Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Eveniment

Test-drive Off-road ZF

Test-drive Off-road ZF

18.09.2012
Ema Stancu
Test-drive Off-road ZF

Dune de nisip, roci și vehicule off-road cât vezi cu ochii. În data de 24 iulie jurnaliști din toată lumea au avut posibilitatea să experimenteze, în adevăratul sens al cuvântului, tehnologia ZF într-o carieră lângă Passau, Germania. Pentru mulți dintre participanți, Test-Drive-ul inițiat de ZF a fost un vis din copilărie devenit realitate sub forma unei experiențe extraordinare. 

„Descoperă, privește și încearcă” a fost îndemnul zilei pentru jurnaliștii prezenți la eveniment, deoarece au putut vedea produsele ZF nu numai pe hârtie, ci le-au și putut testa. Divizia de Vehicule Off-Road ZF a organizat un eveniment de presă în două locații în care vehicule precum dumpere, încărcătoare frontale și excavatoare au putut fi testate de jurnaliști sub îndrumarea unui operator profesionist. În cadrul acestui spectacol, ZF a prezentat de asemenea noul sistem de transmisie continuă ZF cPower pentru încărcătoarele frontale, iar jurnaliștii aflați la fața locului au putut să „experimenteze” această inovație în acțiune. După vizitarea fabricii de asamblare ZF Factory II din Passau/Patriching cei interesați au avut posibilitatea de a-și demonstra aptitudinile practice în manevrarea unui stivuitor. Alături de un încărcător frontal istoric (Hanomag 1960), un tractor Deutz-Fahr, telehandlere și vehicule pentru manipulat materialele au stat în apropierea fabricii, fiind disponibile pentru test-drive.

Elementul central al testelor a vizat noile inovații precum sistemul de transmisie continuă  ZF cPower pentru încărcătoarele frontale. Confortul în timpul condusului și eficiența înaltă au fost principalele aspecte luate în considerare de inginerii ZF pe parcursul dezvoltării conceptului. Transmisia asigură un transfer optim de putere continuu, acoperind întregul spectru de performanțe. Pe lângă necesarul redus de combustibil care, comparativ cu sistemele convenționale de transmisie, oferă o reducere de până la 25 procente intervine în mod simultan și o creștere a eficienței de până la 20 de procente. Un consum mic de energie la putere maximă este obiectivul tuturor inovațiilor ZF nu numai în sectorul utilajelor pentru construcții.

ZF pe scurt

ZF este unul furnizorii de top pentru industria automotive, specializat în sisteme de șasiuri și sisteme de transmisie, cu 121 de fabrici de producție în 27 de țări. Numărând aproximativ 72.100 de angajați, grupul a realizat o cifră de afaceri de 15,5 miliarde de euro în 2011. 

Divizia de inginerie industrială a grupului ZF își îndreaptă atenția către aplicațiile off-road, incluzând dezvoltarea și producerea de sisteme de transmisie și axe pentru utilajele agricole și de construcții, dar și sisteme de direcție pentru stivuitoare, aplicații feroviare sau vehicule speciale. 

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI