Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Intermat 2012

Ediție limitată a excavatorului compact Bobcat E16

Excavatorul compact Bobcat E16

21.05.2012
Ediție limitată a excavatorului compact Bobcat E16

Pentru a marca cea de-a 25-a aniversare a gamei de excavatoare compacte, Bobcat a lansat la Intermat 2012 o ediție limitată a excavatorului Bobcat E16 de 1,6 tone. Modelul special E16 Limited Edition oferă o avanpremieră a noilor versiuni ale modelelor E16 și E14 de 1,4 tone, care urmează să fie puse în vânzare.

Comparativ cu modelele existente, excavatoarele îmbunătățite E14 și E16 au un exterior stilizat. În interiorul cabinei, cele mai importante îmbunătățiri sunt noile manete și pedale ergonomice, care au avut deja succes pe excavatorul mai mare E26. Opțional se poate include un radio Bobcat, extensii de cauciuc pentru lame, scaun cu suspensie și o linie hidraulică auxiliară pentru braț tip săgeată. Împreună, aceste caracteristici formează pachetul Limited Edition Optional Pack. Cu un șasiu retractabil, excavatoarele E14 și E16 oferă performanțe ridicate, fiabilitate și durabilitate superioare, iar comenzile hidraulice line oferă mișcări precise și cicluri de lucru scurte. Excavatorul E14, echipat cu o cabină încălzită, are o greutate operațională de 1.500 kg și o adâncime de săpare de maximum 2.301 mm.E16 oferă posibilitatea alegerii brațului tip săgeată: standard și versiunea lungă.

Echipat cu o cabină încălzită, modelul E16 are o greutate operațională de 1.744 kg și o adâncime de săpare maximă de 2.422 mm, iar cu braț lung, adâncimea de săpare ajunge la 2.602 mm.

Ridicarea și plasarea obiectelor grele se face ușor, pentru că modelul E14 poate ridica peste 300 kg, în timp ce modelul E16 poate ridica peste 350 kg. Mulțumită dimensiunilor compacte și greutății reduse, atât E14 cât și E16 pot fi transportate pe un trailer tractat de un camion mic sau chiar de o utilitară.

Ambele excavatoare au funcția „cylinder-over-boom“, astfel că cilindrul, amplasat deasupra brațului este protejat atunci când se lucrează în locuri înguste sau cu atașamente. Diametrul mare al cilindrilor crește puterea de rupere și capacitatea utilajului.

Conductele hidraulice auxiliare și furtunurile grupate sunt montate în interiorul brațului, pentru o protecție optimă și vizibilitate crescută. Atașamentele, care includ o gamă de cupe, de dimensiuni diferite, pentru săpare și realizare de șanțuri, frâne hidraulice, clame și burghie hidraulice, pot fi montate cu ușurință.

Ambele modele sunt dotate cu un motor în 3 cilindri Kubota D722 13,2 CP. Performanțele mari la săpare sunt îmbunătățite de stabilitatea oferită de lama de buldozer și de centrul gravitațional foarte jos. Nivelul zgomotului și al vibrațiilor este redus, confortul operatorului este mărit, iar întreținerea utilajelor este ușor de realizat. Cabina spațioasă are o ușă largă, care, împreună cu poziționarea joasă a întregii suprastructuri, oferă un acces ușor în cabină. Un panou gros de metal protejează spatele excavatorului, o caracteristică importantă pentru utilajele din flotele companiilor de închirieri, care operează în demolări sau construcții. Alte caracteristici care contribuie la durabilitatea mare a excavatoarelor E14 și E16 sunt panouri de oțel laterale, protecție pentru cilindrul lamei și folosirea a trei role în sistemul de tracțiune pentru a optimiza durata de viață a șenilelor de cauciuc.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI