Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Zaxis-5

Productivitate sporită, consum redus

Zaxis-5, productivitate şi consum redus

18.06.2012
Mariana Pătru
Productivitate sporită, consum redus

Odată cu lansarea gamelor de utilaje Zaxis-5, Hitachi oferă clienţilor săi mai multă siguranţă, performanţe superioare, o productivitate ridicată şi un consum redus de combustibil.

Noua serie Zaxis îndeplineşte cele mai recente norme de poluare Stage IIIB fără a compromite productivitatea şi eficienţa utilajelor pe şantierele de construcţii. Utilajele au fost echipate cu filtre pentru captarea noxelor eliberate de motor, care sunt automat arse datorită catalizatorului de oxidare şi reducerii temperaturii de evacuare. Pe lângă reducerea nivelului de emisii, sistemul Auto Shut-Down contribuie la prevenirea consumurilor excesive de combustibil şi reduce nivelul de zgomot din cabină.

Noul sistem hidraulic original patentat TRIAS

Hitachi a conceput noul sistem hidraulic original patentat TRIAS, care oferă economii importante de combustibil respectând noile standarde de emisii. Cu ajutorul acestui sistem şi al celor mai noi tehnologii electronice s-a obţinut în modul de lucru PWR un consum redus cu 9% comparativ cu modul de lucru P utilizat la seria precedentă de excavatoare Zaxis, menţinând în acelaşi timp un nivel ridicat de productivitate. În plus, prin utilizarea modului de lucru ECO este posibilă o reducere a consumului cu 18%.

Sistemul hidraulic convenţional (HIOS III) efectuează operaţiuni combinate de lucru furnizând ulei hidraulic prin utilizarea a două pompe. Acesta este distribuit pentru ambele pompe prin intermediul unor supape de presiune, din cauza acestora pe circuitul hidraulic putând să apară pierderi de presiune. Noul sistem hidraulic TRIAS este echipat cu trei pompe care furnizează o cantitate suficientă de ulei sub presiune fiecărui mecanism, obţinându-se astfel o eficienţă hidraulică sporită şi un consum redus de combustibil. Astfel, au dispărut supapele de presiune, deci şi pierderile inerente.

Arm Recirculation Cancel System (pentru o viteză a braţului mai mare)

Un utilaj care lucrează rapid, cu precizie şi fără întreruperi este visul oricărui operator. Din acest motiv, au fost dezvoltate noi tehnologii, special proiectate pentru noua generaţie de excavatoare Zaxis-5.

Noul sistem hidraulic auxiliar, ca şi alte sisteme hidraulice, permit creşterea vitezei de rotire a braţului când sarcina din cupă este mică. Puterea a crescut la noua generaţie cu 10 procente pentru a furniza performanţe de excavare mai bune şi o mai mare putere la ridicare. Versatilitatea noii game de excavatoare Hitachi este pusă în valoare şi de sistemul electronic de comandă şi control al accesoriilor de lucru. Acesta poate înregistra până la 11 moduri de lucru, pentru o mai bună utilizare a diferitelor accesorii. Arm Recirculation Cancel System permite uleiului sub presiune aflat în camera pistonului cilindrului ce acţionează braţul să fie evacuat parţial pe circuitul de ieşire pentru creşterea vitezei de lucru a utilajului atunci când încărcătura este redusă. De asemenea, eficienţa sistemului hidraulic este diminuată atunci când volumul uleiului sub presiune din camera pistonului este mare. Astfel, pentru a putea opri redistribuirea lichidului la presiune ridicată dintr-o cameră a pistonului în cealaltă, Hitachi a folosit pentru noua serie de utilaje Zaxis-5 un circuit adiţional de evacuare directă spre rezervorul hidraulic a lichidului  suplimentar, generator de suprapresiune. Presiunea este controlată în acest sistem suplimentar de evacuare cu ajutorul unui drosel de cale ce blochează evacuare atunci când se ajunge la o presiune de lucru prestabilită. Acest sistem a fost implementat şi la nivelul cilindrilor implicaţi în funcţionarea cupei de încărcare.

În timpul balansului braţului mic (mânerului), dar şi în timpul operaţiunilor de ridicare a braţului, fluxul în exces de ulei sub presiune din tija cilindrului de acţionare a braţului este direcţionat spre camera de împingere a tijei cilindrului braţului mic, pentru a creşte viteza de mişcare a braţului. În timpul coborârii braţului, uleiul sub presiune din camera inferioară a cilindrului de acţionare este distribuit spre camera de extindere a cilindrul, lichidul hidraulic din pompă fiind utilizat astfel eficient pentru mişcarea braţului mic.

Pentru a monta uşor accesorii de lucru care necesita un debit de lichid mai mare, utilajele din noua serie ZAXIS sunt echipate cu supape de control cu două distribuitoare adiţionale. Utilizând tehnologii de nouă generaţie şi sisteme originale, Hitachi a creat o gamă de utilaje cu o productivitate maximă, care consumă puţin şi care oferă costuri de exploatare reduse, toate acestea traducându-se în economie de timp şi bani pentru utilizator.

Powertek Group

www.powertek-company.ro

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI