Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
De 8 ani la Construct Expo

Powertek la Construct Expo

12.04.2012
Mariana Patru
 Powertek la Construct Expo
Construct Expo, eveniment care se desfasoara anual în incinta complexului expozitional Romexpo, ramâne cea mai importanta manifestare dedicata pietei constructiilor din tara noastra, un loc dedicat unde specialistii din constructii pot initia discutii clare, concrete cu ceilalti participanti, dar si cu expozanti, legate de tendinte, tehnologii  sau diverse aspecte economice.  
Înca din 2004, de la prima editie a acestei expozitii, Powertek Group, dealer oficial în România al unor marci de top din industria echipamentelor de constructii a participat la acest eveniment. Si în acest an vizitatorii au regasit standul Powertek chiar în fata intrarii spre pavilionul central Romexpo, un loc traditional pentru compania cu sediul în Bucuresti, aceasta detinând si de aceasta data unul dintre cele mai mari spatii de expunere.
La stand l-am regasit si pe domnul Ovidiu Secu, director general al Powertek Group, care ne-a vorbit despre prezenta constanta la Construct Expo, evolutia companiei de la ultima editie a expozitiei, dar si despre viitorul pietei utilajelor de constructii în România. 

Masini si Utilaje: A câta participare este aceasta la expozitia destinata utilajelor pentru constructii?
Ovidiu Secu: Powertek Group participa la Construct Expo din primul an al înfiintarii, adica înca din anul 2004. Din acel an, Powertek a fost o prezenta permanenta la toate evenimentele importante organizate în spatiul Romexpo. Manifestarea expozitionala de la sfârsitul lunii martie, Construct Expo Utilaje a reprezentat înca o ocazie pentru Powertek Group de a se întâlni cu reprezentantii firmelor de constructii din România. 

M&U: Ce suprafata aveti alocata la editia din acest an?
O.S: Anul acesta am beneficiat de un spatiu de peste 700 mp, unde am expus o gama larga de utilaje apartinând marcilor din portofoliul nostru, precum Hitachi, Terex, Bendini,Locust sau Dieci, dar si piese de schimb si accesorii pentru echipamentele expuse. De asemenea, pe întreaga perioada a expozitiei la stand au fost prezenti si un numar mare de specialisti ai grupului, reprezentanti ai echipelor de vânzari, marketing, tehnic, management. Astfel oferta Powertek Group a depasit partea tehnica sau comerciala, vizitatorii standului beneficiind de solutii personalizate, atunci când s-a dorit achizitia unor utilaje.

M&U: Cum apreciati aceasta editie din punctul de vedere al vizitatorilor si profesionistilor din domeniu?
O.S: Se înregistreaza acelasi trend remarcat din 2008 încoace. Vizitatorii pe care i-am avut au fost ca si pâna acum specialisti, oameni cu nevoi concrete care au continuat sau generat discutii clare, precise si carora Powertek a reusit sa le ofere solutii complete (utilaje, consultanta, finantare).

M&U: Au fost încheiate contracte sau precontracte la aceasta editie?
O.S: Da. Au fost proiecte începute la sfârsitul anului trecut si finalizate în zilele târgului. Am profitat de acest moment pentru a le arata clientilor ca le suntem aproape si ca le  putem oferi cele mai performante solutii tehnice si economice.

M&U: O mica evaluare a activitatii societatii Powertek în anul 2011. Cum a fost din punct de vedere financiar fata de 2010? Câte utilaje au fost vândute anul trecut în total?
O.S: 2011 a fost un an greu, cu eforturi sustinute ale întregii echipe. Pentru Powertek a însemnat consolidarea echipei de vânzari si de service, creare de departamente noi (piese de schimb, proiectare sortare fixa si beton) si oferirea de servicii noi. Atât numarul de vânzatori cât si cel de ingineri service au crescut. Din punctul de vedere al echipamentelor, Powertek a vândut utilaje din toata gama, de la buldoexcavatoare la statii de beton si chiar de asfalt.
Pe o piata de utilaje care aproape s-a dublat, a crescut si cota de piata pe care Powertek o are pentru marcile distribuite: Hitachi, Terex, Lintec etc. Atât cifra de afaceri cât si numarul de utilaje vândute aproape s-au dublat. 
De asemenea, Powertek în colaborare cu producatorul mondial Lintec a lansat pe piata o noua generatie de statii de betoane mobile în sistem containerizat, Zenith by Lintec EcoPower. Aceste utilaje sunt cu adevarat mobile, deoarece rezolva toate problemele de transport ale statiilor clasice numite mobile, montarea facându-se fara a fi necesara realizarea unei fundatii în prealabil.

M&U: Cum se anunta anul 2012 dupa primul trimestru? Credeti ca se înregistreaza o crestere a pietei la fel ca si în anul 2011, comparativ cu anul 2010?
O.S: Dupa un an 2011 care a însemnat o crestere apreciabila a vânzarilor fata de 2010, primul trimestru al anului 2012 ne arata ca trendul pozitiv se va pastra si pentru anul 2012 chiar daca ritmul va fi mai scazut. 

M&U: Ce tip de utilaje au fost solicitate cu precadere de catre firmele de constructii în 2011 si care sunt cele ce vor da tonul în 2012?
O.S: Echipamentele de constructii au fost cele mai solicitate, dar au fost urmate îndeaproape de echipamente de exploatare si productie (concasare, sortare, betoane, asfalt). În general, clientii au cautat sa îsi completeze fluxurile de productie cu echipamentele potrivite din punct de vedere al productivitatii si profitabilitatii.

Utilaje expuse la Construct Expo 
* Brat de macara
* Buldoexcavator Terex BHL820
* Concasor mobil cu falci Terex Finlay J1175
* Mini încarcator multifunctional Locust L 752
* Telehandler rotativ Dieci Pegasus 38.16
* Macara Bendini RC35
* Mini- excavator pe senile Hitachi ZX 27
* Încarcator mare pe senile ZW370 Hitachi
* Excavator mediu pe senile ZX280LCN-3

Accesorii si piese de schimb
* Fltre Baldwin pentru diferite aplicatii 
* Dinti Esco de diferite dimensiuni si aplicatii 
* Electromotor 
* Alternator 
* Cardan mic si mare Terex 
* Curea Terex 
* Pompa alimentare 
* Cilindru 
* Spituri pentru picon 
* Placute de frâna
* Pompa frâna
* Compresor aer conditionat
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI