Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Casagrande C6XP si Casagrande B105NG la UTICAM

Casagrande la UTICAM

12.04.2012
Casagrande la UTICAM
La ora actuala Romdril Srl este reprezentantul autorizat īn Romānia pentru 7 firme producatoare de utilaje pentru fundatii si anume Casagrande Italia (utilaje pentru forat piloti si micropiloti, pereti diafragma), PTC Franta (ciocane si lanci hidraulice vibratoare), Tescar Italia (utilaje pentru forat piloti si micropiloti), Stenuick International Franta (utilaje pentru forat puturi de apa si micropiloti, prajini si tubulatura de foraj, scule), Sip&t Italia (Tubulatura, borsape si scule de foraj), BSP Anglia (sonete, ciocane hidraulice), STA Italia (mixere, agitatoare, pompe de injectie, grouting
si jet grouting).
La prima editie a expozitiei Uticam, care va avea loc īn perioada 25-29 aprilie 2012, Romdril va prezenta doua utilaje Casagrande, C6XP si B105NG.
Casagrande C6XP este ultima varianta a liniei C6, care a reprezentat un standard international pentru masinile de forat micropiloti si ancore. De-a lungul istoriei Casagrande s-au vāndut peste 2.000 de astfel de utilaje. Īn primavara aceasta masina a fost reproiectata integral, capatānd denumirea de C6XP (extra power), īmbinānd cele mai moderne tehnologii īn materie de mecanica, hidraulica si electronica. Masina a fost dotata cu un calculator PLC (PLC controller), care prezinta informatiile imediate privind starea valvelor hidraulice, a parametrilor motorului, filtrelor si a pozitiei geometrice a masinii. Hidraulica este "load sensing", ceea ce īnseamna ca fiecare miscare a cilindrilor hidraulici este direct proportionala cu miscarea levierelor de control.  Gradele de libertate ale masinii au fost īmbunatatite, datorita unui sistem intermediar de pozitionare a mastului, manevrat de 2 cilindri auxiliari. Greutatea masinii a fost usor micsorata, ca si dimensiunile ei, pentru un acces mai facil pe santiere (puncte de lucru). C6XP poate fi dotata cu doua capete rotative care permit actionarea prajinilor īntr-un sens si a tubulaturii īn celalalt sens, permitānd forarea tubata īn conditii optime, astfel īncāt sa nu permita solului sa se īntepeneasca īntre tuburi si prajini.
Masina Casagrande C6XP face parte din campania de īnlocuire si īnnoire a īntregii game de echipamente produse de firma Casagrande Spa Italia.
Considerānd toate aceste aspecte, precum si faptul ca acest proiect este de ultima ora - primavara 2011 -  aceasta masina reprezinta un etalon pentru echipamentele de acest gen, ea depasind īn caracteristici tehnice toate celelalte masini similare, ale altor producatori. 
Masina poate fi dotata cu un cap rotativ tip T14EP care furnizeaza un cuplu maxim de 12,16 KNm la 500 rpm. Forta de extragere este de 85 KN. Pompa de presiune mica si debit mare montata pe masina permite abordarea tehnologiilor de foraj cu circulatie de fluid. Diametrul maxim acceptat de menghinele masinii este de 406 mm si mastul masinii poate fi prelungit cu doua extensii pāna la 24 m. Acest lucru permite efectuarea de jet grouting pāna la adāncimi de 18 m, masina fiind echipata cu un panou de comanda si control pentru acest tip de lucrari. Motorul termic diesel este un Deutz TCD 2012 cu o putere de 95 KW la 2.300 rpm care acopera necesarul de putere pentru realizarea performantelor masinii. 
Utilajul se poate configura cu doua capete rotative, cu drifter extern si echipament de testare a solului la penetrare statica si dinamica īn sistem wire-line. 
Masina poate fi livrata īn varianta cu panou cu comenzi hidraulice sau cu telecomanda radio.

Dotarile tehnice de exceptie ale acestui utilaj permit folosirea lui pentru lucrari diversificate:
  1. Studii geotehnice
  2. Micropiloti
  3. Jet grouting
  4. Ancoraje
  5. Puturi de apa
  6. Puturi geotermale
Masina Casagrande B105NG este cea mai mica masina pentru piloti forati produsa de Casagrande Group putānd fora pāna la adāncimea de 37,5 m si diametrul de 1.300 mm cu bara Kelly telescopica sau adāncimea de 17 m si diametrul de 600 mm cu snec continuu. Utilajul poate fi echipat cu un kit hidraulic pentru a i se putea atasa o luvoaieza. Performantele masinii sunt asigurate īn primul rānd de o proiectare judicioasa si de folosirea unor componente si tehnologii moderne si fiabile. Pompele  hidraulice sunt actionate de un motor Volvo de 196 CP. Ansamblul asigura un cuplu maxim de 100 kN la capul rotativ, o forta maxima de extragere de 140 kN, o forta maxima de īmpingere de 90 kN si o forta maxima de tragere la vinciul principal de 105 kN. Masa totala a masinii echipata pentru lucru este de aproximativ 30 t.
Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI