Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Casagrande C6XP si Casagrande B105NG la UTICAM

Casagrande la UTICAM

12.04.2012
Casagrande la UTICAM
La ora actuala Romdril Srl este reprezentantul autorizat în România pentru 7 firme producatoare de utilaje pentru fundatii si anume Casagrande Italia (utilaje pentru forat piloti si micropiloti, pereti diafragma), PTC Franta (ciocane si lanci hidraulice vibratoare), Tescar Italia (utilaje pentru forat piloti si micropiloti), Stenuick International Franta (utilaje pentru forat puturi de apa si micropiloti, prajini si tubulatura de foraj, scule), Sip&t Italia (Tubulatura, borsape si scule de foraj), BSP Anglia (sonete, ciocane hidraulice), STA Italia (mixere, agitatoare, pompe de injectie, grouting
si jet grouting).
La prima editie a expozitiei Uticam, care va avea loc în perioada 25-29 aprilie 2012, Romdril va prezenta doua utilaje Casagrande, C6XP si B105NG.
Casagrande C6XP este ultima varianta a liniei C6, care a reprezentat un standard international pentru masinile de forat micropiloti si ancore. De-a lungul istoriei Casagrande s-au vândut peste 2.000 de astfel de utilaje. În primavara aceasta masina a fost reproiectata integral, capatând denumirea de C6XP (extra power), îmbinând cele mai moderne tehnologii în materie de mecanica, hidraulica si electronica. Masina a fost dotata cu un calculator PLC (PLC controller), care prezinta informatiile imediate privind starea valvelor hidraulice, a parametrilor motorului, filtrelor si a pozitiei geometrice a masinii. Hidraulica este "load sensing", ceea ce înseamna ca fiecare miscare a cilindrilor hidraulici este direct proportionala cu miscarea levierelor de control.  Gradele de libertate ale masinii au fost îmbunatatite, datorita unui sistem intermediar de pozitionare a mastului, manevrat de 2 cilindri auxiliari. Greutatea masinii a fost usor micsorata, ca si dimensiunile ei, pentru un acces mai facil pe santiere (puncte de lucru). C6XP poate fi dotata cu doua capete rotative care permit actionarea prajinilor într-un sens si a tubulaturii în celalalt sens, permitând forarea tubata în conditii optime, astfel încât sa nu permita solului sa se întepeneasca între tuburi si prajini.
Masina Casagrande C6XP face parte din campania de înlocuire si înnoire a întregii game de echipamente produse de firma Casagrande Spa Italia.
Considerând toate aceste aspecte, precum si faptul ca acest proiect este de ultima ora - primavara 2011 -  aceasta masina reprezinta un etalon pentru echipamentele de acest gen, ea depasind în caracteristici tehnice toate celelalte masini similare, ale altor producatori. 
Masina poate fi dotata cu un cap rotativ tip T14EP care furnizeaza un cuplu maxim de 12,16 KNm la 500 rpm. Forta de extragere este de 85 KN. Pompa de presiune mica si debit mare montata pe masina permite abordarea tehnologiilor de foraj cu circulatie de fluid. Diametrul maxim acceptat de menghinele masinii este de 406 mm si mastul masinii poate fi prelungit cu doua extensii pâna la 24 m. Acest lucru permite efectuarea de jet grouting pâna la adâncimi de 18 m, masina fiind echipata cu un panou de comanda si control pentru acest tip de lucrari. Motorul termic diesel este un Deutz TCD 2012 cu o putere de 95 KW la 2.300 rpm care acopera necesarul de putere pentru realizarea performantelor masinii. 
Utilajul se poate configura cu doua capete rotative, cu drifter extern si echipament de testare a solului la penetrare statica si dinamica în sistem wire-line. 
Masina poate fi livrata în varianta cu panou cu comenzi hidraulice sau cu telecomanda radio.

Dotarile tehnice de exceptie ale acestui utilaj permit folosirea lui pentru lucrari diversificate:
  1. Studii geotehnice
  2. Micropiloti
  3. Jet grouting
  4. Ancoraje
  5. Puturi de apa
  6. Puturi geotermale
Masina Casagrande B105NG este cea mai mica masina pentru piloti forati produsa de Casagrande Group putând fora pâna la adâncimea de 37,5 m si diametrul de 1.300 mm cu bara Kelly telescopica sau adâncimea de 17 m si diametrul de 600 mm cu snec continuu. Utilajul poate fi echipat cu un kit hidraulic pentru a i se putea atasa o luvoaieza. Performantele masinii sunt asigurate în primul rând de o proiectare judicioasa si de folosirea unor componente si tehnologii moderne si fiabile. Pompele  hidraulice sunt actionate de un motor Volvo de 196 CP. Ansamblul asigura un cuplu maxim de 100 kN la capul rotativ, o forta maxima de extragere de 140 kN, o forta maxima de împingere de 90 kN si o forta maxima de tragere la vinciul principal de 105 kN. Masa totala a masinii echipata pentru lucru este de aproximativ 30 t.
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI