Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Intermat 2012

BM 600/15 – noua freză de asfalt compactă de la Bomag

Lansare Bomag- BM 600/15

21.05.2012
Gheorghe Apostol
BM 600/15 – noua freză de asfalt compactă de la Bomag

Unul din liderii mondiali în producerea utilajelor pentru drumuri, producătorul german Bomag  a marcat cu ocazia Intermat o nouă premieră mondială prin lansarea noii freze de asfalt compactă BM 600/15. Cu o lățime de lucru de 60 cm, acest model combină avantajele echipamentului mai mic BM 500/15, manevrabilitatea, versatilitatea și designul compact cu o greutate operațională de 8 t și o lățime cu 20% mai mare.

Astfel BM 600/15 este cu adevărat unic. Nici o altă freză cu o lățime de 60 cm nu are o greutate atât de mică. Utilajul este manevrabil și ușor de transportat, are un motor de 125 CP, fiind și rapid. Are o adâncime de săpare de până la 210 mm, iar în plus față de lățimea standard de 600 mm, poate opera și la lățimi de 500 mm sau 400 mm. Freza de asfalt compactă este livrată în versiunea cu 3 roți, fiind disponibilă opțional și cea cu 4 roți.

Raportul bun între calitate și preț derivă din gama mare de aplicații, modelul BM 600/15 fiind disponibil opțional cu o gamă mare de cilindri. Sistemul Bomag de schimbare a acestora este foarte simplu și ușor, fiind realizat astfel încât să elimine erorile operatorului. Nu este nevoie de decuplarea de cabluri hidraulice atunci când se deschide compartimentul. Un pivot de centrare poziționează ușa, ceea ce înseamnă ca bolțurile pot fi refolosite, iar un alt sistem de centrare aflat pe cutia de viteze face poziționarea rapidă și facilă.

Stabilitatea BM 600/15 este de asemenea impresionantă. Dimensiunile compacte și distribuirea optimă a greutății asigură o prindere sigură și manevrabilitate chiar și în spatiile foarte înguste. În ciuda dimensiunilor compacte, acest model oferă o putere de operare mare, cu uzură redusă și un consum mic de combustibil. Acest lucru se datorează noii geometrii de tăiere inteligentă și sistemului de management al motorului  Bomag Ecomode.

Postul de lucru al operatorului

Freza de asfalt BM 600/15, gândită în comun BM 500/15, pentru a-i permite operatorului să stea confortabil în timp ce muncește, cu o vedere foarte bună asupra echipamentelor și a întregului utilaj. Întregul post de lucru al operatorului, incluzând volanul și manetele sunt izolate de vibrațiile nedorite. Display-ul care arată adâncimea de frezare este poziționat în raza vizuală a operatorului, care are consola intuitivă de comenzi la îndemână.

Banda transportoare simplu de montat și demontat

Geometria inteligentă a benzii transportoare asigură un flux concentrat al materialului, bine proporționat în ceea ce privește înălțimea și lățimea. Oricât de compacte sunt benzile transportoare, pentru anumite aplicații ele trebuie sa fie scoase, de exemplu atunci când este nevoie ca utilajul să fie amplasat foarte aproape de un zid. Banda modelului BM 600/15 poate fi scoasă fără a mai fi nevoie de reprinderea lanțurilor.

Operatorul nu trebuie să ridice greutăți mari, ci doar să desprindă un lanț ușor dintr-o poziție în care este în siguranță. Datorită aranjamentului inovativ al cilindrilor pe centură, accesul din partea din spate este de asemenea facilitat. Astfel freza BM 600/15 se poate poziționa foarte repede și foarte aproape de un zid, ceea ce ușurează munca pe șantier.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI