Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sisteme de rulare

Berco prezintă Robustus

18.06.2012
Cornelia Rotaru
Berco prezintă Robustus

Cu o experienţă de aproape 90 de ani, timp în care au fost realizate nenumărate studii şi cercetări în domeniul sistemelor de rulare, producătorul mondial Berco oferă în prezent produse a căror calitate este recunoscută pe patru continente.

Mai mult decât atât, Berco este, din punctul de vedere al volumului de producţie, cel mai mare fabricant de sisteme de rulare, producătorii de top nelipsind din portofoliul său.

Robustus

Robustus (ROtating BUShing Track Undercarriage System) este numele noului sistem de tren de rulare cu bucşe rotative produs de Berco. Mai mult de 50% din costurile de întreţinere de pe parcursul vieţii unui buldozer pe şenile sau a unui încărcător se datorează întreţinerii trenului de rulare şi reparaţiilor, iar creşterea duratei de viaţă a componentelor trenului de rulare este cea mai indicată strategie pentru a reduce costurile operaţionale. Caracteristica principală a noului sistem sunt bucşele rotative. În cazul unui echipament dotat cu un tren de rulare tradiţional, lanţurile şenilelor glisează către suprafaţa externă a bucşei pe parcursul unei operări normale, ceea ce provoacă uzură pentru lanţuri şi bucşe. Cu noul sistem, bucşa se roteşte la contactul cu lanţul, reducând nivelul de fricţiune şi uzura dintre bucşă şi lanţ ceea ce asigură o durată de viaţă mai lungă. În consecinţă, nu mai este necesară întoarcerea bucşelor şi a pinilor şi înlocuirea segmentelor de lanţ pe toată durata de viaţă a trenului de rulare.

O amprentă mai lată a şenilei conferă o suprafaţă de deplasare mai extinsă, echilibrând uzura pentru toate componentele şi eliminând fricţiunea de la contactul dintre lanţ şi role şi dintre lanţ şi rola dinţată de ghidare. Ranforsarea componentelor metalice îmbunătăţeşte şi stabilitatea, rezultând astfel o amortizare a vibraţiilor şi a zgomotelor. În plus asigură o deplasare confortabilă şi un control superior asupra utilajului în timpul operării.

Noul sistem este complet compatibil cu dimensiunile actuale şi componentele standard, astfel că utilajele mai vechi pot fi echipate cu uşurinţă cu Robustus pentru a creşte nivelul de productivitate  şi durata de viaţă a trenului de rulare. În acelaşi timp sistemul este compatibil cu noua generaţie de trenuri de rulare echipată cu legături paralele sau gemene. Sistemul inovator cu bucşe rotative ale şenilelor poate fi instalat cu uşurinţă oricând pe orice utilaj. Prin operaţiuni simple şi fără eforturi suplimentare poate fi extinsă durata de viaţă a trenului de rulare, îmbunătăţind fiabilitatea şi reducând costurile.

Produsele Berco sunt distribuite pe piaţa din România de către AROX Equipment.

www.arox.ro

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI