Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
Aniversare

EVW Holding, tradiția continuă

EVW Holding, tradiția continuă

18.10.2012
Dan Pavel, Ing. Valeriu Bezdedeanu
EVW Holding, tradiția continuă

Istoria firmei EVW Holding reprezintă un exemplu de dezvoltare demn de urmat pentru piața din România. Este vorba de o firmă care a pornit de la două camioane și a ajuns în prezent la o flotă proprie de transport de peste 100 de camioane, dar și la statutul de cel mai mare vânzător de camioane din România.

Fiind o firmă cu capital mixt, EVW Holding a beneficiat de experiența de o jumătate de secol a societății similare din Olanda. Astfel, chiar atunci când a fost pornită activitatea din România, modelul a fost similar cu cel al societății fondate de către domnul Ewout van Wijk în anul 1958.

La mijlocul lunii septembrie alături de invitați de seamă, reprezentanți ai presei și angajați, EVW Holding a sărbătorit aniversarea a 20 de ani de existență în România.

Evenimentul s-a desfășurat la sediul central EVW Holding din Gilău și s-a bucurat de prezența Excelenței Sale Johannes Handrik Mathijas von Bonzel, ambasadorul Olandei în România, Michiel Kuijs, director Sales Operations DAF Trucks, Ad van Wijk, Gheorghe Chita și Mircea Mureșan, cei trei acționari ai firmei precum și a reprezentanților autorităților locale, unor oameni de afaceri, jurnaliști și angajați.

Istoria EVW Holding în România a început în 1992 odată cu înființarea companiei de transport și logistică  S.C. Logistic E van Wijk împreună cu acționarii români Gheorghe Chita și Mircea Mureșan.  

În 1997 a luat naștere EVW Holding, companie care acționa ca agent DAF pentru comercializarea camioanelor cu același nume, pentru ca din 2001 să devină unic importator în România pentru această marcă. 

Astăzi, după 20 de ani, EVW Holding se poate mândri cu un portofoliu de peste 5.000 de clienți în întreaga țară, aproximativ 10.000 de camioane DAF vândute, 9 reprezentanțe operaționale și o investiție totală în România de 56 milioane euro.

Michiel Kujis director Sales Operations DAF Trucks a afirmat că EVW Holding este un partener extrem de important pentru DAF: „Partenerii de încredere îți sunt alături în clipele grele, iar EVW Holding ne-a fost alături în ultimii trei, când întreaga piață de vehicule comerciale a traversat momente deosebit de grele. Vânzările de camioane DAF în România depășeșc media europeană, iar în 2011 EVW Holding a primit titlul de Cel mai bun dealer DAF din partea Departamentului Sales Operations, ceea ce spune multe nu numai despre EVW Holding sau DAF, ci și despre gradul de satisfacție al clienților din România. Cu un partener ca EVW Holding sunt sigur că ne așteaptă multe lucruri bune în viitor.” Departamentul Sales Operations coordonează piețele unde producătorul olandez nu este prezent în mod direct, ci prin dealeri importatori și numără în prezent 350 de dealeri.

EVW Holding se află printre primii 20 de dealeri DAF la nivel mondial, generând aproximativ 10% din cifra de afaceri a acestui departament.

Grupul de firme E van Wijk din care mai fac parte și S.C. Logistic E van Wijk și Turbo’s Hoet Romania, având ca obiect de activitate comercializarea turbocompresoarelor, a devenit un model prin tradiția de performanță și excelență dezvoltate de-a lungul celor 20 de ani de existență. „Acum pregătim standarde profesionale înalte pe care le-am construit în timp, pentru o nouă etapă, un nou ciclu de dezvoltare” afirma Dragoș Bârlea, Chairman of Management Board. Spusele sale au fost confirmate și de declarația domnului Ad van Wijk: „în România în 20 de ani s-au schimbat multe lucruri, unele în mod negativ, altele în mod pozitiv, dar încă nu am terminat, viitorul ne rezervă multe provocări.” Iar planurile de dezvoltare ale grupului olandez continuă, pentru începutul anului viitor fiind planificată deschiderea unei fabrici de reșapat anvelope în parteneriat cu producătorul Bandac, valoarea iniațială a investiției ridicându-se la 1,5 milioane de euro. În plus, se are în vedere și deschiderea de noi reprezentanțe EVW Holding la Brașov și Constanța.

Istoria locală a societății EVW Holding

 1992 - În România, istoria firmei începe odată cu înființarea S.C. Logistic E van Wijk S.R.L. ca societate de transport mixtă româno-olandeză. Activitatea firmei începe cu două camioane marca DAF urmând astfel exemplul firmei mamă din Olanda.

 1994 - Dezvoltarea treptată a firmei duce la achiziționarea în decembrie a încă 10 camioane marca DAF, în prezent parcul fiind format din peste 100 camioane.

 1995 - La începutul anului se demarează lucrările de construcție ale actualului sediu din Cluj.

 1996 - Grupul de firme Van Wijk România își extinde activitatea prin inițierea unei colaborări cu DAF Trucks N.V. Holland, colaborare bazată la început pe importul de piese de schimb pentru camioanele DAF, la solicitarea expresă a DAF Trucks N.V.

 1997 - Ia ființă firma EVW HOLDING SRL care acționează ca agent DAF pentru comercializarea camioanelor cu același nume.

 2000 - Pe harta EVW Holding au apărut trei noi centre în București, Arad și Bacău.

 2001 - EVW HOLDING devine unic importator pentru România al camioanelor DAF, fapt care generează o schimbare de atitudine a firmei față de piața internă.

 2002 - Toate firmele grupului E van Wijk sunt reunite sub un singur nume EVW Holding.

 2003 - Finalizarea lucrărilor la sediul EVW Holding din Arad.

 2004 - An de turnură pentru vânzările DAF în România. Reprezintă momentul schmbării strategiei de vânzări și promovare, fapt ce va duce la ocuparea primei poziții în segmentul >18 tone la sfârșitul anului 2006.

 2006 - Alăturarea SC Eurospeed SRL, rețelei EVW/DAF în calitate de dealer independent în zona Sucevei.

Inaugurarea oficială a noului sediu din Bacău.

Deschiderea unui birou vânzări camioane, piese și anvelope la Constanța.

 2007 - Deschiderea unui nou punct de lucru la Chișinău, Republica Moldova și a unui nou birou vânzări camioane, piese și anvelope la Brașov. Separarea activităților de import camioane de cel de logistică, devenind iar două entități separate: EVW Holding și Logistic E van Wijk.

 2008 - Este anul care a stat sub semnul extinderii rețelei EVW Holding în România: finalizarea lucrărilor de extindere service Arad, deschiderea noului centru de vânzări și service de la Constanța, deschiderea biroului de vânzări camioane, piese și anvelope de la Craiova, demararea lucrărilor la noul centru service de la Brașov și începerea lucrărilor la noul sediu al companiei și al noului centru de vânzări și service din Cluj.

 2009 - An marcat de situația economică dificilă la nivel mondial dar în care se continuă lucrările de construcție pentru noul sediu EVW Holding din Gilău. Tot în acest context, compania obține pentru a doua oară în istoria sa locul I la vânzările de camioane peste 18 tone.

 2011 - În acest an EVW Holding a inaugurat noul sediu al companiei din Gilău, județul Cluj, aflat în imediata apropiere a Autostrăzii Transilvania. Tot în acest an, au fost deshise două noi centre de vânzări și service în Gilău și Craiova și un magazin specializat în comercializarea pieselor, consumabilelor și sculelor pentru atelier.

Anul XIII, nr. 154, dec 2018
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 


 
 

PARTENERI