Contactati-ne pentru a ocupa unul dintre spatiile de mai sus
HAUSHERR System Bohrtechnik

Foraje în cariere și mine de suprafață

Foraje cu HAUSHERR System Bohrtechnik

18.10.2012
Foraje în cariere și mine de suprafață

Firma Hausherr System Bohrtechnik, cu sediul în localitatea germană Unna din Westphalia, dezvoltă și produce instalații și echipamente de foraj pentru utilizare în cariere, exploatări miniere de suprafață, precum și în ingineria fundațiilor speciale și în explorarea resurselor minerale.

Începând cu 1 iunie 2009 Hausherr System Bohrtechnik este membră a Grupului BAUER și beneficiază de toate avantajele unui management modern și performant și de oportunitățile unei piețe internaționale extinse, cu participare la proiecte de anvergură, în care Grupul BAUER este angrenat peste tot în lume. Cu o experiență de peste 60 de ani și o dezvoltare constantă, produsele HAUSHERR sunt o garanție a calității, fiabilității și competitivității. Totodată acestea răspund tuturor cerințelor actuale pe plan internațional privind ergonomia, siguranța în exploatare și protecția mediului.

Gama de produse Hausherr:

Mașini hidraulice pentru foraj rotativ și foraj cu ciocan de fund cu greutate de exploatare de la 3,5 tone până la 40 tone - Seria HBM.

Mașini hidraulice pentru foraj cu ciocan de fund cu greutate de exploatare de la 7 tone până la 25 tone - Seria HSB.

Utilaje hidraulice de foraj universale. Se pot executa foraje pentru explorări de suprafață, puțuri de apă, captarea energiei geotermale și chiar pentru prelevare de probe. Sunt utilajele cu greutăți de exploatare de la 2,5 tone la 12 tone, seriile HBM 20, HBM 40 și HBM 50.

Accesorii de foraj:

 tuburi de foraj (prăjini), sape de foraj, dispozitive pentru montare / demontare tuburi de foraj.

 compresoare cu șurub, modulate, montabile pe mașinile de foraj, având presiuni de lucru de la 7 bari la 25 bari și debite de la 10 mc/min la 30 mc/min.

Seria HBM - foraj rotativ și cu ciocan de fund

Mașinile Hausherr din seria HBM pot fi folosite pentru foraje de găuri pentru explozii în cariere sau pentru foraje de explorare și exploatare în mine de suprafață.

Fiind dotate cu cap hidraulic de rotire, ele pot executa foraje rotative, dar și foraje cu ciocan de fund (DTH). Trecerea de la un sistem la altul este rapidă și ușor de realizat.

Toate mașinile, (cu excepția HBM 60) au șasiul superior rotitor, cu un unghi  de 90°. Acest lucru permite mașinii o poziționare paralelă cu peretele carierei, la o distanță sigură față de acesta.

Fiecare mașină are un compresor de aer integrat, o magazie de prăjini și o cabină de rezistență, de tip FOPS.

Cabina ergonomică, presurizată, cu aer condiționat, asigură atât protecție cât și confort și vizibilitate perfectă operatorului.

Sursa de putere a mașinilor este asigurată de motoare diesel, marca Caterpillar, astfel dimensionate încât să asigure o rezervă de putere suficientă. Opțional, mașinile pot fi acționate și electric.

Dacă este necesar, sistemul de rulare pe șenile poate fi înlocuit cu unul pe roți.

Mașinile mari în echipare standard, iar cele mici și medii opțional, sunt dotate cu sisteme puternice de colectare a prafului.

Principalele caracteristici ale mașinilor HAUSHERR din seria HBM sunt următoarele:

Greutate(t):       16t - 40

Putere motor (kW):      186 – 470

Diametru foraj (mm):     76 - 203

Adâncime foraj (m):      36 - 56

 

Seria HSB - cu ciocan de fund

Mașinile Hausherrdin seria HSB pot fi folosite pentru foraje de găuri pentru explozii în cariere și în orice lucrări de exploatări miniere la suprafață.

Metoda specifică de foraj este forajul cu ciocan de fund (DTH).

Toate modelele din această serie sunt în măsură să execute operațiuni de foraj orizontal (modelul HSB 3000 cu unele restricții).

Modelul HSB 2000,chiar în echipare standard, are șasiul superior rotativ și permite poziționarea mașinii paralel cu peretele carierei, la o distanță de siguranță.

Modelul HSB 2000R are o cinematică spațială, care îi permite să execute foraje în toate direcțiile și la unghiuri diferite.

Cu excepția modelului HSB 100, toate mașinile sunt dotate cu compresoare de aer integrate, cu magazie de prăjini și cu cabine de rezistență de tip FOPS / ROPS.

Ca și pentru modelele HBM, mașinile din seria HSB sunt dotate cu motoare Caterpillar, astfel dimensionate încât să asigură o rezervă de putere suficientă.

Toate modelele din seria HSB au sistemul de rulare pe șenile oscilant, (+/-10°), ceea ce le conferă o foarte bună capacitate de trecere pe cele mai dificile terenuri.

Principalele caracteristici ale mașinilor HAUSHERR din seria HSB sunt următoarele:

Greutate (t):      7,5 - 25

Putere motor (kW):      36 - 354

Diametru foraj (mm):     85 - 203

Adâncime foraj (m):      27 - 45

 

Utilaje hidraulice de foraj universale

Mașinile universale de foraj Hausherr, cu greutăți de exploatare de la 2,5 la 12 tone, cu seriile HBM 20, HBM 40 și HBM 50 sunt destinate pentru foraje pentru explorări de suprafață, puțuri de apă, captarea energiei geotermale și chiar pentru prelevare de probe.

Odată cu utilajele complexe de foraj, firma HAUSHERR oferă și întreaga gamă de scule și accesorii necesare în procesele tehnologice de foraj:

 tuburi de foraj

 sape de foraj

Pentru detalii tehnice și pentru o ofertă personalizată privind produsele HAUSHERR, vă puteți adresa firmei Tractor Proiect Comerț, distribuitor autorizat pentru România al

BAUER Maschinen Group.

Anul XIV, nr. 155, ian 2019
 
 
 
Citeste-ne on-line!
 

Trenchless Romania, November 2018
 
Trenchless Romania, November 2018

TRUCK POWER , Octombrie 2018
 
Truck Power, Octombrie 2018

NEXT AUTO, Septembrie 2018
 
NEXT AUTO, Septembrie 2018

Concrete Romania, August 2018
 
 
 
 

PARTENERI