Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Sisteme de rulare

Berco prezintă Robustus

18.06.2012
Cornelia Rotaru
Berco prezintă Robustus

Cu o experienţă de aproape 90 de ani, timp īn care au fost realizate nenumărate studii şi cercetări īn domeniul sistemelor de rulare, producătorul mondial Berco oferă īn prezent produse a căror calitate este recunoscută pe patru continente.

Mai mult decāt atāt, Berco este, din punctul de vedere al volumului de producţie, cel mai mare fabricant de sisteme de rulare, producătorii de top nelipsind din portofoliul său.

Robustus

Robustus (ROtating BUShing Track Undercarriage System) este numele noului sistem de tren de rulare cu bucşe rotative produs de Berco. Mai mult de 50% din costurile de īntreţinere de pe parcursul vieţii unui buldozer pe şenile sau a unui īncărcător se datorează īntreţinerii trenului de rulare şi reparaţiilor, iar creşterea duratei de viaţă a componentelor trenului de rulare este cea mai indicată strategie pentru a reduce costurile operaţionale. Caracteristica principală a noului sistem sunt bucşele rotative. Īn cazul unui echipament dotat cu un tren de rulare tradiţional, lanţurile şenilelor glisează către suprafaţa externă a bucşei pe parcursul unei operări normale, ceea ce provoacă uzură pentru lanţuri şi bucşe. Cu noul sistem, bucşa se roteşte la contactul cu lanţul, reducānd nivelul de fricţiune şi uzura dintre bucşă şi lanţ ceea ce asigură o durată de viaţă mai lungă. Īn consecinţă, nu mai este necesară īntoarcerea bucşelor şi a pinilor şi īnlocuirea segmentelor de lanţ pe toată durata de viaţă a trenului de rulare.

O amprentă mai lată a şenilei conferă o suprafaţă de deplasare mai extinsă, echilibrānd uzura pentru toate componentele şi eliminānd fricţiunea de la contactul dintre lanţ şi role şi dintre lanţ şi rola dinţată de ghidare. Ranforsarea componentelor metalice īmbunătăţeşte şi stabilitatea, rezultānd astfel o amortizare a vibraţiilor şi a zgomotelor. Īn plus asigură o deplasare confortabilă şi un control superior asupra utilajului īn timpul operării.

Noul sistem este complet compatibil cu dimensiunile actuale şi componentele standard, astfel că utilajele mai vechi pot fi echipate cu uşurinţă cu Robustus pentru a creşte nivelul de productivitate  şi durata de viaţă a trenului de rulare. Īn acelaşi timp sistemul este compatibil cu noua generaţie de trenuri de rulare echipată cu legături paralele sau gemene. Sistemul inovator cu bucşe rotative ale şenilelor poate fi instalat cu uşurinţă oricānd pe orice utilaj. Prin operaţiuni simple şi fără eforturi suplimentare poate fi extinsă durata de viaţă a trenului de rulare, īmbunătăţind fiabilitatea şi reducānd costurile.

Produsele Berco sunt distribuite pe piaţa din Romānia de către AROX Equipment.

www.arox.ro

Anul XIII, nr. 152, oct 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI