Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Stivuitoare

MX-X – pe drumul spre succes, cu inteligenţă şi ergonomie

Stivuitoare MX-X

21.06.2012
MX-X – pe drumul spre succes, cu inteligenţă şi ergonomie

MX-X de la STILL este un stivuitor de comisionat care urmează drumul succesului spre depozitul viitorului.

Noua generaţie de stivuitoare MX-X, nu doar că a devenit mai inteligentă şi oferă flexibilitate maximă, dar excelează şi în privinţa confortului şi siguranţei, făcând oricărui operator o impresie deosebită.

Inteligenţă

OPTISAFE oferă stivuitorului un al şaselea simţ cu care se orientează în depozit. Poate naviga până la 255 de rute programabile cu un singur cititor; şi cu siguranţă va găsi drumul de întoarcere. Stivuitorul ştie în orice moment unde se află în depozit şi toate obstacolele pe care le poate întâmpina. Acest lucru este posibil datorită unui sistem de radioghidare, pe bază de transpondere instalate în pardoseală. Dispozitivele sunt uşor de instalat în pardoseala depozitului, cu ajutorul unei bormaşini standard. După montarea dispozitivelor, sistemul este programat direct de pe electrostivuitor. Dacă planul depozitului se schimbă, de exemplu, prin extensii ale culoarelor sau modificarea funcţiilor în interiorul culoarelor, dispozitivele pot fi reprogramate şi noua topologie este salvată în sistemul de comandă al stivuitorului. Aceasta înseamnă că, odată ce sistemul este instalat, acesta rămâne flexibil la schimbări ulterioare. Un efect care dă rezultate: flexibilitate maximă oferită de un sistem deschis, ce permite reacţii rapide la orice schimbări în procesul companiei, care duc la schimbarea planului depozitului.

Şi, pe lângă talentul său de orientare, pentru MX-X şi viteza contează. Accesorii speciale, precum senzorul de sarcină, permit accelerarea mişcărilor auxiliare cu până la 30% atunci când furca nu este încărcată. Aceasta duce la o creştere cu 5% a cifrei de afaceri.

Dacă stivuitorul este echipat şi cu un senzor al greutăţii sarcinii, stivuitorul se va deplasa întotdeauna cu viteza maximă posibilă fizic, în funcţie de greutatea sarcinii şi înălţimea la care este ridicată. Aceasta face posibilă o creştere de până la 15% a cifrei de afaceri.

Eficienţă şi sustenabilitate

Iniţiativele globale de a reduce emisiile de CO2 pe plan mondial vor face ca nivelul de emisii al dioxidului de carbon generat de către maşini să fie un criteriu esenţial pentru clienţii care cumpără acest tip de echipament. Prin urmare, emisia de CO2 devine un factor competitiv care trebuie analizat serios. Cu sistemul său de eficienţă STILL Blue-Q, o opţiune inteligentă pentru economie şi responsabilitate economică, MX-X este capabil să economisească până la 10% din energia electrică necesară, în funcţie de echipament, de modul de operare şi de profilul aplicaţiei. Cu mesajul de bază „Blue-Q = IQ” STILL punctează beneficiile sistemului: uzură redusă, durată de viaţă mai mare a bateriei şi mai puţine cicluri de încărcare în timpul operării.

În mod similar cu un şofer care anticipează condiţiile de trafic pentru a face economie de combustibil, sistemul reacţionează la diverse moduri de conducere. Sistemul Blue-Q, care este disponibil nu doar pentru MX-X, dar şi pentru o gamă largă de stivuitoare, reduce considerabil emisiile de CO2 produse de motostivuitoare sau, indirect, pentru procesele de generarea a energiei electrice necesare electrostivuitoarelor.

Aplicabilitate

Schimbarea demografică, de exemplu faptul că îmbătrânim şi că trebuie să muncim mai mult, ne va afecta profund munca. În special muncitorii în vârstă au nevoie de locuri de muncă ergonomice - mai ales pe stivuitoarele de depozit. Cabina modelului MX-X nu este doar iluminată corespunzător şi spaţioasă, dar oferă şi multe funcţii de sporire a confortului, care cresc eficienţa muncii. Unele dintre aceste caracteristici sunt capitonarea stâlpilor şi barierelor, capitonarea panoului frontal în zona genunchilor, grad crescut de confort al scaunului şi ajustarea orizontală a acestuia, scaun articulat cu spătar şi suspensii eficiente. Stivuitorul oferă ergonomie excelentă şi pentru comisionarea comenzilor. O barieră laterală înclinată permite operatorului să ajungă departe pe raft pentru ridicarea mărfurilor şi elimină stresul exercitat asupra spatelui operatorului.

Un ventilator cu două trepte permite răcorirea operatorului în condiţii grele de lucru. Lamelele ajustabile dirijează silenţios fluxul de aer în direcţia dorită. Un operator calm lucrează într-un utilaj răcoros. Sistemul de răcire activă cu termostat controlează automat ventilatoarele din compartimentul operatorului. Beneficiul nu este doar pentru mediu, dar şi pentru operator: oriunde nu este nevoie de răcire în circuitul de răcire sofisticat, ventilatoarele sunt oprite pentru diminuarea nivelului de zgomot.

Siguranţă

Siguranţa la locul de muncă se află pe primul loc când vine vorba de clienţi. Probabil că accidentele la locul de muncă nu sunt complet evitabile, dar, cu puţin ajutor, acestea pot fi prevenite în mod eficient. Un traseu clar pentru MX-X necesită o vedere clară: farurile inovatoare cu LED-uri iluminează foarte bine rafturile. Iluminarea bună, acolo unde este nevoie de ea, ajută şi la reducerea nivelelor de iluminare acolo unde nu este nevoie - în beneficiul mediului. Necesitatea privirii înapoi nu trebuie să fie un motiv de iritare - dimpotrivă: două camere de luat vederi, montate în spatele cabinei, oferă o vedere panoramică de 180° în spate.

Cu MX-X clienţii pot să dirijeze în mod eficient fluxul materialelor, dar, în acelaşi timp, operatorul şi mediul au de câştigat datorită acestui „explorator inteligent” – aceasta este calea către viitorul intralogisticii.

www.still.ro

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI