Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
FAYAT

Top Tower 3000 P – un produs emblematic de la Marini

Statia de asfalt Top Tower 3000 P de la Marini

15.08.2012
Ema Stancu
Top Tower 3000 P – un produs emblematic de la Marini

Grupul Fayat  dezvăluie rezultatul investițiilor sale în dezvoltarea și optimizarea gamei sale de stații de asfalt cu dozare Top Tower, prin introducerea modelelor Top Tower 3000 (cu capacitate de până la 200t/h) și Top Tower 4000 (până la 280-300 t/h). Aceste două modele au impus deja noi standarde privind calitatea și fiabilitatea la nivel mondial și au reușit să-i convingă pe cei mai pretențioși constructori de drumuri și în același timp să mențină un preț competitiv.

Cu noul Top Tower 3000 P (240t/h), Marini și-a extins gama de stații de asfalt de ultimă generație și poate răspunde tuturor nevoilor pieței din clasa cuprinsă între 200 și 300 t/h.

Pentru a asigura o rată de producție de 240 t/h în cele mai nefavorabile condiții, s-a decis utilizarea turnului de uscare-filtrare de la stația Top Tower 4000. Acesta constă într-un filtru reproiectat de 940 mp și un tambur de uscare de 10 m lungime cu diametrul de 2,50 m, echipat cu un arzător de 19 MW și un inel de reciclare capabil să atingă o rată de reciclare de până la 35 %.

Principalul aspect inovator al acestei stații se referă la partea superioară a turnului de amestecare, în special la sita de sortare.

Departamentul de Cercetare-Dezvoltare al companiei a căutat să îmbunătățească ciurul și să maximizeze suprafața de sortare ( 38 mp din capacitatea totală de sortare și 6,6 mp pentru sortarea nisipului), dar în același timp să mențină dimensiunile cât mai compacte. În plus, ca răspuns la cerințele clienților privind întreținerea, inginerii companiei au lărgit și optimizat trapele de acces la zona de sortare pentru un acces rapid și ușor la diferite site, facilitând astfel operațiunile de întreținere.

Mai precis, trapele de intrare către partea cu platforma de ridicare a bitumului fierbinte au fost integrate în compartimentul de deviere pentru un acces direct către arcurile responsabile cu menținerea sitelor întinse în permanență. De pe partea opusă elevatorului, trapele pot fi manevrate cu ușurință cu ajutorul unei manete, oferind acces facil la site și astfel oferind una dintre cele mai eficiente soluții de pe piață în termeni de ergonomie și siguranță. Mai mult, buncărele de cântărire a agregatelor și a filerului au fost reproiectate și mărite, în special ca răspuns la cererile clienților care produc amestecuri speciale de asfalt cu conținut mare de filer.

Pentru a optimiza flexibilitatea operațiunilor de pe șantier, au fost propuse două tipuri de configurații pentru silozul de depozitare a asfaltului de sub mixer: prima configurație constă într-o singură linie de încărcare care reprezintă soluția ideală pentru utilizatorii care doresc să poziționeze un pod de măsurare a greutății camioanelor sub amplasamentul de depozitare a amestecului. Configurația alternativă constă în poziționarea silozului de depozitare pe câteva linii de încărcare ceea ce permite ca mai multe camioane să fie poziționate sub compartimente diferite și astfel operațiunile de încărcare a asfaltului sunt mult mai rapide.

Toate modele din gama Top Tower integrează cele mai noi tehnologii și soluții de reciclare (inel de reciclare, introducere directă în mixer, inel combinat și soluție de amestecare, tambur paralel), precum și pentru producția amestecului cald de asfalt (spumă de bitum, aditivi solizi și lichizi, injecție de nisip umed, etc.)

Datorită determinării de care echipele de proiectare au dat dovadă, Grupul Fayat prin Marini pot oferi acum o gamă completă  de stații de asfalt cu dozare de ultimă generație, acoperind toate gamele de productivitate între 200 și 300 t/h.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI