Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
PRO SOFT - cântare, statii de betoane si automatizari industriale

Pro Soft - made in Romania

15.03.2012
Madalina Dragomir
Pro Soft -  made in Romania
Firma PRO SOFT s-a înfiintat în 2004 din dorinta a trei tineri ingineri de a relansa productia româneasca de utilaje de constructii.  Initial firma Pro SOFT producea softuri industriale pentru utilaje de constructii  cum ar fi  statii de betoane, statii de asfalt, fabrici de pavele, statii de sortare-concasare, etc. Dupa aproximativ 3 ani, ca urmare a dezvoltarii companiei a luat nastere si departamentul de constructii utilaje, trecând la realizarea primelor componente pentru statii de asfalt, fabrici de pavele si statii de betoane. În 2008 firma Pro Soft a realizat prima instalatie de ecologizare UB40 pentru o statie de asfalt din Ucraina. De-a lungul timpului  societatea si-a completat portofoliul cu productia de utilaje în domeniul reciclarii de deseuri, industria chimica, industria lemnului etc.
În prezent, dupa aproape 8 ani de activitate, compania PRO SOFT prezinta o crestere anuala de 20-30% si îsi desfasoara activitatea pe platforma industriala Savinesti din judetul Neamt, într-un spatiu de aproximativ 1.500 mp, având în dotare utilaje complexe pentru prelucrarea metalului, sudura MIG/MAG în CO2 si Argon, pod rulant, macara, stivuitor, trailer. Numarul de angajati a crescut, echipa fiind formata din  aproximativ 50 de persoane. Firma  PRO SOFT este la ora actuala unul dintre cei mai puternici producatori de statii de betoane si cântare pod-bascula (cântare auto)  de pe piata din România. 
Firma a fost solicitata printre altele si pentru realizarea de alte tipuri de instalatii industriale, cum ar fi o instalatie de ecologizare a pamântului contaminat din jurul sondelor - lucrare realizata pentru o mare companie petroliera multinationala, instalatii de reciclare a deseurilor (prese pentru pet-uri), fabrici  robotizate de pavele, linii de fabricare a profilelor din lemn pentru case ecologice, etc.

Firma foloseste softul PROVIEW dezvoltat sub platforma Lookout (national Instruments), realizat integral de PRO SOFT SRL - Piatra Neamt.  PROVIEW este un soft pentru controlul, verificarea, diagnosticarea si vizualizarea proceselor industriale. Pentru transmisia de date sistemul poate fi intercalat împreuna cu un serviciu VPN si/sau transmisie GSM. PROVIEW permite realizarea unei interfete grafice simple si intuitive a instalatiilor industriale. Sistemul este de asemenea permisiv pentru o gama vasta de mesaje atât sub forma de text cât si acustice. Un alt avantaj este ca sistemul PROVIEW permite realizarea de modificari ulterioare aparute în lantul tehnologic al instalatiei. 
Sistemul functioneaza pe doua monitoare, pe unul fiind schema sinoptica a instalatiei, iar pe celalalt se afiseaza retetele, alarme de sistem si alte date necesare în procesul de productie.
Sistemul are integrat un sistem de mentenanta predictiva, acesta fiind introdus în premiera de PRO SOFT. Calculatorul de proces semnalizeaza acustic si vizual gresarea, revizia sau înlocuirea pentru fiecare element în parte dupa un anumit numar de ore de functionare prestabilit. Acest sistem reduce într-un procent foarte mare defectiunile si opririle atât de costisitoare, aparute în timpul procesului de productie.
PRO SOFT produce în acest moment  6 modele de cântare auto, cu lungimi de la 4 pâna la 18 m si cu greutati maxime de la 4 pâna la 80 tone. Acestea pot fi configurate dupa necesitatile aplicative ale clientului cu numeroase optionale disponibile, cum ar fi semafor, camera video, cabina operator, balustrada metalica, etc.

Gama de statii de betoane PROMIX, marca a firmei  PRO SOFT, acopera toate necesitatile din acest domeniu, începând cu clasa economica cu alimentare cu brat razuitor cu cupe,  continuând cu gama semi-mobila - usor relocabila - si nu în ultimul rând statiile fixe unde se poate realiza si o productie orara semnificativa.
În plus se afla deja în studiu realizarea unei statii de betoane complet mobila, ideala pentru activitatea de închiriere, instalabila pe semiremorca, pozitia de lucru necesitând doar coborârea picioarelor stabilizatoare, fara a mai fi nevoie de fundatii, ridicarea instalatiei sau alte operatiuni costisitoare.
Pentru "perfectionarea" statiilor de betoane PROMIX,  în 2011 firma a facut un acord strategic de colaborare cu binecunoscutul producator de malaxoare cu amestecare fortata din Italia -  SICOMA, probabil unul din cei mai buni din Europa la ora actuala.
Pentru întregirea solutiilor  de fabricare a betonului pe care le ofera clientilor, PRO SOFT a stabilit relatii comerciale cu un producator de statii de betoane cu amestecare continua montabile de camioane 4x4 sau 8x4, precum si cu un producator de betoniere cu autoîncarcare, societatea putând astfel oferi solutia optima pentru orice solicitare venita din partea clientilor.  
Produsele PRO SOFT vor fi expuse la standul D305 din Pavilionul Central Romexpo, cu ocazia Construct EXPO UTILAJE 2012.

PRO SOFT
TELEFON: 0733.005.834 
E-MAIL: vanzari@prosoftware.ro
Anul XIII, nr. 144, feb 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania Noiembrie 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

NEXT AUTO, Noiembrie 2017
 
NEXT AUTO, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 

 
 

PARTENERI