Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Influenta vāntului asupra macaralelor

Seminar Liebherr privind influenta vāntului

12.04.2012
Mariana Patru
Seminar Liebherr privind influenta vāntului
Piata romāneasca de energie eoliana este una dintre cele mai promitatoare din Europa Centrala si de Est,  numarul parcurilor eoliene si al firmelor care au intrat pe aceasta piata crescānd de la an la an. Astfel, īn Romānia, la īnceputul anului 2012, exista peste 1.000 de turbine eoliene care produc 3% din totalul de energie.
Īn parcurile eoliene se afla īn exploatare macarale cu brat telescopic si macarale cu brat zabrelit ce manipuleaza īn mod curent sarcini mari īn amplasamente construite īn zonele īn care intensitatea vāntului atinge adesea limitele critice, una dintre cele mai importante sarcini ale acestor macarale fiind montarea propriu-zisa a turbinelor .
Acesta a fost unul dintre motivele organizarii īn zilele de 2-4 aprilie, de catre fabrica producatoare Liebherr-Werk Ehingen GmbH prin intermediul Diviziei Macarale Mobile, din cadrul reprezentantei Liebherr Romānia a Seminarului "Influenta vāntului asupra macaralelor īn timpul operarii."
La acest eveniment au participat reprezentanti ai mai multor firme din domeniu, clienti Liebherr, printre care Energoutilaj SA, Deme Macarale SRL, Felbermayr Romānia SRL.

Scopul seminarului  a fost acela de a instrui operatorii clientilor care detin macarale mobile si pe senile LIEBHERR cu privire la influenta vāntului atāt asupra bratului macaralei (telescopic si/sau zabrelit) cāt si a sarcinii aflate īn cārlig. 
"Este foarte important ca operatorii ce exploateaza macaralele sa fie bine instruiti asupra utilizarii corecte a manualelor, tabelelor de sarcini cu luarea īn permanenta īn considerare a influentei  vitezei vāntului asupra capacitatii de ridicare a macaralei", declara domnul Daniel Sandu, director al Diviziei Macarale Mobile din cadrul Liebherr Romānia SRL.  Seminarul s-a tinut deja īn multe din tarile Comunitatii Europene, dar si īn America de Sud, America de Nord, Australia, Asia, Africa, acolo unde sunt prezente macarale mobile si pe senile produse de Liebherr-Werk Ehingen GmbH, evenimentul bucurāndu-se de succes īn rāndul participantilor. 
Cursul a fost tinut de catre domnul Uwe  Laitenberger , instructor de la centrul de instruire al fabricii Liebherr-Werk Ehingen GmbH, traducerea īn limba romāna fiind efectuata de catre domnul Marian Savancea, managerul de service al Diviziei Macarale Mobile.
"Ideea cursului a pornit īn primul rānd de la folosirea intensa a macaralelor mobile si pe senile LIEBHERR īn parcurile eoliene din toata lumea si īn al doilea rānd datorita importantei respectarii standardului EN 13000. Respectarea acestui standard a devenit obligatorie īn toate tarile Comunitatii Europene īncepānd cu luna aprilie a anului 2010. 
Normativul EN 13000 impune echiparea macaralelor cu īnregistrator de date ("cutie neagra"), care īnregistreaza toti parametrii relevanti ce tin de sistemul de siguranta la suprasarcina si īn plus viteza vāntului. Acest training le ofera operatorilor posibilitatea de a īnvata cum sa calculeze viteza maxima admisa a vāntului, atunci cānd manipuleaza sarcini cu suprafata portanta mare conform normativului EN 13000", ne explica domnul Daniel Sandu.
Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI