Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Manifestări expoziționale

Bauer și Terex Fuchs la București

Bauer și Terex Fuchs la București

17.05.2012
Dan Pavel, Cornelia Rotaru
Bauer și Terex Fuchs la București

Expoziția UTICAM desfășurată în apropierea orașului București a reunit cei mai mari importatori de utilaje din România. De la o astfel de manifestare nu putea lipsi și societatea Tractor Proiect Comerț, specializată în importul de utilaje de construcții și industriale în special din Germania. Pentru toate tipurile de utilaje, Tractor Proiect Comerț asigură instruirea operatorilor, oferind și documentația de exploatare în limba română.

Practic, societatea din Brașov a prezentat un utilaj de foraj extrem de performant, modelul standard BG 20, produs de către societatea germană Bauer, dar și un manipulator cu graifer marca Terex Fuchs. Cât de importante sunt aceste utilaje pentru piața construcțiilor din România, ce performanțe oferă sunt numai câteva întrebări puse de către reporterii revistei Mașini și Utilaje, în cadrul unui interviu realizat în exclusivitate cu domnul Cornel Udrescu, directorul general al societății Tractor Proiect Comerț:

Mașini și Utilaje: Prima întrebare este legată de utilajele prezentate la această expoziție. De ce aceste modele? Sunt importante pentru piața din România?

Cornel Udrescu: Modelul BG 20 acoperă în general cele mai multe dintre tipurile de foraje pentru fundații speciale care se fac în România, cu diametre de 600 până la 1.200 mm. Este o mașină din categoria medie, în fața ei mai sunt încă 3 modele, BG 12, BG 15 și BG 18. Cu toate acestea, în România s-a vândut destul de mult următorul model, BG 24 care poate să meargă până la 1.500 mm fără tubul de protecție sau chiar și cu tub dacă solul este mai moale.

M&U: Aceste utilaje au avut piață bună în România înainte de criză. Care este situația actuală? Se simte o revenire?

C.U: Sectorul construcțiilor a stagnat, însă începând cu anul trecut s-a întâmplat un lucru bun. Dacă în 2009 – 2010 constructorii stăteau cu utilajele la sediu și nu aveau de lucru acum cel puțin mașinile sunt angajate în lucrări, nu mai stau degeaba, în ciuda faptului că prețul pe care beneficiarii îl plătesc pe metru de foraj a scăzut mult.

Noi anul trecut am avut un an bun. Firmele românești, unele dintre ele deja destul de puternice, au început să își caute lucrări afară. Anul trecut am vândut 2 mașini mai mari ca aceasta, BG 24 cu lucrări în Emiratele Arabe, Iordania, Cipru. De acolo ne vin și cereri de echipamente, de piese. Mentenanța și service-ul în România îl asigurăm noi printr-un contract separat, în afară de contractul de reprezentare comercială. Echipa noastră de service este instruită acolo și acreditată de ei, suntem printre puținii care suntem acreditați și la service pentru Bauer, dar doar pentru România. Dacă lucrează în Emirate sau în altă parte apelează la reprezentantul lor de acolo.

M&U: Cam cât timp lucrează la o fundație un astfel de utilaj?

C.U.: Depinde de foarte multe lucruri. Trebuie să fie o foarte bună organizare de șantier pentru că în momentul în care acest utilaj începe să sape, după ce a ajuns la adâncimea dorită, pe măsură ce se retrage prin interiorul coloanei începe să se alimenteze cu beton, iar dacă betonul nu este adus la timp atunci nu mai este productiv.

Utilajele Bauer se disting de alte utilaje  în primul rând prin faptul că pot să lucreze în condiții grele. Pot exista situații în care se sapă în rocă moale și dintr-o dată se intră într-un sector cu rocă foarte tare. Mașinile Bauer au un motor și un randament foarte bun și au cuplul necesar ca să iasă din astfel de situații.

M&U: Ați invitat persoane interesate la această expoziție?

C.U.: Noi distribuim utilaje Bauer, dar avem în portofoliul nostru și utilaje marca Terex Fuchs. La începutul lunii mai va avea loc expoziția IFAT de la München, care este pentru utilaje cu materiale reciclabile, după care va avea loc și evenimentul anual Bauer in House. Am invitat beneficiari pentru ambele categorii de utilaje. Noi sperăm să avem cât mai mulți participanți la Bauer in House, pentru că este o ocazie să discutăm, să stabilim un contact cu clienții. Aici am adus o singură mașină, acolo vor fi mult mai multe.

Bauer are multe firme în grup, fiecare fiind specializată pe o anumită tehnologie de foraj. Mai nou acoperă și domeniul de foraje orizontale, dar și cel de foraje pentru prospectare și exploatare de resurse minerale până la 5.000 m. În permanență producătorul încearcă să acopere tot ce înseamnă foraj și tehnologie de fundații speciale. În afară de forajele pentru construcții, mai sunt forajele pentru puțuri de apă, firma Prakla fabrică utilaje pentru foraje pentru exploatarea diamantelor, firma Kleem care este specializată pe foraje de ancorare, de micropiloți sau pentru jet grouting.

M&U: Ați adus și de la Terex Fuchs un utilaj la această expoziție. Căror aplicații se pretează ?

C.U.: Este un încărcător manipulator cu graifer. Acest tip de utilaj este folosit în funcție de mărime, cel pe care îl prezentăm aici este cel mai mic din gamă, are 19 tone, brațul este de 8,5 m întindere și poate folosit și într-o hală unde se manipulează materiale neferoase. Este unul dintre cele mai răspândite utilaje în România în centrele de colectare a fierului vechi, dar poate fi întâlnit și în centre de exploatări forestiere. Este de asemenea foarte întâlnit în porturi, mai ales în Portul Constanța, dar în varianta mare cu braț de 20 m unde se încarcă nave pentru că este foarte mobil și mult mai eficient decât o macara portuară.

Ca un partener al Terex Fuchs este firma Hammel care produce tocătoare. Acel tocător este alimentat cu un Fuchs cu graifer, ne-am extins și noi colaborarea și acum reprezentăm și firma aceasta în România. Avem chiar la Brașov un utilaj de acest tip la un centru de reciclare a deșeurilor.

Anul XII, nr. 142, dec 2017
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, Mai 2017
 
Trenchless Romania, Noiembrie 2017

NEXT AUTO, Noiembrie 2017
 
NEXT AUTO, Noiembrie 2017

Truck Power, Octombrie 2017
 
Truck Power, Octombrie 2017
 
 
 

PARTENERI