Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Evenimente

Bauer In House 2012

21.06.2012
Bauer In House 2012

De 25 de ani, expoziţia BAUER IN HOUSE a devenit un loc de unde se pot culege informaţii despre ultimele inovaţii din domeniul ingineriei şi tehnologiei echipamentelor pentru fundaţii speciale, unde se pot vedea în acţiune diferite maşini BAUER şi unde invitaţii se pot bucura de ospitalitatea bavareză a gazdelor.

La ediţia din acest an s-au înregistrat peste 2.200 de vizitatori din 72 de ţări din întreaga lume, cu 10% mai mulţi faţă de anul trecut, ceea ce reprezintă un real succes şi un semnal important pentru o aşteptată revigorare a activităţii în construcţii în următorii ani.

Pe parcursul celor patru zile ale expoziţiei, participanţii au putut vedea cele mai noi utilaje şi echipamente pentru foraj realizate de către firma BAUER şi de către celelalte companii din cadrul grupului. Invitaţii interesaţi au participat la colocvii pe diverse teme din domeniu sau au asistat la demonstraţiile organizate în poligonul de încercări de la fabrica din Aresing, localitate vecină cu Schrobenhausen, unde se află sediul central al companiei.

Firma mamă, BAUER Maschinen, a expus pentru prima dată utilajele de foraj pentru piloţi din seria BG conform noului concept, prin care acestea se realizează în două game distincte, în funcţie de clienţii cărora se adresează: ”Value Line” şi ”Premium Line”.

Maşinile BG din seria ”Value Line” sunt destinate în exclusivitate forajului pentru piloţi cu bară telescopică de tip Kelly.

Acestea au anumite caracteristici specifice, precum mastul mai înalt, pentru a permite foraje la adâncimi mai mari; axa de foraj mai depărtată de mast pentru a permite foraje la diametre mai mari; trolii cu forţă de tragere mărită; un randament sporit al motorului diesel de antrenare

Din această gamă au fost expuse modelele: BG 20 H, cu un ciocan pneumatic multiplu (MHD), care a putut fi văzut şi în lucru la Aresing; BG 26, cu sistem de bare Kelly pentru 36 m şi o cupă de foraj de Ř 2.100 mm, precum şi modelul BG 30, cu sistem de bare Kelly pentru 36 m şi o cupă de foraj de Ř 2.300 mm.

 

Maşinile BG din seria ”Premium Line” cuprind utilajele de foraj multifuncţionale, pentru aplicaţii diverse din domeniul tehnologiilor pentru fundaţii speciale, cum ar fi:

 • forajul standard cu bară Kelly (cu sau fără tuburi de protecţie);
 • forajul cu burghiu cu melc continuu (CFA);
 • forajul cu burghiu cu melc continuu tubat (CCFA) - cu cap dublu de rotire;
 • foraj fără scoaterea la suprafaţă a materialului, care este presat în pereţii găurii (FDP);
 • foraj prin care materialul forat este amestecat cu suspensia de ciment (CSM şi SMW);
 • forajul pentru piloţi de balast cu vibratoare de adâncime;
 • foraje pentru pereţi diafragmă, prin ataşarea de unităţi de frezare.
Din această gamă au fost expuse:
 • BG 20 H echipat cu un vibrator de adâncime TR 17 şi sistem de alimentare cu pietriş, pentru execuţie de piloţi de balast;
 • BG 30 echipat cu burghiu cu melc continuu de Ř770 mm pentru adâncime de 17,5 m;
 • BG 39 (133 t) echipat cu sistem de bare Kelly pentru 36 m şi o cupă de foraj de Ř1650 mm, cu oscilator BV 2000;
 • BG 46 (176 t) echipat cu cap de rotire ce permite antrenarea în sensuri diferite a burghiului cu melc continuu şi a tubului de de foraj cu diametru exterior de 880 mm.

Tot BAUER Maschinen a expus o macara MC 64 specială, cu unităţi de frezare CBC25, concepute pentru lucrul în spaţii cu înălţime limitată de maxim 5 m.

Toate firmele componente ale grupului BAUER au fost prezente în expoziţie cu cele mai semnificative dintre ultimele realizări.

RTG Rammtechnik GmbH a prezentat utilajul pentru palplanşe RG19T, cu mast telescopic şi cu capul vibrator MR 150 AVM, dar şi noul utilaj multifuncţional RG18S, cu mast fix, echipat în expoziţie cu cap dublu de rotire, ce antrenează un echipament special de foraj pentru piloţi, în sistem ”soil mixing”, în care coloana de foraj şi coloana pentru amestec se rotesc în sensuri diferite.

PRAKLA Bohrtechnik a prezentat noul utilaj universal de foraj pentru puţuri RB 15, cu sistem de rulare pe şenile. Maşina are ca particularitate posibilitatea de foraj cu mastul înclinat până la 45°, situaţie importantă pentru forajele de explorări minerale.

KLEMM Bohrtechnik a expus cinci instalaţii de foraj echipate pentru diferite aplicaţii- KR 709-2 şi KR 704-1E pentru foraje de micropiloţi şi modelele KR 801-3FS, KR806 3F, KR807- 7F, KR 909-1 pentru foraje de micropiloţi şi pentru ancore

Ca o noutate, KLEMM a prezentat pe una dintre maşini un echipament pentru prelevare de probe pentru studii geotehnice.

Au fost prezente de asemenea în expoziţie cu cele mai noi realizări firmele:

 • ABS Trenchless cu echipamente de foraj orizontal de subtraversare şi pentru înlocuirea conductelor vechi;
 • HAUSHERR System Bohrtechnik cu maşina HSB 3000 cu ciocan de fund, pentru foraje în cariere;
 • FAMBO şi PILECO cu echipamente pentru bătut piloţi metalici şi palplanşe.
 • MAT cu instalaţii de preparare şi injecţie a fluidelor de foraj.

 

Pentru a înţelege mai bine atmosfera expoziţiei puteţi accesa website-ul BAUER, la adresa: http://www.bauer.de/en/bma/exhibition/

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI