Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
PRO SOFT - cāntare, statii de betoane si automatizari industriale

Pro Soft - made in Romania

15.03.2012
Madalina Dragomir
Pro Soft -  made in Romania
Firma PRO SOFT s-a īnfiintat īn 2004 din dorinta a trei tineri ingineri de a relansa productia romāneasca de utilaje de constructii.  Initial firma Pro SOFT producea softuri industriale pentru utilaje de constructii  cum ar fi  statii de betoane, statii de asfalt, fabrici de pavele, statii de sortare-concasare, etc. Dupa aproximativ 3 ani, ca urmare a dezvoltarii companiei a luat nastere si departamentul de constructii utilaje, trecānd la realizarea primelor componente pentru statii de asfalt, fabrici de pavele si statii de betoane. Īn 2008 firma Pro Soft a realizat prima instalatie de ecologizare UB40 pentru o statie de asfalt din Ucraina. De-a lungul timpului  societatea si-a completat portofoliul cu productia de utilaje īn domeniul reciclarii de deseuri, industria chimica, industria lemnului etc.
Īn prezent, dupa aproape 8 ani de activitate, compania PRO SOFT prezinta o crestere anuala de 20-30% si īsi desfasoara activitatea pe platforma industriala Savinesti din judetul Neamt, īntr-un spatiu de aproximativ 1.500 mp, avānd īn dotare utilaje complexe pentru prelucrarea metalului, sudura MIG/MAG īn CO2 si Argon, pod rulant, macara, stivuitor, trailer. Numarul de angajati a crescut, echipa fiind formata din  aproximativ 50 de persoane. Firma  PRO SOFT este la ora actuala unul dintre cei mai puternici producatori de statii de betoane si cāntare pod-bascula (cāntare auto)  de pe piata din Romānia. 
Firma a fost solicitata printre altele si pentru realizarea de alte tipuri de instalatii industriale, cum ar fi o instalatie de ecologizare a pamāntului contaminat din jurul sondelor - lucrare realizata pentru o mare companie petroliera multinationala, instalatii de reciclare a deseurilor (prese pentru pet-uri), fabrici  robotizate de pavele, linii de fabricare a profilelor din lemn pentru case ecologice, etc.

Firma foloseste softul PROVIEW dezvoltat sub platforma Lookout (national Instruments), realizat integral de PRO SOFT SRL - Piatra Neamt.  PROVIEW este un soft pentru controlul, verificarea, diagnosticarea si vizualizarea proceselor industriale. Pentru transmisia de date sistemul poate fi intercalat īmpreuna cu un serviciu VPN si/sau transmisie GSM. PROVIEW permite realizarea unei interfete grafice simple si intuitive a instalatiilor industriale. Sistemul este de asemenea permisiv pentru o gama vasta de mesaje atāt sub forma de text cāt si acustice. Un alt avantaj este ca sistemul PROVIEW permite realizarea de modificari ulterioare aparute īn lantul tehnologic al instalatiei. 
Sistemul functioneaza pe doua monitoare, pe unul fiind schema sinoptica a instalatiei, iar pe celalalt se afiseaza retetele, alarme de sistem si alte date necesare īn procesul de productie.
Sistemul are integrat un sistem de mentenanta predictiva, acesta fiind introdus īn premiera de PRO SOFT. Calculatorul de proces semnalizeaza acustic si vizual gresarea, revizia sau īnlocuirea pentru fiecare element īn parte dupa un anumit numar de ore de functionare prestabilit. Acest sistem reduce īntr-un procent foarte mare defectiunile si opririle atāt de costisitoare, aparute īn timpul procesului de productie.
PRO SOFT produce īn acest moment  6 modele de cāntare auto, cu lungimi de la 4 pāna la 18 m si cu greutati maxime de la 4 pāna la 80 tone. Acestea pot fi configurate dupa necesitatile aplicative ale clientului cu numeroase optionale disponibile, cum ar fi semafor, camera video, cabina operator, balustrada metalica, etc.

Gama de statii de betoane PROMIX, marca a firmei  PRO SOFT, acopera toate necesitatile din acest domeniu, īncepānd cu clasa economica cu alimentare cu brat razuitor cu cupe,  continuānd cu gama semi-mobila - usor relocabila - si nu īn ultimul rānd statiile fixe unde se poate realiza si o productie orara semnificativa.
Īn plus se afla deja īn studiu realizarea unei statii de betoane complet mobila, ideala pentru activitatea de īnchiriere, instalabila pe semiremorca, pozitia de lucru necesitānd doar coborārea picioarelor stabilizatoare, fara a mai fi nevoie de fundatii, ridicarea instalatiei sau alte operatiuni costisitoare.
Pentru "perfectionarea" statiilor de betoane PROMIX,  īn 2011 firma a facut un acord strategic de colaborare cu binecunoscutul producator de malaxoare cu amestecare fortata din Italia -  SICOMA, probabil unul din cei mai buni din Europa la ora actuala.
Pentru īntregirea solutiilor  de fabricare a betonului pe care le ofera clientilor, PRO SOFT a stabilit relatii comerciale cu un producator de statii de betoane cu amestecare continua montabile de camioane 4x4 sau 8x4, precum si cu un producator de betoniere cu autoīncarcare, societatea putānd astfel oferi solutia optima pentru orice solicitare venita din partea clientilor.  
Produsele PRO SOFT vor fi expuse la standul D305 din Pavilionul Central Romexpo, cu ocazia Construct EXPO UTILAJE 2012.

PRO SOFT
TELEFON: 0733.005.834 
E-MAIL: vanzari@prosoftware.ro
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI