Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Stivuitoare

LINDE - eficiență și performanță în manipularea materialelor

Stivuitoarele Linde – eficiență și pefrormanță

15.08.2012
LINDE - eficiență  și performanță în manipularea materialelor

LINDE Material Handling GmbH, cu sediul central în Aschaffenburg – Germania, este un important producător și furnizor la nivel mondial de echipamente de ridicat și stivuit dedicate diferitelor industrii.

Spațiile de producție ale grupului LINDE Material Handling sunt prezente în Europa (Germania, Franța, Marea Britanie), Asia (China) și America de Nord (SUA).

Având o experiență de peste 50 de ani, Linde Material Handling este pe primul loc în topul producătorilor în Europa datorită transmisiei hidrostatice patentate care echipează gama de stivuitoare oferite clienților la nivel mondial. Datorită conceptului inovator de transmisie a puterii, echipamentele Linde sunt caracterizate printr-o eficiență ridicată și precizie îmbunătățită în operare.

În România, compania LINDE Material Handling este reprezentată de peste 15 ani de către societatea Elmas – specialist regional în domeniul instalațiilor de ridicat. Având calitatea de unic importator al stivuitoarelor noi marca LINDE, Elmas oferă la nivel național o gamă completă de stivuitoare dedicate diferitelor aplicații, componente hidraulice Linde Hydraulics, piese de schimb originale și soluții personalizate de intralogistică.

Pentru toate utilajele comercializate se oferă o paletă diversificată de servicii (consultanță, service cu acoperire națională, transport propriu specializat al stivuitoarelor la sediul clientului, închiriere stivuitoare, servicii de RSVTI, stoc permanent de piese de schimb), dar și de accesorii (baterii de tracțiune, stații de încărcare, anvelope industriale, diferite dispozitive de manipulare a mărfurilor).

Pentru a răspunde prompt solicitărilor de service, clienții au acces la un serviciu gratuit de Service Call Center disponibil 24/24 h, 7/7 zile.

În urma derulării unei investiții într-un stand hidraulic performant, Elmas efectuează din 2011 și lucrări de testare, verificare și reparații în domeniul hidraulic pentru pompe hidraulice, motoare hidraulice, distribuitoare mecanice, supape, valve on/off.

Produse noi LINDE lansate în 2012

Extinderea gamei de electrostivuitoare E40-E50

În completarea seriei de electrostivuitoare E20 - E50, lansată anul trecut, Linde Material Handling oferă acum noile modele E40, E45 și E50, cu o înălțime totală mai mică, dedicate lucrului în interiorul containerelor.

Aceste modele sunt utilizate în special pentru operarea în interiorul containerelor sau de companii care doresc ca stivuitoarele să aibă acces prin uși cu înălțimi joase sau în hale cu înălțime redusă. Noile modele de electrostivuitoare pentru sarcini de 4, 4,5 și 5 tone, au o înălțime totală de 2.200 mm, adică mai puțin cu 140 de mm față de modelele standard. Toate cele 3 versiuni de stivuitoare au un centru de greutate de 600 mm. În plus, pentru modelul Linde E50 se poate opta pentru 2 variante standard în funcție de centrul de greutate: 500 și 600 mm.

Pentru modelele Linde E40 și E45, poate fi utilizat un catarg triplex cu o înălțime maximă de ridicare de 4.225 mm, iar pentru modelul E50 se atinge o înălțime de 3.925 mm cu un catarg triplex.

Un accent deosebit s-a pus și pe design-ul ergonomic al stivuitoarelor  pentru o operare facilă. Ca și în cazul altor modele, aceste noi versiuni de electrostivuitoare pentru containere dispun la bord de un redresor Linde (opțional) pentru o încărcare ușoară a bateriei și de un sistem activ de ventilație a eventualelor scăpări de gaze ale bateriei.

Sistem de asistență împotriva coliziunilor

Pentru  a evita deteriorarea bunurilor sau a clădirilor în timp ce stivuitoarele se deplasează cu spatele și de asemenea pentru a reduce riscul de accidente, Linde Material Handling a dezvoltat un sistem de monitorizare a spațiului din spatele stivuitorului, ca un opțional pentru client. Operatorul este avertizat în cabină cu semnale vizuale și acustice în momentul în care apar obiecte în  raza de monitorizare. Dacă situația devine periculoasă, sistemul reduce automat viteza de deplasare a stivuitorului. Sistemul de monitorizare al spațiului din spatele stivuitorului este format din două unități, fiecare având integrați 6 senzori. De asemenea, există și un modul central care este format din emițătoarele de semnal acustic și vizual. Senzorii scanează și monitorizează spațiul aflat în spatele stivuitorului, subdivizat în trei zone, similar cu sistemele  de asistență la parcarea cu spatele montate pe autoturisme. La cerere se poate monitoriza și spațiul lateral stivuitorului.

Extinderea gamei de accesorii pentru logistică

Prin lărgirea gamei de accesorii pentru logistică, clientul poate selecta o soluție individuală, care se potrivește aplicației dorite. În funcție de condițiile de operare, dimensiunile culoarelor de acces și tipul încărcăturilor, Linde oferă o paletă completă de dispozitive. De la cărucioarele cu cadru C fără sisteme de ridicare și încărcare a paleților până la variantele echipate cu sistem de ridicare hidraulic sau electrohidraulic și 4 roti de viraj. Un cărucior poate transporta sarcini între  600 și 2.000 kg.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI