Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Expoziții

Benninghoven - inovații pentru industria asfaltului

Benninghoven - inovații pentru industria asfaltului

18.10.2012
Mădălina Dragomir, Mariana Pătru

De mai bine de 100 de ani compania germană Bennighoven proiectează, construiește și comercializează echipamente pentru industria asfaltului și prezintă lumii întregi inovațiile sale tehnologice.

Totul a început când, în 1909, Otto Benninghoven a pus bazele unei companii care producea cutii de viteze și componente pentru trenurile cu aburi. Astăzi afacerea de familie, aflată la a patra generație, numără 880 de angajați în întreaga lume, o cifră de afaceri de circa 200 de milioane de euro și exportă 80% din producție. Astfel putem spune că Bennighoven este cu adevărat un jucător global.

Și anul acesta compania din Mulheim/Mosel a organizat, așa cum a făcut-o în ultimii șapte ani, o expoziție internă la care au fost invitați clienți și potențiali clienți din întreaga lume. Pe parcursul celor șapte zile ale evenimentului, desfășurat din 17 până în 23 septembrie, vizitatorii au luat parte la un adevărat regal al inovațiilor pentru industria asfaltului.

Domnul Radu Paștiu, director tehnic al reprezentanței în România a constructorului german ne-a fost ghid, ne-a prezentat echipamentele expuse și ne-a oferit informațiile și explicațiile necesare.

Șase stații de asfalt, continue și discontinue, cu o productivitate cuprinsă între 80 și 320 t/h au fost expuse și prezentate vizitatorilor.

Noutatea absolută a fost gama de stații containerizate de 100t/h, un astfel de utilaj fiind complet montat pentru eveniment în doar o zi. 

Impresionantul model ECO C 1250 a fost de asemenea expus. Stația are o unitate de sortare cu cinci site, fiind concepută și pentru mixturi speciale, cum ar fi asfaltul turnat.

O stație de asfalt Master Mix de 80 t/h a fost asamblată și funcțională în doar două ore. Acest echipament este compus din două unități și rezervorul de bitum. Primul șasiu vine cu patru buncăre de alimentare, benzi extractoare cu reglaj electronic al turației, un  generator electric, rampa de încărcare pliabilă, banda colectoare și banda transportoare înclinată.

Al doilea șasiu, care este de fapt unitatea de malaxare, este construit pentru a fi foarte compact, dar și accesibil. Materialul trece mai întâi prin sita de eliminare a agregatelor supradimensionate, apoi ajunge în uscător cu ajutorul unei benzi cu sens reversibil. Un rezervor de 6.000 de litri de combustibil, asigură alimentarea arzătorului pentru mai mult de o zi de producție. Unitatea de desprăfuire îndeplinește standardele de mediu la nivel european.

Stația de asfalt ECO 3000 în construcție containerizată expusă anul acesta la Mulheim este ușor de montat și oferă soluții de transport de la un șantier la altul mai puțin costisitoare. Deși componentele acestui echipament, mai puțin uscătorul, se încadrează în dimensiunile containerelor maritime de 20 sau 40”, utilizatorii au totuși acces foarte ușor la componentele principale. În secțiunea de resortare, Benninghoven oferă un mare avantaj personalului de întreținere prin planul înclinat al ciurului vibrator care poate fi deplasat pe șine și ferestre de vizitare mari, oferind acces ușor pentru mentenanță și inspecții periodice la site și buzunarele calde aflate sub ciur. Tehnologia moto-vibrator oferă avantajul unei întrețineri simple, fară alte componente care să funcționeze la temperaturi ridicate. Fiecare element al acestor stații de asfalt a fost dezvoltat de specialiștii Benninghoven împreună cu utilizatorii finali pentru a oferi beneficii maxime pentru operațiuni îndelungate.

Producătorul german este recunoscut pentru inovațiile sale și pentru faptul că impune standarde în industrie prin stabilirea unor direcții de dezvoltare diferite de ale celorlalți competitori. Filtrele cu saci sunt poziționate vertical și au avantajul că nu este nevoie de nici o unealtă pentru a le schimba.

Turnul de malaxare al stației de asfalt Competence BA 4000 a fost prezentat având integrate câteva caracteristici speciale. Sub sitele ciurului vibrator a fost instalat un jgheab cu poziție variabilă care face posibilă selectarea setului de buzunare calde. Toate sistemele de cântărire au posibilitatea de verificare a calibrării cu ajutorul unei greutăți de calibrare ridicată de un cilindru pneumatic. Interesantă a fost și ideea că malaxorul a fost proiectat sa poată fi coborât cu ajutorul unui scripete cu lanț. Operațiunea de întreținere din timpul iernii poate fi făcută intr-un loc curat și încălzit și nu afară în condiții dificile și de îngheț. Inteligent, orientat spre client și cu economie de timp!

 

Reciclarea asfaltului

Reciclarea asfaltului a fost un subiect primit cu mare interes de către cei aflați la eveniment, iar Benninghoven și-a impresionat clienții cu multitudinea de soluții și tehnologii oferite. Granulatorul a avut un mare succes, unitatea mobilă expusă în curtea fabricii din Mulheim oferind adevărate demonstrații de procesare a asfaltului recuperat în cele șapte zile ale expoziției.

„Acest echipament pregătește asfaltul recuperat pentru reciclare. Practic, sunt rupte doar legăturile de bitum, fără a sparge agregatele inițiale și fără a produce parte fină suplimentară. Aceasta este marea diferență între un granulator și un concasor cu impact de exemplu“, ne-a explicat domnul Paștiu. Materialul a fost sortat în doua componente, partea fină avînd o granulometrie de 0-5 mm, iar partea grosiera de 5-22mm. 

În Europa sunt puse în funcțiune 20 de astfel de unități mobile și mai mult de 300 de instalații staționare. Beneficiile pentru utilizator sunt clare, costurile procesării fiind un sfert din costurile concasării clasice.

De asemenea, au mai fost expuse câteva sisteme de dozare la rece, toate modificate pentru a permite dozarea în proporție mai mare a asfaltului recuperat.

Un uscător paralel a completat gama de echipamente dedicate reciclării asfaltului. Acesta are un design special cu generator de aer cald și sistem de reciclare a gazelor și contribuie la creșterea cantității de material reciclat, la o temperatură de procesare de 160° C.

Vizita la Mulheim a fost desigur presărată și cu momente de relaxare și nelipsitele degustări de vinuri, această zonă a Germaniei fiind cunoscută pentru vinurile sale.

 

În România Benninghoven este prezent de șase ani prin reprezentanța Benninghoven România, cu sediul în Sibiu.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI