Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Manitou Group

„The Festival”

„The Festival” Manitou Group

21.06.2012
Dan Pavel – Huelva, Spania
„The Festival”

Manitou Group, marele absent al expoziţiei INTERMAT – Paris, a decis să organizeze propria sa expoziţie. Argumentând faptul că suprafaţa expoziţională oferită în cadrul INTERMAT nu putea să ofere cadrul propice pentru a arăta valenţele şi puterea grupului, MANITOU a organizat un eveniment extern, complet nou în regiunea Punta Umbria din sudul Spaniei.

Prin amploarea demonstraţiilor şi prezentărilor, prin cei peste 1.000 de invitaţi din 80 de ţări (clienţi, dealeri, importatori, furnizori, bancheri, analişti, jurnalişti, etc.), The Festival, aşa cum a fost numit oficial, a deschis o pagină inedită în istoria manifestărilor de acest tip.

Pentru cazarea tuturor invitaţilor, grupul francez a închiriat un grup de trei hoteluri, de fapt un adevărat resort turistic,  blocând mai bine de jumătate din bulevardul din faţa acestora pe distanţă de un kilometru. Suprafaţa expoziţiei ad-hoc a însumat în final 12.000 mp, ilustrând prin puncte distincte de prezentare cele cinci valori corporative ale Manitou: Leadership, Orientare spre client, Anticipare, Diferenţă şi Responsabilitate.

Organizarea Festivalului a fost realizată sub forma unor platouri de filmare, actorii principali fiind utilajele reprezentative ale mărcilor grupului, dar şi invitaţii. Jean Cristophe Giroux, preşedintele în exerciţiu al grupului, în cadrul unei conferinţe ce a avut loc chiar în debutul primei zile a evenimentului, a început speech-ul său adresându-se sălii, cu braţele larg deschise: „Manitou, it’s you“.

Grupul Manitou a pornit ca o afacere de familie, în prezent însumând 3.200 de angajaţi, cinci branduri, 1.400 de dealeri, utilajele fiind produse în cadrul a opt fabrici, din care 4 în Franţa, 3 în Statele Unite şi una în Italia. Revenirea economică şi creşterea puternică a vânzărilor în anul 2011 au fost de asemenea un motiv de sărbătoare pentru toţi cei prezenţi.

Spectacolul utilajelor din timpul zilei a fost continuat seara cu o reprezentaţie dată de principalele grupe de utilaje, care au dansat alături de actori şi au participat la crearea unor momente clasice din filme de acţiune sau au luptat în arenă în rol de tauri (în final, toreadorul s-a declarat învins).

Opţiune mai bună este prezentarea celor cinci zone ale expoziţiei create special pentru a explica mai bine, într-un spaţiu informal, valorile grupului dar şi a testa pe spaţii special amenajate calităţile celor mai noi generaţii de utilaje de la Manitou.

Leadership

Cunoaşterea foarte bună a pieţei şi capacitatea de a face faţă oricăror exigenţe în domeniu permite Grupului să ofere o soluţie completă de „maşini/accesorii/servicii”, relevantă pentru nevoile clientului. Acest lucru este posibil datorită gamei vaste de produse de care compania dispune: echipamente pentru depozite, telehandlere fixe sau rotative, stivuitoare electrice sau termale, stivuitoare montate pe camion, mini-încărcătoare, încărcătoare articulate, etc. De la etapa de proiectare până la cea ce livrare a echipamentului, echipele Manitou Group acordă o importanţă deosebită calităţii. Acest lucru este posibil prin utilizarea exclusivă a componentelor de cea mai bună calitate şi prin verificarea atentă a tuturor celor 100 de repere de control ale echipamentelor pe tot parcursul procesului de asamblare.

Distribuţia şi calificarea reţelei de dealeri şi service-uri cu acoperire la nivel mondial oferă utilizatorului satisfacţia de a avea un utilaj permanent disponibil pentru lucru. Instruirea tehnicienilor pentru serviciile de post-vânzare, viteza cu care sunt livrate piesele de schimb şi documentaţia oferită oferă imaginea unei companii care se află în serviciul clienţilor non-stop.

Orientare spre client

„Festivalul” a reprezentat o oportunitate în plus pentru a împărtăşi idei cu toţi partenerii  (clienţi, dealeri, oameni de vânzări, furnizori, etc.) şi de a asculta opinia acestora privind modalităţile de utilizare a echipamentelor în prezent, astfel înţelegând mai bine cum trebuie să funcţioneze suportul logistic de care aceştia au nevoie pe viitor.

De regulă,  modificările sau produsele în sine sunt realizate conform cerinţelor exprimate de către clienţi.

Iată şi câteva exemple practice: când utilizatorii au solicitat o capacitate de lucru mai mare, a fost creată platforma tot-teren articulată 160ATJ, echipată cu o nacelă care poate susţine trei persoane. Dacă s-au cerut mai multe accesorii pentru fiecare echipament în parte, imediat Gehl şi Mustang au dezvoltat o gamă mai vastă de accesorii. Odată cu orientarea pieţei spre echipamente compacte, uşor de folosit, inginerii de la Manitou au creat telehandlerul compact MT 625.

În acest spaţiu a apărut şi ideea creării unui club al experţilor în construcţii la nivel mondial şi unul al clienţilor Manitou.

Clienţii Manitou acum nu mai primesc un utilaj, ci soluţii complete, ce includ ajutor în achiziţionarea produselor sau  suport în perioada de reglare a echipamentului prin intermediul unui contract de întreţinere.

Anticipare

Oferirea echipamentului potrivit cu configuraţiile potrivite, adaptate nevoilor cumpărătorului include şi protecţia mediului înconjurător. Atunci când echipamentele sunt utilizate în mod corect, costurile de întreţinere şi procesarea pieselor de schimb sunt reduse. Oferirea de soluţii adaptate cerinţelor actuale ale clienţilor, presupune o economie de timp şi sporirea productivităţii în timp ce consumul este redus. Au fost expuse trei noi concepte futuriste: un stivuitor cu catarg, un telehandler cu şasiu fix şi o platformă autopropulsată. Anticiparea trend-urilor în design şi dezvoltarea produselor implică de asemenea ascultarea clienţilor, înţelegerea cerinţelor lor şi oferirea unei ergonomii optimizate şi inovatoare.

Pieţe diferite

Echipele Manitou dezvoltă soluţii adaptate nevoilor specifice fiecărui client. Acest lucru este valabil în special pentru noile pieţe  în care grupul a identificat oportunităţi de dezvoltare aşa cum este cazul minelor sau a carierelor, aplicaţiilor de mediu şi piaţa carburanţilor acolo unde oferă soluţii specifice de echipamente/accesorii.

Faptul că sunt luate în considerare caracteristicile şi nevoile la nivel local prin adaptarea soluţiilor reprezintă unul dintrre punctele forte ale grupului.Un telehandler cu o înălţime de lucru de 14 m şi o capacitate de încărcare de 4 tone nu va fi configurat în acelaşi mod pentru clienţii care lucrează în nordul Europei aşa cum va fi pentru cele care lucrează în Australia sau Africa de Sud.

Responsabilitate

Indiferent de locul în care operează, oriunde în lume, fiecare din produsele Grupului este creat în concordanţă cu standardele de siguranţă internaţionale şi oferă acces la punctele de întreţinere şi componente în condiţii de siguranţă totală. Grupul împărtăşeşte cerinţele IPAF.

Gama vastă de produse, pieţele diferite şi acoperirea geografică permit Grupului Manitou şi reţelei sale de dealeri să limiteze riscurile.

Atunci când situaţia o impune, grupul apelează la know-how-ul recunoscut al partenerilor săi care garantează o calitate înaltă şi  produse fiabile, principii conforme şi cu valorile grupului.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI