Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Made in Romania

Camion Logistic dezvoltă un mall pentru remorci

Camion Logistic dezvoltă un mall pentru remorci

18.10.2012
Mădălina Dragomir
Camion Logistic dezvoltă un mall pentru remorci

Investițiile reprezintă motorul oricărei economii moderne, dar din păcate acestea au fost din ce în ce mai rare în ultimii ani, parțial datorită crizei economice mondiale. Dacă România se raportează de ani de zile la investițiile făcute de către firmele cu capital străin, totuși investițiile autohtone reprezintă cea mai solidă garanție pentru dezvoltarea economică viitoare.

 

În acest context, o investiție precum cea realizată de către societatea Camion Logistic reprezintă o situație ideală pentru mediul de afaceri autohton, din păcate însă prea rar întâlnită. Astfel, Camion Logistic a investit peste 20 de milioane de lei într-un complex de ultimă generație situat la km 23 pe autostrada București – Pitești. Conceptul interesant al acestui complex este acela de a fi, în viitor, un veritabil „mall“ pentru semiremorci.

Camion Logistic a fost înființată în anul 2002 și deține un complex având suprafața construită de 55.000 mp, reprezentând birouri, hale și depozite în Bd. Timișoara din București, precum și complexul proaspăt finalizat la Bolintin.

Centrul include o hală pentru reparații cu 18 posturi de lucru, o magazie cu o suprafață de 600 mp și o înălțime de 10 m, precum și un corp de birouri P+3, de clasă A, cărora li se adaugă platforme de parcare și zone de așteptare. De asemenea, la parterul corpului de birouri, există un segment destinat celor care lucrează în cadrul complexului, compus din vestiare, sală de mese, dușuri etc. La ultimul etaj al clădirii de birouri este amplasată o sală de conferințe având 120 mp și care beneficiază de tot ce înseamnă tehnică modernă în domeniu.

Clădirea va găzdui la parter și la primul etaj societatea Romtrailer, aceasta făcând parte din grupul de firme deținut de  omul de afaceri Ion Lixandru, împreună cu firmele Camion Logistic și Itia Sped, aceasta din urmă fiind o companie de transport intern și internațional înființată în 1999. De asemenea, alte societăți ce activează în domeniul transporturilor vor ocupa spații importante în incinta noului complex. Producătorul de anvelope Bridgestone, va avea, în cadrul halei de reparații, un flux organizat pe două canale pentru cele două sisteme ale sale, de vânzare și întreținere, One Stop Shop și Truck Point. Romtrailer este singurul partener Bridgestone din România care are două licențe de operare, în Sibiu și București

Proiectul a fost generat de necesitatea dezvoltării unei noi infrastructuri, a unui complex pentru trailere într-un concept propriu companiei Romtrailer, reprezentant pe parte de service garanție și post-garanție pentru constructorul de semiremorci german Schmitz. Cu o experiență de peste 17 ani în domeniul auto, Romtrailer este de asemenea autorizată pentru serviciile de garanție și post-garanție pentru mărcile Hyva, Spitzer, Garden & Denver, la care se adaugă Wabco, Knorr-Bremse, TSE. Romtrailer deține service-uri în București, Sibiu și Oradea și, începând de anul trecut, refabrică și semiremorci.

Investiția a fost făcută utilizându-se fonduri europene, Camion Logistic înscriindu-se, în 2009, cu proiectul de la Bolintin în programul operațional Muntenia Sud Axa 4.1. Evaluarea a durat 1 an, pentru ca în aprilie 2010 să se semneze contractul. Finanțarea prin fonduri europene a reprezentat 69,89% din valoarea totală a proiectului, terenul nefiind inclus. Partea finanțată în proporție de 69,89% s-a referit efectiv la construcția complexului, nefiind luată în calcul organizarea de șantier. De asemenea, în suma avută în vedere la finanțare, nu a intrat TVA-ul. În final, valoarea totală a investiției incluse în proiectul acceptat pentru finanțare a fost de 11.600.000 lei, deși valoarea evaluată și aprobată pentru proiect a fost inițial de 15.600.000 lei, reducerea costurilor fiind obținută în urma procedurilor de licitație, în condițiile în care calitatea și echiparea complexului nu au fost afectate. Investiția inițială realizată de Camion Logistic în achiziția terenului, pregătirea acestuia, conectarea la utilități și obținerea autorizațiilor s-a ridicat la peste 2 milioane de euro, sumă care nu a fost inclusă în valoarea finanțată cu fonduri europene.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI