Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Un parteneriat de lunga durata

Izometal si Bergerat Monnoyeur

12.04.2012
Dan Pavel; Madalina Dragomir
Izometal si Bergerat Monnoyeur
Marile afaceri se bazeaza pe parteneriate puternice. Chiar daca acest slogan vine din patria tuturor posibilitatilor, America de Nord, noi l-am verificat chiar īn Romānia, mai bine zis la Timisoara. Īn frumosul oras de pe malul canalului Bega s-a dezvoltat una dintre cele mai puternice firme cu activitati īn domeniul sectorului constructiilor din Romānia, societatea Izometal. Si īn cei zece ani de activitate īn domeniul constructiilor, societatea a achizitionat mai bine de 100 de utilaje de la producatorul Caterpillar, acesta devenind astfel un partener de īncredere.
Despre parteneriatul dintre societatea Izometal si importatorul utilajelor Caterpillar īn Romānia, dar si al statiilor de concasare si sortare Metso, societatea Bergerat Monnoyeur, nu este prima data cānd scriem. Īn anul 2009 realizam un reportaj inedit despre un pachet de 20 de utilaje CAT achizitionate īn special pentru activitatea de compactare, acesta continānd si linii complete de echipamente dedicate lucrarilor de asfaltare. 
Dupa mai bine de doi ani de zile, perioada īn care societatea Izometal s-a dezvoltat puternic, īn ciuda crizei economice, fiind preocupata nu numai de marirea portofoliului de comenzi, dar si de cresterea calitatii lucrarilor si serviciilor realizate, a venit momentul unor noi investitii importante īn utilaje performante. Aceasta colaborare strānsa are la baza nu numai considerente legate de calitatea masinilor achizitionate, dar si de solutiile complete oferite de societatea Bergerat Monnoyeur, ce constau īn lanturi tehnologice de masini ce pot acoperi īntreaga activitate, capacitatea de a asigura o finantare flexibila si un service rapid de calitate. 

Domnul Georgica Cornu, director general al societatii Izometal este un om de afaceri cu o energie inepuizabila, acesta alegānd totdeauna parteneri de īncredere cu care sa deruleze afaceri pe termen lung. Desi programul sau īncepe la ora 8.00 dimineata si se termina seara tārziu, domnia sa a gasit timpul necesar pentru a ne acorda un interviu īn exclusivitate. Astfel, am putut īntelege si logica acestei investitii importante, care include o linie completa de concasare Metso, dar si sapte excavatoare si doua īncarcatoare Caterpillar, destinate activitatii de sapat sau de īncarcat de mare capacitate, majoritatea lucrānd īn cadrul carierei dezvoltate de curānd de catre societatea Izometal pe valea Muresului: "Utilajele cele mai importante pe care le-am achizitionat de la Caterpillar sunt pentru cariera, care este destul de mare. Anul trecut, la nivelul judetului Timis, am exploatat cantitatea cea mai mare de produse de cariera din judet, rezerva de piatra estimata atingānd 28-30 milioane mc. Roca este foarte buna si am īnceput sa producem toata gama de produse din piatra, de la cribluri pentru asfalt pāna la sorturi de piatra sparta folosite īn diverse lucrari pentru infrastructura rutiera."

Masini si Utilaje: Vorbim de pachete de utilaje importante. Cum ati rezolvat cu finantarea lor? 
Georgica Cornu: Grupul Bergerat Monnoyeur are nu numai avantajul unei game complete de utilaje īn oferta, dar din punctul nostru de vedere, este extraordinar faptul ca putem discuta inclusiv problemele de finantare dintr-o singura sursa, prin CATERPILLAR Financial Services. Īn ziua de astazi cānd problemele sunt destul de grele īn economia romāneasca, sa vii si cu finantatorul alaturi este un adevarat avantaj, iar firmele mari care fac achizitii importante tin cont de acest lucru. 

M&U: O firma de leasing cu care poti discuta reprezinta o solutie la problema lichiditatilor existenta īn īntreaga piata din Romānia?
G.C.: Da, sigur, au o oferta buna, sunt destul de flexibili, raspund īn general problemelor care sunt īn momentul de fata īn economie. Statul romān creeaza īn prezent cele mai grele probleme oamenilor de afaceri, mai ales celor care lucreaza īn infrastructura si īn proiecte care sunt finantate de stat, īn sensul ca exista sume importante de bani care nu se platesc pe lucrari executate si receptionate. Firmele ajung īntr-o incapacitate de plata, deoarece nu reusesc īntotdeauna sa respecte termenele de plata. Si noi avem probleme de acest gen, dar, am facut anumite reesalonari de plati si am reusit sa mergem mai departe. 

M&U: Este, cred, o achizitie ce poate fi numita "a anului". Ce tipuri de utilaje au intrat īn parcul dumneavoastra?
G.C.: Īn primul rānd, am achizitionat o linie  completa de concasare: concasor cu falci, doua concasoare cu con secundar si tertiar si o statie de sortare, toata instalatia este mobila. Toata linia este Metso, iar toate utilajele deservente sunt Caterpillar. Astfel, pachetul achizitionat de la Bergerat Monnoyeur a mai cuprins sapte excavatoare, cu tonaj īntre 20 si 30 tone, doua īncarcatoare frontale mari, model  966H  cu cupa de 3,8 mc care o sa deserveasca īncarcarea camioanelor īn doua locatii distincte, dar si niste utilaje mai mici, care īnsa nu intra īn acest pachet. Am cumparat niste compactoare mici pentru suplimentarea flotei actuale plus trei  utilaje de ocazie, doua concasoare si un excavator de 45 tone.

M&U: De cāti ani lucrati strict īn activitatea de constructii?
G.C.: Din anul 2000, din momentul īn care am preluat firma Confort. Atunci cānd am preluat Confort aceasta avea o singura lucrare privind termoficarea municipiului Fagaras. Nu mai putea sa o termine pentru ca nu mai avea resurse si nici capacitate de a lucra. Noi am terminat lucrarea de termoficare īn Fagaras, faza I, dupa aceea am participat si am executat si faza II. Am termoficat tot municipiul Fagaras si la momentul respectiv aceasta era lucrarea de termoficare cea mai moderna din Romānia, veneau delegatii de la diverse consilii judetene din tara pentru a vedea cum functioneaza pentru ca este vorba de o termoficare asistata de calculator. Din anul 2000 am īnceput activitatea, am investit an de an, am crescut pāna am ajuns la nivelul de astazi, sa fim printre primele 10 firme din Romānia. Speram sa investim īn continuare si sa ne dezvoltam īn viitor, dar totul depinde si de plata contractelor. Cheia este nu numai sa cāstigi licitatiile, dar sa fii si platit pentru munca depusa. Īn viitor, speram sa putem continua colaborarea buna cu importatorul Bergerat Monnoyeur, deoarece politica noastra este sa schimbam utilajele cu altele noi la 8.000 - 10.000 ore de functionare, dar acest lucru depinde si de plata lucrarilor executate de noi.

Gama de utilaje livrate de catre importatorul Bergerat Monnoyeur 
Utilaje pentru sapat si īncarcat Caterpillar
Tip  Model  Unitati  Detalii tehnice 
Excavator  323DLN  Motor tip C6.4, putere 150 CP, greutate operationala 23,5 t 
Excavator  324DLN  Motor C7, 170 CP, greutate operationala 26 t 
Īncarcator  966H  Motor tip C11, putere 265 CP, greutate operationala 25 t, cupa capacitate 3,8 mc 

 
Linie mobila de concasare-sortare Metso
  1. Concasor mobil cu falci si ciur, model LT 106 (S)
  2. Concasor mobil cu con si ciur cu 2 etaje si recirculare, model LT200HPS (II)
  3. Concasor mobil cu con si ciur cu 1 etaj si recirculare, model LT200HPS (I)
  4. Statie de sortare mobila cu 3 etaje, model ST4.8
Produse finite sortate, granulometrie (mm): 0/4, 4/8, 8/16, 16/25
Productivitate: 140 t/h
Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI