Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Expoziții

Prezențe importante la Agriplanta

Procera și Oscar Downstream la Agriplanta

17.07.2012
Mădălina Dragomir, Gheorghe Apostol
Prezențe importante la Agriplanta

A doua ediție a expoziției internaționale Agriplanta, desfășurată în luna iunie lângă Fundulea (Călărași)  a constituit locul ideal unde s-au întâlnit adevărații profesioniști din agricultură și unde s-au pus bazele unor parteneriate durabile de business. Evenimentul s-a bucurat de prezența a peste 122 de expozanți, firme și instituții din agricultură din 8 țări și a unui număr de 6.800 de vizitatori, fermieri, specialiști, oficialități, jurnaliști.   

La ediția din acest an a Agriplanta, firma Procera Agrochemicals România SRL, cunoscut importator de pesticide, erbicide, fungicide, îngrășăminte foliare și adjuvanți, dar și producător de semințe și combustibil biodiesel a adus o serie de noutăți primite cu mult interes de către vizitatorii specializați ai expoziției. Față de evenimentele anterioare de acest gen, în acest an compania și-a extins loturile demonstrative prezentând fermierilor hibrizii de floarea-soarelui și porumb marca Genetica Procera – sub motto-ul „creăm în România pentru condițiile din România”, dar și soiuri interesante de grâu și soia.

O altă noutate a fost și prezența la stand a unui reprezentant al societății Oscar Downstream, cel mai mare distribuitor independent de motorină din România. Prezența nu a fost întâmplătoare, fiind justificată de existența unei colaborări între cele două firme. Astfel, începând cu acest an Procera și Oscar Downstream au încheiat un parteneriat de tip furnizor-client de ambele părți prin care Procera furnizează combustibil biodiesel pentru clienții Oscar Downstream, iar acesta la rândul său furnizează motorină prin intermediul stațiilor de incintă către portofoliul de clienți Procera.

„Procera și Oscar Downstream sunt două companii care în sectorul de business în care își desfășoară activitatea au avut o dezvoltare similară, adică ne-am câștigat cota proprie de piață în competiție cu firmele multinaționale, ceea ce înseamnă că la nivel de principii companiile noastre seamănă foarte mult. Această compatibilitate ne permite să realizăm un efect sinergic, prin dezvoltarea unor proiecte comune precum cele menționate anterior, din care rezultă beneficii reciproce.

Chiar și motto-urile noastre se completează unul pe altul – <<Meriți mai mult... Cere!>>, respectiv <<Simțul Valorii>> și ne sfătuim partenerii să fie conștienți de adevăratele valori pe care le merită și pe care noi le putem oferi”, a declarat reprezentantul companiei Procera.

Societatea Oscar Downstream, cu capital integral românesc, cel mai mare importator și distribuitor independent de motorină din România a fost înființată în anul 2001.

Compania a început activitatea de vânzare a carburanților în sistem vrac, obținând performanța notabilă de a prezenta pentru prima dată pieței din România conceptul de stații de incintă destinate distribuției de motorină. Portofoliul firmei numără în prezent clienți din piața achizițiilor publice cum ar fi companii regionale de transport public de călători și de marfă, utilizatori finali, regii autonome și revânzători printre care se regăsesc rețele de distribuție de carburanți.

Procera Agrochemicals România SRL

Cu o experiență de peste 11 ani pe piața din România, compania a debutat cu comercializarea de produse pentru protecția plantelor din domeniul agricol.

A doua direcție de dezvoltare a reprezentat un mare pas în evoluția companiei și un motiv de mândrie pentru toți cei implicați în proiect, constând din crearea și consolidarea departamentului de cercetare având ca obiectiv ameliorarea a două dintre cele mai importante culturi din România – floarea-soarelui și porumb.

Cercetarea reprezintă din punctul de vedere al Procera, o prioritate extrem de importantă pentru agricultura românească și din acest considerent compania a lansat pe piață material genetic adaptat condițiilor locale, linii parentale și hibrizi creați special pentru a supraviețui condițiilor din diferite zone ale țării.

În prezent, sub brandul „Genetica Procera” sunt disponibili pe piață un număr de 4 hibrizi de floarea-soarelui cu rezistență homozigotă la erbicidele sulfonilureice pe bază de tribenuron metil și totodată rezistență genetică la lupoaie (Orobanche cumana) – un parazit extrem de dificil al acestei culturi.

Ca bilanț al activității programului de ameliorare la porumb, sunt incluși în portofoliul Procera 5 hibrizi de porumb cu grupe de maturitate diferite și se lucrează la dezvoltarea rezistenței la erbicide nespecifice, pe bază de quizalofop-p-etil.

Programul AgroCredit s-a născut din dorința Procera de a susține cât mai mult agricultorul român, nu numai prin asigurarea și finanțarea input-urilor necesare desfășurării activităților sale, cât și prin asigurarea desfacerii producției agricole. Plecând în 2006 de la finanțarea unei singure culturi – rapița, în prezent programul s-a dezvoltat acoperind alte patru culturi importante: floarea-soarelui, porumb, grâu și orz.

În decursul anilor, întrezărind importanța biocombustibilului pe piața românească și totodată europeană, Procera a dezvoltat printr-un amplu proiect de investiții o fabrică de biodiesel, având la bază una din cele mai moderne și eficiente tehnologii. Finalizată la sfârșitul anului 2008, fabrica are o capacitate de producere a biodieselului de 35.000 de tone anual.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI