Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Prezentare de gama

Ciocanele hidraulice Montabert

12.04.2012
Ema Stancu; Cornelia Rotaru
Ciocanele hidraulice Montabert
Compania Montabert, cu sediul în zona Lyon, Franta,  este unul dintre liderii mondiali în domeniul proiectarii, productiei si distributiei de echipamente de demolari si foraje hidraulice si pneumatice pentru lucrari de constructii industriale si civile precum si pentru industria de minerit si cariere.
Montabert a demonstrat întotdeauna un spirit inovator, încercând si în acelasi timp reusind sa se mentina în mod constant la curent cu cele mai recente tehnologii: lansarea primului ciocan hidraulic în 1969, apoi primul sapator hidraulic în 1970, iar în 1987 primul ciocan hidraulic pentru roci cu variatie automata de energie. 
În prezent la sediul de productie din Saint Priest, Montabert angajeaza 350 de persoane si are o cifra de afaceri de 90 milioane euro, iar 85% din productie este exportata în mai mult de 110 tari din toata lumea. 
Cheia succesului a constat în utilizarea celor mai noi tehnologii, în centre de productie de ultima generatie, un departament de Calitate echipat cu dispozitive de înalta precizie conferind fiabilitate si durabilitate produselor.
Construite cu o tehnologie unica avansata, proiectele patentate Montabert Hydraulic ofera ciocane hidraulice de înalta calitate, productivitate deosebita si robustete imbatabila. 

Un ciocan hidraulic este un ciocan cu percutie înalta montat pe un excavator folosit în demolari, constructii si cariere. 
Folosind principiile hidraulicii, ciocanele Montabert pot multiplica volumul de lucru în mod exponential. Asa cum un suport hidraulic de 10 inci poate ridica o masina de doua tone, un ciocan hidraulic poate exercita mii de kilograme de presiune cu ajutorul unei canistre mici presurizate de ulei hidraulic.
Toate ciocanele hidraulice Montabert  folosesc doar ulei 100% presurizat pentru a genera energia necesara pentru  piston.
Valva de recuperare a energiei, permite o recuperare reala a energiei de recul a pistonului (pâna la 30 %) prin reciclarea unei anumite cantitati de ulei direct în acumulator.
Montabert este de asemenea recunoscut ca un lider în domeniul tehnologiei de schimbare variabila a bataii.
* toate modelele din seria V adapteaza automat energia de impact la rezistenta materialului
* pentru fiecare lovitura un senzor verifica reculul pistonului.

Aceste caracteristici fac parte din noul instrumentar de ghidare cunoscut sub numele de TPS (Sistem de Protectie a Uneltelor) care ajuta la extinderea duratei de viata a uneltelor de lucru, creste durata de viata a bucselor superioare si inferioare ceea ce permite ciocanelor hidraulice Montabert o fiabilitate mai înalta, o disponibilitate mai mare si performante superioare.

Silver Clip
Gama Montabert Silver Clip este proiectata pentru a fi folosita în toate tipurile de cariere, de la micro, mini, midi excavatoare la încarcatoare frontale. Robustetea, puterea si adaptabilitatea sunt caracteristici cheie pentru gama de produse Silver Clip, oferind utilizatorilor posibilitatea de a desfasura anumite lucrari folosind un singur operator si un singur echipament pe santierul de constructii.
Gama Silver Clip contine echipamente dintr-o singura piesa fara tije de legatura care s-ar putea rupe sau întinde generând timpi morti (patent). Ciocanele hidraulice sunt dotate standard cu protectie împotriva incendiilor pentru a ajuta la minimizarea impactului fortelor de frecare. Un regulator automat de presiune creste durata de viata a ciocanului si protejeaza si excavatorul (patent).
Ciocanele hidraulice Silver Clip se remarca prin putere si performante: cota de energie eliberata este în prezent mai înalta decât standardele în vigoare pentru aceasta gama de ciocane hidraulice, oferind o eficienta optima indiferent de tipul de material ce urmeaza sa fie spart. Un dispozitiv de recuperare a energiei captureaza si recicleaza energia de recul si o pune la dispozitie pentru urmatoarea lovitura de impact.
Gama Silver Clip este usor adaptabila  la o gama vasta de excavatoare în acelasi timp asigurând un nivel optim al performantelor. Dimensiunile compacte furnizeaza o ergonomie excelenta si fac ca aceste ciocane sa fie ideale pentru orice aplicatie. Izolarea fonica standard pentru întreaga gama de produse asigura un nivel redus al zgomotului pe santier. Gama medie de ciocane hidraulice acopera toate excavatoarele între 15 si 25 tone, oferind fiabilitate si solutii pentru nevoile clientului.

Gama medie si grea
Gama heavy duty este creata pentru a fi folosita pe excavatoare de peste 18 tone pentru lucrari de demolari în exploatari miniere, cariere sau pentru excavarea tunelurilor precum si pentru lucrarile publice.
Gama ofera clientilor posibilitatea de a alege între doua sisteme patentate care ofera o productivitate înalta.
Sistemul automat cu 15 viteze  (V32/V45/V55/V 65), un sistem unic de variatie a puterii permite o adaptare perfecta a energiei pentru fiecare bataie si frecventa batailor la duritatea terenului fiind echipat cu mecanismul TPS  pentru protectie echipamentului. Acest sistem este multifunctional si adaptabil la toate tipurile de materiale pentru o productivitate înalta indiferent de conditii.
Sistemul automat cu 2 viteze (V1200/V1800/V2500/V4500): energie multa sau frecventa înalta  (patent). Acest sistem este special recomandat pentru lucrul cu materiale omogene. Proportia foarte buna între greutate si putere este obtinuta prin utilizarea unor oteluri speciale generând astfel o productivitate maxima.
Datorita productivitatii înalte si eficientei hidraulice optimizate a ciocanelor hidraulice Montabert energia excavatorului este convertita mai bine în unde de soc decât în cazul ciocanelor care folosesc o tehnologie mai putin avansata, de unde rezulta si o reducere semnificativa a consumului de combustibil.

Fiabilitate superioara datorita:
otelului folosit si calitatii de productie
camerei energetice cu diafragma care reduce variatiile de presiune din circuitul hidraulic
izolatiei heavy duty care reduce zgomotul si protejeaza ciocanul hidraulic de praf si obiecte straine. Acest tip de izolatie creste rezistenta la uzura comparativ cu izolatiile traditionale fabricate din otel: protectie împotriva unui flux hidraulic prea mare sau a unei presiuni prea mari.
Optional este disponibil un kit pentru presurizare în lucrarile desfasurate sub apa.
Anul XII, nr. 140, oct 2017
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017

Trenchless Romania, Mai 2017
 
Trenchless mai 2017

Supliment Carburanti & Lubrifianti, Martie 2017
 
Revista M&U - Supliment Carburanti si Lubrifianti Martie 2017
 
 
 
 

PARTENERI