Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Influenta vântului asupra macaralelor

Seminar Liebherr privind influenta vântului

12.04.2012
Mariana Patru
Seminar Liebherr privind influenta vântului
Piata româneasca de energie eoliana este una dintre cele mai promitatoare din Europa Centrala si de Est,  numarul parcurilor eoliene si al firmelor care au intrat pe aceasta piata crescând de la an la an. Astfel, în România, la începutul anului 2012, exista peste 1.000 de turbine eoliene care produc 3% din totalul de energie.
În parcurile eoliene se afla în exploatare macarale cu brat telescopic si macarale cu brat zabrelit ce manipuleaza în mod curent sarcini mari în amplasamente construite în zonele în care intensitatea vântului atinge adesea limitele critice, una dintre cele mai importante sarcini ale acestor macarale fiind montarea propriu-zisa a turbinelor .
Acesta a fost unul dintre motivele organizarii în zilele de 2-4 aprilie, de catre fabrica producatoare Liebherr-Werk Ehingen GmbH prin intermediul Diviziei Macarale Mobile, din cadrul reprezentantei Liebherr România a Seminarului "Influenta vântului asupra macaralelor în timpul operarii."
La acest eveniment au participat reprezentanti ai mai multor firme din domeniu, clienti Liebherr, printre care Energoutilaj SA, Deme Macarale SRL, Felbermayr România SRL.

Scopul seminarului  a fost acela de a instrui operatorii clientilor care detin macarale mobile si pe senile LIEBHERR cu privire la influenta vântului atât asupra bratului macaralei (telescopic si/sau zabrelit) cât si a sarcinii aflate în cârlig. 
"Este foarte important ca operatorii ce exploateaza macaralele sa fie bine instruiti asupra utilizarii corecte a manualelor, tabelelor de sarcini cu luarea în permanenta în considerare a influentei  vitezei vântului asupra capacitatii de ridicare a macaralei", declara domnul Daniel Sandu, director al Diviziei Macarale Mobile din cadrul Liebherr România SRL.  Seminarul s-a tinut deja în multe din tarile Comunitatii Europene, dar si în America de Sud, America de Nord, Australia, Asia, Africa, acolo unde sunt prezente macarale mobile si pe senile produse de Liebherr-Werk Ehingen GmbH, evenimentul bucurându-se de succes în rândul participantilor. 
Cursul a fost tinut de catre domnul Uwe  Laitenberger , instructor de la centrul de instruire al fabricii Liebherr-Werk Ehingen GmbH, traducerea în limba româna fiind efectuata de catre domnul Marian Savancea, managerul de service al Diviziei Macarale Mobile.
"Ideea cursului a pornit în primul rând de la folosirea intensa a macaralelor mobile si pe senile LIEBHERR în parcurile eoliene din toata lumea si în al doilea rând datorita importantei respectarii standardului EN 13000. Respectarea acestui standard a devenit obligatorie în toate tarile Comunitatii Europene începând cu luna aprilie a anului 2010. 
Normativul EN 13000 impune echiparea macaralelor cu înregistrator de date ("cutie neagra"), care înregistreaza toti parametrii relevanti ce tin de sistemul de siguranta la suprasarcina si în plus viteza vântului. Acest training le ofera operatorilor posibilitatea de a învata cum sa calculeze viteza maxima admisa a vântului, atunci când manipuleaza sarcini cu suprafata portanta mare conform normativului EN 13000", ne explica domnul Daniel Sandu.
Anul XIII, nr. 146, apr 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Supliment M&U, Aprilie 2018
 
Aprilie 2018

Truck Power, Martie 2018
 
Truck Power, Martie 2018

NEXT AUTO, Februarie 2018
 
NEXT AUTO, Februarie 2018
 
 
 

PARTENERI