Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Wirtgen Auto-Pilot

Control 3D complet automat pentru finisoarele mici de beton cu cofraj glisant

Wirtgen Auto-Pilot - Control 3D complet automat

17.07.2012
Control 3D complet automat pentru finisoarele mici de beton cu cofraj glisant

Wirtgen lansează un sistem inovator de control 3D pentru finisoarele cu cofraj glisant SP 15 și SP 25. Sistemul AutoPilot de la Wirtgen este un sistem de control al mașinii ușor de folosit și economic, utilizat pentru profile din beton monolit, cum ar fi borduri, canale sau parapeți de siguranță, în aplicații offset. Sistemul pe bază de GPS garantează o precizie superioară și eficiență maximă, indiferent că este vorba de profile drepte, profile curbate complexe sau chiar profile închise, care trebuie pavate.

Funcția AutoPilot permite pavarea automată la o calitate ridicată, pe raze extrem de mici, de doar 600 mm. Sistemul de control 3D brevetat de Wirtgen conferă societăților de construcții un avantaj competitiv deosebit, deoarece se amortizează imediat și deschide noi posibilități de utilizare. Nu este necesară realizarea unui plan digital al terenului, deoarece programarea traseului profilului sau configurarea profilului se efectuează la fața locului.

Economie de timp și bani într-o multitudine de aplicații

Producția de profile de beton monolit face parte deseori din proiectele de anvergură, cum ar fi construcția de noi cartiere rezidențiale, centre comerciale sau parcuri. Sistemul AutoPilot de la Wirtgen ajută la realizarea rapidă a celor mai diverse profile, de exemplu borduri, canale, rigole, parapeți de siguranță sau alei înguste. Acesta se poate folosi cu ușurință pentru raze mici, de doar 600 mm, fără a utiliza fir de nivel. Astfel se elimină nu doar lucrările de topometrie, ce consumă mult timp și implică muncă intensă, ci și instalarea și îndepărtarea firelor de nivel, permițând firmelor constructoare să economisească bani și timp considerabil. Sistemul AutoPilot de la Wirtgen soluționează, de asemenea, în mod automat orice dificultăți apărute pe șantier, cum ar fi obstacolele de tip capace de canal.

Operare facilă: gata de folosit cât ai bate din palme

Sistemul include un computer integrat și un panou de control, ce asigură operarea intuitivă. Două receptoare GPS, montate pe mașină, comunică cu o stație GPS de referință de pe șantier. Software-ul de control al mașinii este un modul brevetat de Wirtgen.

Noul sistem de control este manevrat ușor de personalul operator, fără a fi necesară o experiență prealabilă. După amplasarea stației și laserului pe șantierul de construcții, finisorul cu cofraj glisant este mutat în poziția de pornire și direcția specificate. Parametrii sunt introduși direct în sistem cu ajutorul butonului rotativ și al tastelor funcționale de pe monitorul de control clar structurat. Meniul este explicit, iar elementele grafice reprezintă diversele profile și configurații.

Pavare complet automată, în doar șase etape

Programarea sistemului AutoPilot de la Wirtgen durează câteva minute. Într-o primă etapă, operatorul alege o configurație de pe panoul de control. Apoi introduce lungimea, lățimea și raza configurației, pentru a stabili traseul finisorului cu cofraj glisant. Punctul de pornire este stabilit în cea de-a treia etapă, apoi se determină nivelul și cota profilului. În ultima etapă operatorul stabilește panta transversală. Un senzor cu laser sau un senzor ultrasonic montat pe finisor scanează suprafața terenului, pentru a asigura controlul precis al nivelului. Apoi începe pavarea automată.

Configurațiile profilelor programate în prealabil se pot stoca și vizualiza din nou, la cerere. Operatorul deține controlul deplin în timpul întregului proces. El poate interveni oricând în operațiunea de pavaj automată, dacă este necesar, de exemplu pentru a modifica nivelul și unghiul de înclinare.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI