Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Construind valoarea

Macarale Manotti

12.04.2012
Marcella Dragan
Macarale Manotti
Compania Manotti a fost înfiintata în 1979 în Boretto, Italia si a evoluat pastrând preocuparea pentru nevoile clientilor, atitudine mentinuta chiar din primele zile când numele sau era legat de familia fondatorilor si industria prelucrarii metalelor. Pe la mijlocul anilor'90 compania a capatat un renume mondial, reflectat prin orientarea catre noi piete si noi tehnologii. Importanta clientului ramâne o valoare fundamentala, chiar si acum când compania se prezinta ca o marca bazata pe dinamism, istorie si mestesug italian.
Cele mai bune produse sunt facute împreuna cu clientii. Macaralele si echipamentele de ridicare Manotti se caracterizeaza prin inovatie si performanta. Manotti dedica resurse importante cercetarii si dezvoltarii, dar si sistemelor de calitate care au fost recompensate cu certificate de calitate, permitând companiei sa respecte cerintele clientilor care pot alege dintr-o gama larga de produse. Acestea includ macarale pentru teren accidentat, platforme aeriene si mini-dumpere, toate putând fi modificate pentru a raspunde cerintei specifice fiecarui client.
 Producatorul italian garanteaza calitatea produselor sale, pentru ca fiecare etapa a productiei este realizata de catre companie sub un control foarte strict. Materia prima este de cea mai buna calitate, piesele fiind sudate, asamblate si vopsite de personalul propriu, cu un feedback permanent de la departamentul de control al calitatii, pâna în momentul final în care fiecare utilaj trece toate testele de calitate. 

Macarale pentru teren accidentat  
Simple, de încredere si usor de folosit, macaralele pentru teren accidentat de la Manotti sunt echipamentul perfect pentru o multitudine de medii de lucru, de la platforme industriale la santiere cu teren denivelat unde în mod normal ar fi nevoie macarale pe senile. Manotti produce doua feluri de utilaje, deosebite între ele prin tipul de cutie de viteze utilizat. La versiunea hidrostatica motorul este montat pe suprastructura si actioneaza hidraulic toate subansamblurile, inclusiv schimbarea vitezelor care controleaza viteza de deplasare. La versiunea mecanica, motorul este de obicei amplasat în interiorul cadrului din otel ranforsat, iar deplasarea este controlata de cutia de viteze legata direct la motor. Gama de utilaje cuprinde utilaje de la 35 la 85 tone. Macaralele pentru teren accidentat sunt realizate dintr-un cadru complet cu axele pe care sunt montate cele patru roti, o suprastructura rotativa, de obicei plasata în centrul cadrului si un brat telescopic prins de suprastructura, pe care este de asemenea montata cabina operatorului si contragreutatea. 

Platforme aeriene
Manotti produce trei modele de platforme, telescopice, articulate si foarfece dubla, capabile sa atinga înaltimi de lucru de la 12 la 28 de metri. La aceste utilajele alimentarea cu putere se face de la priza de putere a camionului pe care sunt montate. Gama de aplicatii este extinsa de la utilizari individuale pâna la lucrari publice, siguranta operatorului fiind garantata în toate tipurile de lucrari la care ele pot fi folosite. 

Mini-dumperele 
Acestea sunt utilaje de mici dimensiuni pentru transportul materialelor pe care Manotti le produce în doua versiuni, cu pneuri si pe senile. Dimensiunile compacte, simplitatea operarii si performantele excelente chiar si pe teren accidentat fac mini-dumperele Manotti de neînlocuit în lucrari din agricultura sau constructii. Flexibilitatea lor este crescuta de numeroasele accesorii care le pot fi atasate. În functie de marime si model, mini-dumperele pot transporta de la câteva sute de kilograme pâna la o tona. Mini dumperele Manotti sunt echipate cu transmisie fie mecanica fie hidrostatica, transmisia mecanica fiind aplicata de regula modelelor mai mici destinate lucrarilor de amenajari mici, iar cea hidrostatica este pentru lucrarile mari, de pe santiere de constructii sau ferme, si datorita faptului ca suporta diferite accesorii. 
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI