Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Intermat 2012

Noutăţi de la JCB

21.06.2012
Ema Stancu
Noutăţi de la JCB

Anul acesta la Intermat standul producătorului britanic JCB a fost construit pe ideea: Încredere şi Parteneriat. Aici vizitatorii au fost întâmpinaţi de specialiştii JCB şi de o gamă impresionantă de utilaje din noile serii, concepute pentru a maximiza productivitatea şi eficienţa.

Sistemul telematic LiveLink a suscitat un real interes din partea celor prezenţi la stand, acesta urmând să facă parte din dotarea standard a 80% din produsele vândute în Europa, compania crescând progresiv numărul de echipamente şi ţări care sunt acoperite de acest sistem. De la începutul anului 2012, buldoexcavatoarele JCB 3CX şi 4CX, telehandlerele telescopice cu motor lateral şi excavatoarele pe pneuri şi şenile au fost dotate cu sistemul LiveLink. Acest sistem le oferă clienţilor informaţii despre locaţia utilajelor în timp real, transmite alerte anti-furt care avertizează utilizatorul prin email sau sms în cazul mutării neautorizate a utilajului.

Noul buldoexcavator 1CX

JCB a înnoit complet modelul 1CX, cel mai mic membru al renumitei sale game de buldoexcavatoare, care are acum un alt aspect, braţe de încărcare mai lungi, o opţiune de extindere a braţului de  săpare, dispozitive de servo control şi un nou sistem de management al puterii.

Modelul 1CX beneficiază de cel mai nou design, adoptat la nivel corporativ de JCB şi include finisaje noi pentru plafonul cabinei, lumini de lucru îmbunătăţite şi o cutie de viteze electrică robustă. Noile braţe ale sistemului de încărcare sunt cu 100 mm mai lungi şi permit ridicarea sarcinii la o înălţime maximă de 2,59 m, pentru o încărcare mai uşoară a basculantelor sau a dumperelor de pe şantiere.

În partea din spate, opţiunea de extindere a braţului de săpare adaugă până la o jumătate de metru la raza de săpare, atingând o adâncime maximă de săpare de 3,05 m şi o rază maximă de acţiune de 3,9 m. Acestea permit o ridicare mai uşoară a sarcinii în camioane deoarece braţul de excavare ajunge cu uşurinţă la centrul basculantei.

Un nou Sistem de Management al Puterii (PMS) îmbunătăţeşte performanţele, reduce din puterea motorului în momentul în care utilajul începe să sape şi creşte puterea atunci când se încarcă dintr-o grămadă cu cupa frontală.

Cabină îmbunătăţită

Dispozitivele de control Servo, disponibile opţional pentru partea excavatorului, conferă operatorului un control mult mai bun cu mai puţin efort şi elimină necesitatea de a se apleca spre faţă atunci când se lucrează cu excavatorul din spate. Pe lângă faptul că sistemul este mai productiv, acesta elimină postul de manete, creând mai mult spaţiu pentru operator, în special în jurul picioarelor. Clienţii pot alege între diferite moduri de control, fie SAE+, fie ISO+ folosind comutatorul opţional, pentru a se adapta stilului de lucru al fiecărui operator şi pentru ca acesta să se acomodeze cât mai rapid cu utilajul.

Din moment ce postul de manete a fost eliminat, există mult mai mult spaţiu pentru picioare, iar operatorul nu mai este nevoit să se aplece în faţă pentru a săpa. Modelul 1 CX este dotat de asemenea cu un scaun îmbunătăţit, creând un spaţiu suplimentar pentru picioare de 50 mm, ceea ce oferă operatorului posibilitatea de a se face comod mult mai uşor şi să întoarcă scaunul pentru operarea excavatorului. Funcţiile auxiliare pot fi de acum controlate prin comutatoare opţionale proporţionale de pe manetele servo, mai degrabă decât din pedalele de picior, oferind un control mai precis şi reducând oboseala pentru operator. Cabina beneficiază de comutator cu imagini gravate cu laser, aşa cum sunt folosite şi pentru modelele 3 CX şi 4CX făcându-le mult mai evidente pentru operator.

 

Specificaţii tehnice pentru modelul 1 CX în dotare standard

• Putere motor            50 CP /37 kW

• Greutate operaţională          între 2.850 kg

            şi 2.950 kg în

            funcţie de tipul cabinei.

• Înălţimea maximă

de încărcare (faţă)      2,59 m

• Adâncime maximă de săpare

(spate cu opţiunea de

extindere a braţului)   3,05 m

• Capacitate maximă faţă       600 kg

• Forţa de rupere a cupei frontale      23,1 kN

• Forţa de rupere

a cupei excavatorului  15,5 kN

 

Noutăţi JCB la Intermat 2012

• Reducerea consumurilor cu valori de până la 24% faţă de variantele constructive anterioare, scăderi ce pot fi observate în special la noua gamă JS

• Noul încărcător pe roţi 457 – consum mai scăzut de combustibil, o putere mai mare a motorului

• Noua linie de încărcătoare compacte

• Platforme aeriene de mare capacitate montate pe noile telehandlere

• Linia tradiţională de mini-încărcătoare este completată cu modelul 8026 CS

• Noua gamă de cilindri compactori ce oferă o productivitate mai mare

• Buldo-excavatorul 1CX

• Sistemul telematic de control original JCB LiveLink este acum inclus în dotarea standard pentru 80% din utilajele producătorului britanic

• Noua gamă de ciocane hidraulice JCB, mult mai puternică şi mai eficientă

• Noua generaţie de sisteme de cuplare/decuplare rapidă a echipamentelor de lucru.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI