carucioare īntr-un singur tur. Gama este completata de modele care pot oferi picking la al doilea nivel de depozitare si operator pedestru pentru īmbunatatirea accesului la suportul pentru marfa.

La baza oricarei operatii de picking se afla operatorul implicat īn proces. Din acest motiv, noua gama BT Optio L este conceputa avānd la baza conceptul "Smooth Operator" creat pentru a oferi cele mai bune conditii de munca. Sistemul Frequency-Adapted Suspension (FAS - Suspensie Adaptata Frecventei), conceput de TMHE ofera un standard nou īn aplanarea anticipata a vibratiilor, luānd īn considerare legislatia din ce īn ce mai stricta īn ceea ce priveste vibratiile echipamentelor īn operare.
Noua gama de transpalete electrice īncorporeaza sistemul de control Toyota E-man care permite operarea simpla si fara efort. Bratul de comanda este electronic si poate fi pozitionat īn functie de conditiile de deplasare. 
Echipamentele din gama BT Optio L sunt dotate cu motoare AC puternice pentru a asigura nivele īnalte de accelerare si viteze maxime de deplasare. Noile echipamente sunt produse īn fabricile TMHE din Suedia īn conformitate cu standardele Sistemului de Productie Toyota (TPS), oferind cea mai īnalta calitate si fiabilitate īn operare.

Gama BT Movit - echipamente de tractare
Toyota Material Handling Europe (TMHE) a conceput o gama completa de echipamente de transport si tractare cu capacitati de tractare de pāna la 3.000 kg care ofera solutii atāt pentru productie cāt si pentru aplicatiile de manipulare a marfurilor. 
BT Movit include o gama completa de echipamente de tractare create pentru a creste eficienta atunci cānd se manipuleaza diverse marfuri. 
Echipamentele de tractare includ versiuni cu rafturi pentru a permite sortarea īn timpul procesului de asamblare si echipamente cu sistem de treapta pentru a permite accesul la nivelurile de depozitare superioare. Datorita multitudinii de sarcini manevrate si a diversitatii aplicatiilor, noua gama BT Movit ofera o varietate de autoremorchere. 
Echipamentele de tractare BT Movit seria S sunt derivate din familia de transpalete electrice pentru order picking la nivelul solului BT Optio. Puternicele motoare AC asigura performante maxime. Cu o capacitate maxima de tractare de 3.000 kg, BT Movit S este pregatit pentru utilizarea īn aplicatii heavy duty din depozite. Noua serie BT Movit S are la baza conceptul "smooth operator" (operare lina, simpla), creat pentru a oferi cele mai bune conditii de lucru.  
O alternativa unica īn noua gama BT Movit este seria N, care ofera o capacitate de tractare de pāna la 1.000 kg. Aceste echipamente cu dimensiuni reduse se remarca printr-o manevrabilitate exceptionala. 
Toyota a lansat ‘Forklift Challenge’ - prima aplicatie pe telefonul mobil a TMHE pentru industria manipularii sarcinilor, special creata pentru a mari gradul de constientizare cu privire la beneficiile Sistemului Activ de Stabilitate Toyota (Toyota SAS).
Pentru mai multe detalii accesati www.toyota-forklifts.ro
Anul XIII, nr. 151, sep 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 

TRUCK POWER , Iulie 2018
 
Truck Power, Iulie 2018
 


 
 

PARTENERI