Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Job report

Macaralele Liebherr din nou la înălțime la Promenada Mall

Macaralele Liebherr la Promenada Mall

17.07.2012
Dan Pavel
Macaralele Liebherr din nou la înălțime la Promenada Mall

Zona Floreasca din București va cunoaște în curând o dezvoltare puternică-Floreasca City Center, un proiect al companiei austriece de dezvoltare imobiliară Raiffeisen Evolution. Floreasca City Center va avea în componență un centru comercial-Promenada Mall și două clădiri de birouri - SkyTower și FCC Office.

Centrul comercial Promenada Mall, construit între strada Barbu Văcărescu și Calea Floreasca va fi finalizat până la sfârșitul lui 2013. Clădirea principală de birouri Sky Tower este o construcție turn cu 36 de etaje și 5 niveluri subterane. Cu o înălțime de 137 metri, Sky Tower este cea mai înaltă clădire din România. FCC Office are 6 etaje și un nivel de subsol.

Lucrările de execuție ale noului centru comercial au fost încredințate grupului Strabag Austria, cea mai mare companie de construcții austriacă și una dintre cele mai mari din Europa, care activează în 35 de țări din Europa Centrală și de Est, dar și în Canada, Chile, China sau Peninsula Arabă.

Ritmul de realizare a întregului proiect a fost extrem de alert, termenele de execuție fiind urmărite cu o precizie austriacă; un rol cheie în realizarea la timp a fiecărei etape fiind jucat de ansamblul de macarale Liebherr special pregătite pentru a îndeplini funcții de ridicare specifice. Alegerea unei singure mărci de macarale nu a fost întâmplătoare, deoarece constructorul avea nevoie de garanția unei funcționări permanente, fără opriri neprevăzute. Astfel, societatea Liebherr România, unicul importator al întregii game de utilaje de ridicat a producătorului german, cu o experiență bogată pe piața locală, a putut asigura permanent un service mobil pentru a face față oricăror situații tehnice ce pot surveni pe un șantier de o astfel de complexitate.

Provocările tehnologice au fost dintre cele mai diverse, de exemplu Sky Tower, cu cei 137 de metri înălțime, a fost construit cu ajutorul a două macarale turn Liebherr care s-au ridicat odată cu acesta, fiind ancorate de el.

Permițând accesul dinspre două artere rutiere extrem de circulate: Barbu Văcărescu și Calea Floreasca, acesta este construit cu trei niveluri subterane, parterul și două etaje. Al treilea și al doilea nivel subteran sunt folosite ca un garaj subteran și pentru găzduirea camerelor tehnice. Primul nivel subteran depășește cu 1,20 m nivelul solului și ajută la susținerea conceptului arhitectural de „cutie plutitoare”. Magazinele și spațiul de retail vor fi localizate la primul nivel subteran, la parter și la primul etaj. Pe lângă zona cu restaurante  și cea de divertisment la cel de-al doilea etaj va exista și o terasă spațioasă pe acoperiș cu spațiu verde.

Numai pentru Promenada Mall au fost alocate șase macarale Liebherr, acestea lucrând fără oprire pentru transportul materialelor și turnarea betonului. Practic, macaralele în funcție de necesități au înălțimi cuprinse între 40 și 55 metri, cu sarcini de ridicare de până la 10.000 kg.

Dacă pentru construcția turnului a fost nevoie de peste 50.000 metri cubi de beton și 8.300 tone de oțel, Promenada Mall a necesitat cantități de trei ori mai mari, toate acestea trebuind să fie transportate și puse pe poziția de montaj de fiecare dintre macaralele Liebherr. Astfel, o altă caracteristică a acestor macarale s-a evidențiat pe parcursul lucrărilor de construcții: vizibilitatea foarte bună și posibilitatea poziționării exacte de către operator a sarcinii.

Promenada Mall

Viitorul centru comercial Promenada Mall va acoperi o suprafață brută de 55.000 de metri pătrați și va avea peste 120 de magazine și 1.300 de locuri de parcare subterane.

Primul etaj subteran este prima zonă comercială a centrului și va avea spații generale de vânzări, grupuri sanitare și alte spații secundare pentru personal, echipamente tehnice, deșeuri, spații de depozitare precum și puncte de acces către celelalte etaje.

Parterul va include spații generale de vânzări, grupuri sanitare și alte spații secundare pentru personal, echipamente tehnice, deșeuri, spații de depozitare, birouri administrative precum și zone de acces către celelalte etaje.

Una dintre atracțiile pregătite pentru vizitatorii noului mall va fi cascada care va curge din zona tavanului de la nivelul parterului într-un bazin de apă care va fi poziționat sub nivelul primului etaj subteran și din care apa va fi mai apoi recirculată.

La primul etaj superior se vor regăsi spații generale de vânzări, grupuri sanitare și alte camere secundare pentru echipamente tehnice, spații de depozitare și puncte de acces către celelalte etaje.

La cel de-al doilea nivel superior vor fi localizate zonele de restaurante, agrement și recreere și alte spații secundare pentru personal și administrație. Terasa care acoperă zona de agrement, spațiile verzi, fântânile și terenul de joacă vor fi localizate tot la etajul doi.

Lifturile, scările și scările rulante sunt destinate unei circulații verticale și sunt descrise în detaliu în specificațiile fiecărui sistem transportor în parte. Grupul de lifturi duplex cu designul panoramic va reprezenta un punct arhitectural de atracție

 

LIEBHERR-ROMANIA SRL

Str. Horia, Cloșca și Crișan, nr. 61-63, et. 3, birou 1-9, Otopeni, Ilfov

Tel: +4 0372 163 721

Fax:+4 0372 163 798

Site: www.liebherr.com

Mail: info.lro@liebherr.com

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI