Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Un parteneriat de lunga durata

Izometal si Bergerat Monnoyeur

12.04.2012
Dan Pavel; Madalina Dragomir
Izometal si Bergerat Monnoyeur
Marile afaceri se bazeaza pe parteneriate puternice. Chiar daca acest slogan vine din patria tuturor posibilitatilor, America de Nord, noi l-am verificat chiar în România, mai bine zis la Timisoara. În frumosul oras de pe malul canalului Bega s-a dezvoltat una dintre cele mai puternice firme cu activitati în domeniul sectorului constructiilor din România, societatea Izometal. Si în cei zece ani de activitate în domeniul constructiilor, societatea a achizitionat mai bine de 100 de utilaje de la producatorul Caterpillar, acesta devenind astfel un partener de încredere.
Despre parteneriatul dintre societatea Izometal si importatorul utilajelor Caterpillar în România, dar si al statiilor de concasare si sortare Metso, societatea Bergerat Monnoyeur, nu este prima data când scriem. În anul 2009 realizam un reportaj inedit despre un pachet de 20 de utilaje CAT achizitionate în special pentru activitatea de compactare, acesta continând si linii complete de echipamente dedicate lucrarilor de asfaltare. 
Dupa mai bine de doi ani de zile, perioada în care societatea Izometal s-a dezvoltat puternic, în ciuda crizei economice, fiind preocupata nu numai de marirea portofoliului de comenzi, dar si de cresterea calitatii lucrarilor si serviciilor realizate, a venit momentul unor noi investitii importante în utilaje performante. Aceasta colaborare strânsa are la baza nu numai considerente legate de calitatea masinilor achizitionate, dar si de solutiile complete oferite de societatea Bergerat Monnoyeur, ce constau în lanturi tehnologice de masini ce pot acoperi întreaga activitate, capacitatea de a asigura o finantare flexibila si un service rapid de calitate. 

Domnul Georgica Cornu, director general al societatii Izometal este un om de afaceri cu o energie inepuizabila, acesta alegând totdeauna parteneri de încredere cu care sa deruleze afaceri pe termen lung. Desi programul sau începe la ora 8.00 dimineata si se termina seara târziu, domnia sa a gasit timpul necesar pentru a ne acorda un interviu în exclusivitate. Astfel, am putut întelege si logica acestei investitii importante, care include o linie completa de concasare Metso, dar si sapte excavatoare si doua încarcatoare Caterpillar, destinate activitatii de sapat sau de încarcat de mare capacitate, majoritatea lucrând în cadrul carierei dezvoltate de curând de catre societatea Izometal pe valea Muresului: "Utilajele cele mai importante pe care le-am achizitionat de la Caterpillar sunt pentru cariera, care este destul de mare. Anul trecut, la nivelul judetului Timis, am exploatat cantitatea cea mai mare de produse de cariera din judet, rezerva de piatra estimata atingând 28-30 milioane mc. Roca este foarte buna si am început sa producem toata gama de produse din piatra, de la cribluri pentru asfalt pâna la sorturi de piatra sparta folosite în diverse lucrari pentru infrastructura rutiera."

Masini si Utilaje: Vorbim de pachete de utilaje importante. Cum ati rezolvat cu finantarea lor? 
Georgica Cornu: Grupul Bergerat Monnoyeur are nu numai avantajul unei game complete de utilaje în oferta, dar din punctul nostru de vedere, este extraordinar faptul ca putem discuta inclusiv problemele de finantare dintr-o singura sursa, prin CATERPILLAR Financial Services. În ziua de astazi când problemele sunt destul de grele în economia româneasca, sa vii si cu finantatorul alaturi este un adevarat avantaj, iar firmele mari care fac achizitii importante tin cont de acest lucru. 

M&U: O firma de leasing cu care poti discuta reprezinta o solutie la problema lichiditatilor existenta în întreaga piata din România?
G.C.: Da, sigur, au o oferta buna, sunt destul de flexibili, raspund în general problemelor care sunt în momentul de fata în economie. Statul român creeaza în prezent cele mai grele probleme oamenilor de afaceri, mai ales celor care lucreaza în infrastructura si în proiecte care sunt finantate de stat, în sensul ca exista sume importante de bani care nu se platesc pe lucrari executate si receptionate. Firmele ajung într-o incapacitate de plata, deoarece nu reusesc întotdeauna sa respecte termenele de plata. Si noi avem probleme de acest gen, dar, am facut anumite reesalonari de plati si am reusit sa mergem mai departe. 

M&U: Este, cred, o achizitie ce poate fi numita "a anului". Ce tipuri de utilaje au intrat în parcul dumneavoastra?
G.C.: În primul rând, am achizitionat o linie  completa de concasare: concasor cu falci, doua concasoare cu con secundar si tertiar si o statie de sortare, toata instalatia este mobila. Toata linia este Metso, iar toate utilajele deservente sunt Caterpillar. Astfel, pachetul achizitionat de la Bergerat Monnoyeur a mai cuprins sapte excavatoare, cu tonaj între 20 si 30 tone, doua încarcatoare frontale mari, model  966H  cu cupa de 3,8 mc care o sa deserveasca încarcarea camioanelor în doua locatii distincte, dar si niste utilaje mai mici, care însa nu intra în acest pachet. Am cumparat niste compactoare mici pentru suplimentarea flotei actuale plus trei  utilaje de ocazie, doua concasoare si un excavator de 45 tone.

M&U: De câti ani lucrati strict în activitatea de constructii?
G.C.: Din anul 2000, din momentul în care am preluat firma Confort. Atunci când am preluat Confort aceasta avea o singura lucrare privind termoficarea municipiului Fagaras. Nu mai putea sa o termine pentru ca nu mai avea resurse si nici capacitate de a lucra. Noi am terminat lucrarea de termoficare în Fagaras, faza I, dupa aceea am participat si am executat si faza II. Am termoficat tot municipiul Fagaras si la momentul respectiv aceasta era lucrarea de termoficare cea mai moderna din România, veneau delegatii de la diverse consilii judetene din tara pentru a vedea cum functioneaza pentru ca este vorba de o termoficare asistata de calculator. Din anul 2000 am început activitatea, am investit an de an, am crescut pâna am ajuns la nivelul de astazi, sa fim printre primele 10 firme din România. Speram sa investim în continuare si sa ne dezvoltam în viitor, dar totul depinde si de plata contractelor. Cheia este nu numai sa câstigi licitatiile, dar sa fii si platit pentru munca depusa. În viitor, speram sa putem continua colaborarea buna cu importatorul Bergerat Monnoyeur, deoarece politica noastra este sa schimbam utilajele cu altele noi la 8.000 - 10.000 ore de functionare, dar acest lucru depinde si de plata lucrarilor executate de noi.

Gama de utilaje livrate de catre importatorul Bergerat Monnoyeur 
Utilaje pentru sapat si încarcat Caterpillar
Tip  Model  Unitati  Detalii tehnice 
Excavator  323DLN  Motor tip C6.4, putere 150 CP, greutate operationala 23,5 t 
Excavator  324DLN  Motor C7, 170 CP, greutate operationala 26 t 
Încarcator  966H  Motor tip C11, putere 265 CP, greutate operationala 25 t, cupa capacitate 3,8 mc 

 
Linie mobila de concasare-sortare Metso
  1. Concasor mobil cu falci si ciur, model LT 106 (S)
  2. Concasor mobil cu con si ciur cu 2 etaje si recirculare, model LT200HPS (II)
  3. Concasor mobil cu con si ciur cu 1 etaj si recirculare, model LT200HPS (I)
  4. Statie de sortare mobila cu 3 etaje, model ST4.8
Produse finite sortate, granulometrie (mm): 0/4, 4/8, 8/16, 16/25
Productivitate: 140 t/h
Anul XIII, nr. 146, apr 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Supliment M&U, Aprilie 2018
 
Aprilie 2018

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018
 
 
 

PARTENERI