Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Intermat 2012

Noile tehnologii Case

Noile tehnologii Case

15.08.2012
Ema Stancu
Noile tehnologii Case

Case Construction Equipment a aniversat 170 de excelență în inginerie și inovație în cadrul expoziției Intermat  2012. Noile modele prezentate sunt echipate cu motoare Tier 4 Interim în proporție de 90%, iar investițiile în soluții pentru reducerea emisiilor vor continua.

Cu o gamă premiată de excavatoare pe șenile și pe pneuri, încărcătoare pe pneuri, mini-încărcătoare, buldoexcavatoare, mini-excavatoare și buldozere, în standul Case din acest an au putut fi identificate echipamente pentru orice tip de aplicație.

Pe lângă echipamente, Case a prezentat și o serie de soluții care includ finanțare, piese de schimb, service și întreținere și noul sistem telematic Case. În centrul atenției au fost și tehnologiile propuse de Case, de la motoarele cu emisii conforme cu Tier 4 Interim la sisteme de transmisie și hidraulică.

Expansiunea Seriei C

Șase dintre cele mai recente modele de excavatoare pe șenile din Seria C au fost prezente la stand, fiecare dintre acesta fiind alimentat de un motor nou, cu emisii reduse Tier 4 Interim oferind eficiență sporită și economii de combustibil semnificative. Folosind Sistemul Hidraulic Inteligent Case (CIHS) care încorporează cinci sisteme gestionate electronic, modele precum popularele CX160C și CX210C prezintă economii de combustibil cu 10% mai mari comparativ cu excavatoarele din seria B.

Noile modele CX145 SR și CX235C SR cu rază de lucru care nu depășește perimetrul șenilelor se bucură de economii și mai impresionante de combustibil de până la 17,5% comparativ cu alte produse concurente. Combinația dintre motoarele Tier 4 Interim și Sistemul Hidraulic Inteligent Case oferă o reducere cu 7% a timpilor pe ciclu de lucru și o sporire cu 15% a capacității de ridicare.

Urcând în gamă, a fost prezentat noul model CX300C NLC, la care se fac remarcate dimensiunile compacte de transport și șenilele înguste. Totuși vizitatorii au fost atrași imediat de cel mai mare model expus, puternicul Case CX470C ME. Acest echipament de excavare în masă  prezintă o eficiență de consum cu 5% mai bună alături de cicluri de lucru cu 5% mai rapide și o creștere a capacității de ridicare cu 6%.

Încărcătoare mai rapide, mai productive, cu un consum eficient

Având la bază lansarea cu succes a seriei de încărcătoare de anul trecut, Case a prezentat la Intermat 2012 demonstrații cu modelul 821F alături de modelul 721F cu sistem de legătură în Z. Echipate cu motoare economice Tier 4 Interim, aceste încărcătoare folosesc tehnologia de reducere catalitică selectivă (SCR) cu AdBlue  pentru a atinge un consum mai mic cu 15% comparativ cu seriile precedente. Tehnologia dezvoltată în interiorul companiei a fost lansată cu succes în 2004 pentru camioane pentru a reduce costurile cu combustibilul  și nivelul emisiilor.

Aceste încărcătoare sunt de asemenea echipate cu axe deschise, cu blocare 100% a diferențialului pe partea din față pentru a spori nivelul tracțiunii și a crește productivitatea. Cu intervale de service mai lungi, atât proprietarii cât și tehnicienii se bucură de cele 1.500 ore interval de schimbare a lichidului de răcire, uleiului pentru axe și uleiului de transmisie în timp ce uzura pneurilor este redusă considerabil datorită diferențialelor deschise. 

La stand au fost prezente de asemenea cele mai mari modele din gamă 921 F și 1121F. Proiectate pentru a lucra în cariere și șantiere, aceste două modele oferă performanțe inegalabile la costuri reduse pentru clienți.

Regele construcțiilor adoptă Tier 4 Interim

Popularul buldoexcavator Case „Construction King” a fost prezent la stand cu un motor Tier 4 Interim. Atât modelul 580ST de 97 CP și cât și 695ST de 110 CP folosesc CEGR pentru a fi conforme cu standardul de emisii. Modelul 580ST a fost echipat cu cea mai rapidă transmisie Powershift, oferind o productivitate sporită și ușurință de utilizare pentru operator.

Pentru partea de excavator, Case a adoptat un nou tip de braț săgeată reproiectat cu dinți pentru a prinde mai bine rocile și lemnul. Acest nou design oferă de asemenea o protecție sporită pentru braț atunci când se lucrează pe un teren dur. Opțional, există posibilitatea de control hidraulic al alunecării cupei excavatorului ceea ce oferă posibilitatea unei relocări rapide a acesteia fără a exista riscul de a provoca daune terenului de dedesubt. Această funcție este utilă în special pentru clienții care lucrează pe autostrăzi sau în mediul urban.

Echipamentele compacte oferă performanțe și stabilitate

Modelul CX55B este cel mai recent model de mini-excavator care a fost adăugat la gama compactă Case. Acest model cu rază de întoarcere îngustă oferă performanțe impresionante, are o adâncime de săpare de 3,9 m, o rază maximă la nivelul solului de 6,2 m și o capacitate excelentă de ridicare  de 1.120 kg pe lateral la nivelul solului.

A fost prezentat de asemenea și modelul CX18 și modelul mai mare CX26 cu cabină completă. Aceste excavatoare au fost prezentate alături de două dintre cele mai recent-premiate mini-încărcătoare pe pneuri și un model de încărcător compact pe șenile.

Monitorizare telematică de la dealerii Case

Case a dezvăluit o soluție de monitorizare telematică care poate fi instalată atât pe echipamente Case cât și pe alte echipamente. Sistemul Case folosește o unitate de control telematică montată pe echipament pentru a colecta și pentru a trimite informații folosind rețeaua GPS prin satelit. Clienții și dealerii pot accesa aceste date pentru a determina orele de lucru, pentru a planifica întreținerea și pentru a  monitoriza poziția echipamentului și condițiile de lucru, reducând riscul unei utilizări neautorizate a echipamentelor pe șantier și monitorizând performanțele și productivitatea.

Soluția telematică Case este un instrument valoros pentru orice manager de flotă, având acces permanent la actualizări privind locația și modul de operare ceea ce sporește pe ansamblu  productivitatea și modul de utilizare al întregii flote.

 

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI